This version of the page http://kharakternyk.in.ua/index.php?skip=30 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-12. The original page over time could change.
ХАРАКТЕРНИК.in.ua - козацька магічна традиція /// характерники, характерників, характернику, характерника, химородник, химородники, химородників, галдовник, галдовники
 
Це сторінка про козаків-Характерників
- людей-легенд, непереможних воїнів, які володіють екстрасенсорними здібностями, уникають куль ворога, лікують поранених.
більше про
мету проекту »
підтримайте
ідею сторінки »
дискутуйте
на форумі »
Стежте за оновленнями за допомогою RSS
Сортувати за: датою / оцінками / кількістю переглядів / коментарів 

Зранування Січі
Васюринський козарлюга не п'є, не гуляє
Та свойого отамана рано пробуждає:
"Та встань, батьку-отамане, кличуть тебе люди,
Ой, як станеш ти на башти, Москаля не буде!"
категорія: Народна творчість / коментарів (7) / рейтинг: 5 // РОЗГОРНУТИ »
Сірко - превеликий характерник
Кошовий Сірко був превеликий характерник! Було, хто б не задумав воювати з ним -він уже й знає: зараз і військо збирає, і списи точить, і ратища готує. Недаром його турки прозвали шайтаном.
категорія: Історичні постаті / рейтинг: 4 // РОЗГОРНУТИ »
Характерник пливе по річці, постеливши повсть
категорія: Ілюстрації / коментарів (18) / рейтинг: 4 // РОЗГОРНУТИ »
Про подвиги Івана Богуна
Особливо проявився військовий хист Богуна при обороні Вінниці в 1651 році. Він ніби гіпнотизував ворога, заманюючи в ополонки та пастки, на які був майстер. Полковник під час атаки сам мало не загинув: спочатку відбивався від повислих на ньому жолнежів, потім потрапив у льодяну воду, але вірний кінь і тверда рука врятували козака. Наступного дня він знову був у бою. «Чарівник, характерник, віщун», — називали його в народі. Богуна направляли у найскладніші і найзапекліші бої, і він ловив будь-який шанс здобути перемогу. Це знали козаки, які довірили йому булаву наказного гетьмана під Берестечком.
категорія: Історичні постаті / коментарів (9) / рейтинг: 5 // РОЗГОРНУТИ »
Дмитро Білий: Заложна душа (українська ґотика з елементами непрочитаних лекцій)
Коли дід Чорнояр оселився у Сухій балці, не знали найстарші з мешканців найближчих хуторів та зимівників. Подейкували різне -- казали, що дід був січовим писарем в Олешках, але розсварився із січовиками і, після повернення тих під руку гетьмана Апостола, осів у степу на самоті; інші запевняли, що старий водив гайдамацькі ватаги на Правобережжя, а потім, уходячи від ляської помсти і московської каторги, пішов із Гетьманщини за Пороги; треті взагалі казали, що дід живе тут вічно, довше ніж кам"яні мамаї, що деінде біліли у степу. Але і перші, і другі, і треті сходилися в одному -- дід був характерником.
категорія: Книги / коментарів (11) / рейтинг: 5 // РОЗГОРНУТИ »
Про характерництво й сильний характер
«Характерництво» йшло від сильного характеру, — вважає Фудим, від міцної волі, коли сила її гори могла зрушити. Це магічна сила від народження. Характерники могли годинами знаходитись під водою, не замерзали під снігом, у хуртовину, у лицарському двобої, не маючи ніякої зброї голими руками йшли проти шабель, проти пістоль. Їх нічого не брало, вони проходили крізь стіни.
категорія: Згадки у пресі / рейтинг: 4 // РОЗГОРНУТИ »
Адріан Кащенко: Гетьманське урочище
Хто з українців не чув про славного гетьмана Сагайдачного, що із запорозьким товариством воював проти татар і турків, зруйнував силу їхніх міст, спалив незбориму Кафу й визволив із неволі безліч християнських бранців? Того самого Сагайдачного, що, як співають люди, “проміняв жінку на тютюн та люльку” та здобув Україні невмирущу славу? А чи багато хто з українців бачив те місце, що його й через чотири століття звуть ще найменням Сагайдачного, себто Сагайдачне?
категорія: Народна творчість / рейтинг: 4 // РОЗГОРНУТИ »

 Сторінки:  « 1 2 3 4 5 6 7 »
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Уповільнення часу, або завіса за..
Лесик: Мені також, але це абсолютно реально, як і усівдомлювані сн...
Характерницькі езотеричні практики..
Микита: Я мрію!!!!
wildkeeper@meta.ua
Як Вас знайти???
Характерницькі езотеричні практики..
Микита: Як з Вами зв"язатися?
Я мрію!!!!!!!
Характерницькі езотеричні практики..
Микита: Як з Вами зв"язатися?
Я мрію!!!!!!!
Характерницькі езотеричні практики..
Bohdan: таємниці в нас самих.. і в найпростішому




Чайка
"СПАС"









наша кнопка
© ХАРАКТЕРНИК.in.ua, 2007
публікації надішліть на mamay [песик] kharakternyk [крапка] in [крапка] ua | Розробка: bohdan.com.ua