This version of the page http://deploy.com.ua/ukr/view_news/14.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-11. The original page over time could change.
Новини: Яндекс Директ – 15 ефективних порад

Реклама - двигун..

Маразму

Психозу

Брехні

Деградації

Велосипеду

Прогресу

Торгівлі

 
Яндекс Директ – 15 ефективних порад
08
Січень
2007
Зовсім недавно система контекстної реклами Яндекс Директ прийняла рішення про зниження мінімальної ствавки до одного цента, і тепер кожен інтернет-підприємець має можливість скористатися цією системою для просування своїх ресурсів.

А поки цей спосіб добування відвідувачів на сайт розповсюджується серед народних мас, я хотів би дати вам пару порад про те, що ви повинні робити, щоб добитись найкращого результату.

Ітак, поїхали...

Перш за все, вам потрібно підібрати ключові слова, за якими буде відображатись ваше оголошення. І ось пару порад щодо того, як краще це зробити:

1. Вибирайте якомога більш «цільові» запити!

Людина, яка шукає слово «фарба», може мати на увазі  «акварельну фарбу», «фарбу для волосся», «автомобільну фарбу». А слово «метал» (рос.), може мати на увазі «метать»(рос., минулий час від «метати»). В результаті, використання таких слів може знизити клікабельність ваших оголошень.

2. Підбирайте синоніми!

Наприклад, запит «пластикові вікна» може звучати ще й як «вікна ПВХ».

3. Звужуйте тематику ваших запитів!

Ви можете задати запит «мобільні телефони» в запитах типу «Nokia 3250», «Siemens M65». Це зробить Ваш запит більш цільовим, а також позбавить Вас від зайвої конкуренції.

4. Скористайтесь сервісом статистики!

Безкоштовний сервіс від Яндекса http://wordstat.yandex.ru допоможе вам дізнатися скільки людей шукало те чи інше слово протягом місяця. Також там є функція для вибору схожих слів, яка дуже допомагає при виборі нових ключових слів.

По-друге, ви повинні скласти привабливе оголошення. Щоб люди помічали його, клікали на нього і переходили на ваш сайт.

5. Враховуйте сприйняття цільової аудиторії!

Поставте себе на місце ваших потенційних відвідувачів і клієнтів. По якому заголовку ви б клікнули, яке оголошення заінтригувало б вас. Враховуйте всі особливості вашої аудиторії і використовуйте їх в своїх оголошеннях.

6. Використовуйте в тексті оголошення ключові слова!

Коли люди переглядають результати пошуку, ключові слова в оголошеннях виділяються напівжирним шрифтом! За статистикою Яндекса, такі оголошення більш помітні цільовій аудиторії і, як правило, вони більш клікабельні.

7. Використовуйте слова, які привертають увагу!

Використання на початку заголовка таких слів, як «Новинка!», «Сенсація!», «Безкоштовно!», «Розпродаж!» збільшують увагу людей до вашого тексту.

8. Дайте відвідувачу те, чого він хоче!

Не потрібно писати про вашу компанію, не треба розповідати про ваш сайт. Розкажіть краще про те, що ви пропонуєте! Задайте людині запитання! Наприклад: «Шукаєте надувні човни?», «Вам протрібні статті по копірайтингу?».

9. Використовуйте заклик до дії і акцентуйте його знаком оклику!

Спонукати людину клікнути на ваше оголошення ви можете заголовками «дії», зі знаком оклику. Наприклад: «Звертайтесь до нас!», «Клікніть сюди!», «Отримайте це прямо зараз!»

А після того, як ви розібрались зі словами і оголошенням, вам потрібно визначити максимальну ціну, яку ви будете платити за кожного відвідувача. І ось що ви можете зробити:

10. Вибирайте запити з невеликою конкуренцією!

Використовуйте низькоконкурентні запити. Тим самим ви отримаєте ціну за клік мінімально низькою, а ваші позиції максимально високими.

11. Призначайте ціну, яку ви готові платити за відвідувача!

Виходячи з вашого бюджету і продукту, який ви просуваєте, зробіть висновок, яку максимальну ціну за відвідувача ви готові віддати? Хоча на перших порах раджу притримуватись мінімальної ставки!

11. Ні в якому випадку не грайте в азартні ігри з конкурентами!

Це так звані «bid wars», війна ставок. Коли конкуренти намагаються встати вище суперника. Іноді ціна за клік може доходити до 20 доларів! Але ви повинні добре усвідомлювати, що це прямий шлях до банкрутства!

І ось вам, наостанок, три загальних поради в роботі з системою:

13. Тестуйте велику кількість оголошень!

Використвуйте як можна більше різноманітних оголошень одночасно. Притримуйтесь правила: для кожного запиту – окреме оголошення. Так ви зможете краще зрозуміти свою аудиторію і досягнути максимальних значень CTR.

14. Підвищуйте клікабельність ваших оголошень!

Ніж підвищувати ставки, краще підвищуйте клікабельність! Якщо ваше оголошення має високий CTR то воно буде відображатись в результатах вище!

15. Відслідковуйте повернення вкладених грошей по кожному оголошенню!

Щоб зрозуміти наскільки добре працює те чи інше оголошення, ви повинні знати скільки воно принесло вам прибутку! Для цього ви маєте використовувати в оголошенні спеціальні відслідковуючі посилання (наприклад, партнерські). Так ви зможете дізнатись, скільки грошей можна затрачувати за клік і чи варто використовувати цю систему в просуванні свого бізнесу :-).

Ну що ж, це були всі основні правила по роботі в Яндекс Директ. Тепер вам залишилось спробувати їх на своєму сайті, отримати результат і зробити відповідні висновки!

Бажаємо вам успіхів!

Deploy.com.ua (c) 2007