This version of the page http://svitlytsia.crimea.ua/index.php?section=article&artID=5868 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-11. The original page over time could change.
Кримська Свiтлиця :: Текст статт╕ "КОНСТИТУЦ╤ЙНИЙ ПРОЦЕС НЕПРИПУСТИМО ПОЛ╤ТИЗУВАТИ"

Пошук по сайту
Пошук:

Теми
З потоку життя (1587)
З перших уст (333)
Українці мої... (524)
Урок української (463)
Душі криниця (617)
Ми єсть народ? (142)
"Білі плями" історії (522)
Резонанс (515)
Крим - наш дім (239)
Бути чи не бути? (34)
Писав писака (23)
На допомогу вчителеві (97)
Мовно-комп'ютерний конкурс (94)
Порадниця (105)
Смішного! (78)
Додатки
"Джерельце" (226)
"Будьмо!" (225)
"КримСПОРТ" (132)

Архiв
Редакцiя
Форуми
Книга вiдгукiв

Iншi статтi цiеї теми
УРЯД ВИСОКО ОЦ╤НИВ ПРОВЕДЕННЯ ЗОВН╤ШНЬОГО НЕЗАЛЕЖНОГО ТЕСТУВАННЯ
Про це пов╕домила на прес-конференц╕╖ п╕сля зак╕нчення зас╕дання уряду Прем’╓р-м╕н╕стр...

Народному поетов╕ - народний пам’ятник!
Мистецько-пол╕тична акц╕я „Черкаський Майдан: Посто╖мо за Василя СИМОНЕНКА! В╕дсто╖мо...

ДО ВЕДМЕД╤В, НА БЕРЕЗИНУ
Б╕лорусь ╕ б╕лорус╕в знаю досить добре - це знайомство трива╓ понад чверть стол╕ття.

М╤Н╤СТЕРСТВО ЗАКОРДОННИХ СПРАВ СПРОСТОВУ╢...
М╕н╕стерство закордонних справ Укра╖ни не бачить п╕дстав говорити про укра╖н╕зац╕ю телемовлення.

КРА╥НИ ВТРАЧАЮТЬ СВОЮ ДЕРЖАВН╤СТЬ НЕ ЛИШЕ ТОД╤, КОЛИ ╥Х ОКУПУЮТЬ ЧУЖ╤ В╤ЙСЬКА...
«Мы русские люди, у нас нет ни малейшего желания интегрироваться в украинскую политическую...


Опитування
Чи треба Укра╖н╕ вступати в НАТО?
Так! Це унеможливить рос╕йську експанс╕ю.
Н╕! Не треба дратувати Рос╕ю.
Не знаю.

Розсилки
Тут Ви можете підписатися на розсилку анонсів статей нових випусків нашої газети. Для цього вкажіть свій e-mail.

E-mail адрес:
















гЮБЮМРЮФЕММЪ...








Головна сторiнка > Текст статт╕
"Кримська Свiтлиця" > #19 за 09.05.2008 > Тема "З потоку життя"
Версiя для друку
Обговорити в форумi

#19 за 09.05.2008
КОНСТИТУЦ╤ЙНИЙ ПРОЦЕС НЕПРИПУСТИМО ПОЛ╤ТИЗУВАТИ

АКТУАЛЬНО!

Робота над вдосконаленням Конституц╕╖ Укра╖ни повинна в╕дбуватися на принципах злагоджено╖ збалансовано╖ сп╕впрац╕ орган╕в державно╖ влади.
 «Конституц╕йний процес безперечно ╓ пол╕тико-правовим ╕ не може в╕дбуватися лише в площин╕ права, але дуже важливо, щоб тему способу прийняття Конституц╕╖ Укра╖ни, органу прийняття цього документа не експлуатували окрем╕ пол╕тичн╕ сили для вир╕шення сво╖х пол╕тичних завдань», - так прокоментувала характер напрацювання конституц╕йних зм╕н заступник Глави Секретар╕ату Президента Укра╖ни - Представник Президента Укра╖ни у Конституц╕йному Суд╕ Укра╖ни Марина Ставн╕йчук.
 Вона особливо наголосила на тому, що в цьому питанн╕ неприпустимо створювати штучн╕ конфл╕кти та використовувати ╖х як можливий прив╕д, наприклад, для виходу з╕ складу демократично╖ коал╕ц╕╖. Йдеться про наполягання з боку Блоку Юл╕╖ Тимошенко створити у парламент╕ Тимчасову спец╕альну ком╕с╕ю з п╕дготовки та опрацювання законопроекту про внесення зм╕н до Конституц╕╖. Ц╕ ╕н╕ц╕ативи БЮТ нин╕ не п╕дтриму╓ партнер блоку по коал╕ц╕╖ - «Наша Укра╖на - Народна самооборона».
 Заступник Глави Секретар╕ату нагадала, що Президент В╕ктор Ющенко, видаючи Укази про створення Нац╕онально╖ конституц╕йно╖ ради та затвердження ╖╖ персонального складу, д╕яв у консенсус╕ ╕з парламентськими пол╕тичними силами ╕ максимально врахував ╖хн╕ пропозиц╕╖. Таким чином, ╕ персональний склад Нац╕онально╖ конституц╕йно╖ ком╕с╕╖, ╕ методолог╕я ╖╖ роботи були сп╕льним погодженим р╕шенням учасник╕в процесу.
 Додатковим аргументом ╓ ╕ те, що у Програм╕ д╕й Уряду, яка направлена на затвердження до Верховно╖ Ради, закр╕плено позиц╕ю Кабм╕ну про необх╕дн╕сть прийняття ново╖ редакц╕╖ Конституц╕╖ на основ╕ напрацювань Нац╕онально╖ конституц╕йно╖ ком╕с╕╖.
 Водночас, за словами Марини Ставн╕йчук, представник БЮТ у робоч╕й груп╕ Нац╕онально╖ конституц╕йно╖ ради, на жаль, фактично ╕гнорував ╖╖ д╕яльн╕сть. В╕н був присутн╕й на перших двох зас╕даннях робочо╖ групи ком╕с╕╖, що стосувалися суто установчих питань, та на останньому, п╕д час якого було представлено готовий результат - Концепц╕ю системного оновлення конституц╕йного регулювання сусп╕льних в╕дносин в Укра╖н╕. За таких обставин, на жаль, не було можливост╕ всеб╕чно обговорити питання конституц╕йного реформування ╕ виробити на р╕вн╕ робочо╖ групи Нац╕онально╖ конституц╕йно╖ ради повною м╕рою узгоджену позиц╕ю.
 Заступник Глави Секретар╕ату висловила спод╕вання, що усв╕домлення необх╕дност╕ прийняти нову сучасну демократичну Конституц╕ю Укра╖ни переважить розрахунки, скерован╕ на пол╕тичну доц╕льн╕сть поточного моменту.
 «Я переконана, що вистачить пол╕тично╖ мужност╕ та пол╕тично╖ коректност╕ для того, щоб конституц╕йний процес пустити не в русло загострення пол╕тично╖ ситуац╕╖ в Укра╖н╕, в тому числ╕ шляхом розпаду демократично╖ коал╕ц╕╖, а в конструктивне русло справжньо╖, сп╕льно╖ роботи з удосконалення Конституц╕╖ Укра╖ни», - сказала вона.
Додатково заступник Глави Секретар╕ату наголосила на тому, що така настанова виплива╓ також ╕з р╕шень Конституц╕йного Суду Укра╖ни, який «звертав увагу, що в питаннях вдосконалення Конституц╕╖ вс╕ органи державно╖ влади, ╕ Президент, ╕ народн╕ депутати, ╕ Верховна Рада Укра╖ни повинн╕ д╕яти збалансовано ╕ згармон╕зовано».

ПАРТ╤Я РЕГ╤ОН╤В РОЗРОБЛЯ╢ ВЛАСНИЙ ВАР╤АНТ ЗМ╤Н ДО КОНСТИТУЦ╤╥
 Опозиц╕йна Парт╕я рег╕он╕в готу╓ власний проект зм╕н до Конституц╕╖. В╕н буде представлений у парламент╕ в╕дразу ж п╕сля того, як там розпочнуться пленарн╕ зас╕дання.
 Як пов╕домив народний депутат, член парламентсько╖ фракц╕╖ Парт╕╖ рег╕он╕в Юр╕й М╕рошниченко, його фракц╕я виступа╓ за створення тимчасово╖ спец╕ально╖ ком╕с╕╖ з п╕дготовки зм╕н в Конституц╕ю, щоб вона врахувала не лише пропозиц╕╖ ПР, але й ╕н╕ц╕ативи ╕нших пол╕тичних сил.
 М╕рошниченко дав зрозум╕ти, що ПР не проти переходу Укра╖ни до парламентсько╖ форми правл╕ння (зараз так╕ пропозиц╕╖ звучать з вуст кер╕вник╕в Блоку Юл╕╖ Тимошенко, який також працю╓ над сво╖м вар╕антом ново╖ Конституц╕╖. - Ред.).
 За словами пол╕тика, «Парт╕я рег╕он╕в виступатиме за л╕кв╕дац╕ю двох центр╕в впливу у сфер╕ виконавчо╖ влади», що сл╕д розум╕ти як скорочення повноважень президента.

В╤Д ЗИМОВОГО ЖИТТ╢ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ - ДО КОНСТИТУЦ╤ЙНО╥ НЕВ╤ДПОВ╤ДНОСТ╤...
 21 травня депутати Верховно╖ Ради Криму зберуться на чергове пленарне зас╕дання. На порядку денному пленарного тижня 21 -23 травня - 14 питань. Таке р╕шення було ухвалене на зас╕данн╕ презид╕╖ кримського парламенту, переда╓ УН╤АН.
 Зокрема, кримськ╕ парламентар╕╖ планують розглянути питання про заходи з п╕дготовки об’╓кт╕в житт╓забезпечення АР Крим до роботи в ос╕нньо-зимовий пер╕од 2008 - 2009 рок╕в, питання про х╕д виконання Республ╕кансько╖ програми п╕дтримки житлового буд╕вництва на сел╕ «Власний будинок» тощо.
Також на пленарному зас╕данн╕ плану╓ться розглянути подання прокурора Криму про нев╕дпов╕дн╕сть Конституц╕╖ й законам Укра╖ни окремих положень правових акт╕в ВР АРК, що стосуються визначення розрахунк╕в, розпод╕лу й порядку використання плати за оренду майна, що належить автоном╕╖.

Версiя для друку
Обговорити в форумi
"Кримська Свiтлиця" > #19 за 09.05.2008 > Тема "З потоку життя"


Постiйна адреса статтi: http://svitlytsia.crimea.ua/?section=article&artID=5868

 

Редакцiя :
95006, м. Сiмферополь, вул. Гагарiна, 5, 3-й поверх, кiмн. 19-22, 24.
тел: (0652)51-13-24; E-mail: wik@swit.crimea.com
Адмiнiстратор сайту : Микола Владзiмiрський
Веб-майстер : Олексiй Рибаков