This version of the page http://vue.kiev.ua/exams/38/Adobe.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-11. The original page over time could change.
Професійна кар'єра та фірмова сертифікація - Центр тестування Pearson VUE
     National Taras Shevchenko University of Kyiv
---------------------------------------
VUE Authorised Testing Centre
Русский | Українська 
Тестування
Новини
Проф. кар'єра
Що таке тест
Перелік вендорів
Список тестів
Правила тестування
Заповнити заявку
Питання і відповіді
Про нас
Що таке VUE?
Карта проїзду
Контактна інформація
Посилання
VUE Home
Академія CISCO
Робота для профі





 
 

Професійна кар'єра та фірмова сертифікація


Без сертифіката Ваше резюме навіть не будуть брати до розгляду!

Дефіцит IT-фахівців у світі зростає з кожним місяцем. Щодня тисячі компаній дають оголошення про нові вакансії програмістів, системних адміністраторів, IT-менеджерів, Веб-фахівців. У компаніях по працевлаштуванню, у відділах кадрів великих підприємств і банків працюють фахівці, далекі від комп'ютерних технологій. Тому при розгляді того чи іншого претендента вони перш за все орієнтуються на офіційні кваліфікаційні документи і записи в трудовій книжці, а також на рекомендації знайомих. І якщо у кандидата на роботу немає сертифіката фахівця від провідної комп'ютерної компанії світу (наприклад Microsoft, Intel, Cisco, Oracle, Compaq, Novell чи IBM), то його резюме відкладуть у бік і навряд чи він буде запрошений навіть на першу співбесіду.

Висновок: без фірмового сертифіката (чи серйозної рекомендації) Ви навіть не одержите шансу на пристойну IT-вакансію.

Отримати сертифікат фахівця Microsoft Certified Professional чи Certified Novell Administrator може (а на наш погляд, повинен!) кожен, працюючий у сфері IT-технологій. Для цього потрібно здати всього 1 сертифікаційний тест, і Ви отримаєте експрес-поштою сертифікат фахівця Microsoft чи Novell, що стане Вашим пропуском у сферу непогано оплачуваної комп'ютерної професії.

Сертифікат системного інженера - це серйозний аргумент на Вашу користь.

На другому етапі переговорів з Вами вже буде спілкуватися IT-менеджер або провідний спеціаліст, і їх уже не здивуєш сертифікатом MCP чи CNA. Добре, якщо фахівець має конкретний досвід роботи і він збігається з вимогами наймача. У противному випадку треба продемонструвати свій рівень знань і свою здатність швидкого освоєння технічних рішень від інших виробників і розробників. І якщо Ви продемонстуєте результати успішного проходження тестів для отримання кваліфікації системного інженера, наприклад Microsoft: Networking Essentials, Windows NT Server і Workstation, TCP/IP, Internet Information Server або SQL, то будь-який досвідчений IT- менеджер зрозуміє, що він має справу з професійно підготовленим фахівцем, котрий з великою імовірністю зможе протягом декількох тижнів перейти від фази освоєння до експлуатації системи, з якою він раніше активно не працював.

Ось приблизний образ сертифікованого системного інженера:

  • Оригінальність мислення, бажання увійти у світове співтовариство IT-фахівців.
  • Серйозне просунення, навіть певна зацикленість на комп'ютерних знаннях.
  • Самостійність у прийнятті рішень і не тільки технічних. У 90% випадків фахівець сам приймає рішення про сертифікацію. Дуже рідко адміністрація порушує питання про обов'язкову сертифікацію співробітників.
  • Гарний «мозок» і пристойний рівень знань технічної англійської. Лише деякі тести перекладені російською мовою, але більшість замовляється в англійському варіанті.
  • Цілеспрямованість і вміння працювати у напруженому режимі, що неодмінно потрібно для підготовки і вдалого проходження тестів. Здати 6-7 тестів дуже непросто і на це потрібно в середньому від 3 до 6 місяців серйозної підготовки і високої концентрації при проходженні тестів.
  • Вищий за середній, рівень мотивації у власному удосконалюванні, одержанні нових знань і просуванні вперед.

Сертифікація, особливо в сполученні з авторизованим навчанням, надзвичайно корисна усім:

  • Молодому фахівцеві, якому за рахунок цього вдається розірвати порочне коло: «Без досвіду не приймають на роботу, а де набратися досвіду без реальної роботи».
  • Досвідченому фахівцю дозволяє більш широко оцінити можливості продукту, зрозуміти базові вимоги фірми-виробника, систематизувати свої знання, виправити неефективні сторони роботи, перевірити себе, підняти свій статус в очах керівника, колег і близьких.
  • IT-керівнику дозволяє перекласти відповідальність за експлуатацію системи на системного інженера. Ось його приблизні міркування: «Я його направив на навчання і сертифікацію, фірма сплатила ці витрати, а тепер, будь добрий - працюй з повною відповідальністю».
  • Компанії, для якої навчання є не тільки важливим фактором підвищення ефективності роботи системи, а й найважливішим фактором заохочення і закріплення кадрів. Важливо, щоб процес навчання був регулярним, тоді і найкращому фахівцеві ніколи дивитися у сторони.
  • Дружині та близьким. При інтенсивному навчанні і підготовці до тестів ніколи займатися сімейними розладами й іншими порочними справами.




(c) National Taras Shevchenko University of Kyiv :: Information Computer Centre