This version of the page http://orthodoxy.org.ua/uk/node/363 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-10. The original page over time could change.
ДОНЕЦЬК. Зустрічі православної молоді навіть хрещенські морози не завадили | Православіє в Україні :: Інтернет-видання УПЦ

Українська Православна Церква    

           
УКР РУС  


 Головна > Українські новини > Церква і молодь  









Наш банер


 Подивитися варіанти
 банерів і отримати код

Електронна пошта редакцiї: info@orthodoxy.org.ua











ДОНЕЦЬК. Зустрічі православної молоді навіть хрещенські морози не завадили

  26 січня 2006

З 19 по 22 січня у пансіонаті «Святі гори», поблизу Свято-Успенської Святогорської Лаври в Святогорську Донецької області, з благословення митрополита Донецького і Маріупольського Іларіона, відбулася зустріч православної молоді — зимова сесія слухачів обласної Школи православного юного творця.

19 січня, в день Хрещення Господнього, з різних куточків Донецької області прибули в Святогорськ школярі з викладачами недільних шкіл і батьками. Діти не злякалися хрещенських морозів і з величезною радістю та ентузіазмом їхали на зустріч. З благословення правлячого архієрея на зимовій сесії слухачів супроводжували духівник Школи православного юного творця — священик Ростислав Карпусь, директор школи — Т.Федорова і керівник — Т.Меліхова.

Під час сесії діти взяли участь у богослужіннях Святогорської Лаври, ознайомилися з її статутними традиціями, спілкувалися зі священиком-духівником і православними однолітками. Особливий інтерес у дітей викликала участь у проектуванні та організації літнього оздоровлення православної молоді. Діти ділилися з дорослими — батьками й викладачами — думками про те, як би їм було цікаво провести літній відпочинок, де побувати, що побачити та в які ігри погратися.

Для кращого засвоєння лекційного матеріалу кожному слухачу обласної Школи православного юного творця видали книги-конспекти на друге півріччя 2005-2006 навчального року.

Для православної молоді проводилися лекції на різні теми, серед яких: релігійна освіта сучасної молоді, розуміння Церквою «активності й громадської діяльності у миру» та активність православної людини. Був організований кружок з вивчення і відтворення духовної історії рідного краю.

12 лютого планується проведення конференції на тему «Пам'ять про гоніння на Православну Церкву — урок нинішньому поколінню».

Наступна зустріч слухачів ШПЮТ відбудеться на відкритті виставки обласного конкурсу юних художників «Православна моя Україна» в Донецькому обласному художньому музеї 15 лютого, в день Стрітення Господнього, Всесвітній день православної молоді.

Прес-служба Донецької єпархії