This version of the page http://uatoday.net/rus/main/2008-04-15 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-08. The original page over time could change.
UAToday.net - всі новини з україни
Японцы придумали ребенка-робота
Коалиции в парламенте больше нет?
ТЕМА ДНЯ

Микола Оніщук: "Багато із тих, хто сьогодні так критично відноситься до роботи Конституційної ради, будуть "посрамлены", коли ознайомляться із реальним продуктом, який буде запропонований Конституційною комісією"

 

Правляча коаліція 14 квітня провела своє засідання. Депутати з Блоку Тимошенко і "Нашої України - Народної самооборони" обговорили київські вибори, створення конституційної комісії і навіть можливість відставки глави президентського Секретаріату. Гостем студії на "5-му каналі" був міністр юстиції правлячої коаліції Микола Оніщук. Він поділився своїми враженнями від почутого на засіданні коаліції. "БЮТ зараз, як це випливало із сьогоднішніх заяв, швидше схиляється до того, щоб запропонувати свій альтернативний проект Конституції", - сказав міністр юстиції. За його словами, сьогоднішні настрої членів фракції Блоку Юлії Тимошенко говорять про те, що БЮТ виступає за розвиток парламентської форми правління і за те, щоб президент обирався в парламенті, тобто був слабким президентом.

Віктор Ющенко: "Найбільшу шкоду національній стабільності зараз можуть нанести будь-які дискусії щодо стабільності національної валюти"

 

Ціни в Україні сягнули висоти, запланованої лише на кінець року. 9,7% - рівень річної інфляції в країні за підсумками березня. Статистики нарешті підтвердили те, що люди вже давно бачили на базарах: серйозне подорожчання продуктів. Саме воно стало головною складовою нинішньої інфляції. Чи можливо її подолати або хоча б уповільнити зростання цін? Президент України Віктор Ющенко знає, хто винний і як можна ефективно протидіяти інфляції. Про це голова держави розказав у неділю, 13 квітня, в ексклюзивному інтерв`ю у програмі "Факти тижня" на телеканалі "ICTV".

Юлія Тимошенко: "Через 5-6 місяців я перед країною буду звітувати про зупинення інфляції"

 

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко у неділю, 13 квітня, дала інтерв'ю на телеканалі "1+1". Бесіда проходила не у прем'єрському кабінеті, а у виборчому штабі БЮТ. Однак настрій у Тимошенко не чемоданний, натомість велика впевненість у правильності всіх дій. Запитань, які цікавлять всіх, було чимало. Це і наявність проблем всередині коаліції, і дії уряду щодо приборкання галопуючої інфляції у країні, і тема газових стосунків із Росією, а також питання стосовно виборів київського мера. Чи змогла прем'єр дати конкретні відповіді на ці запитання? Про це можна дізнатися після ознайомлення із повним викладом інтерв'ю із Юлією Тимошенко.

Коментарі

Михайло Бродський: "Медведчук отколол бы от "Регионов" достаточно большой кусок, и я думаю, что чем больше мелких сил – тем лучше"

 

Між Ющенком і Тимошенко новий конфлікт. У середу, 9 квітня, прем'єр гостро відреагувала на рішення президента від 7-го квітня. Ющенко призупинив урядову постанову, яка передбачала продаж і оренду землі несільськогосподарського призначення тільки на аукціонах. А ще президент попросив Конституційний суд оцінити законність цього документу. Коли і чим завершиться протистояння по лінії "Тимошенко-Ющенко" журналіст телеканалу "1+1" Наталія Мосейчук спробувала дізнатися з прогнозів Михайла Бродського - людини, котра стояла на Майдані поруч із цими двома політиками, а зрештою відійшла від них обох.

Борис Тарасюк: "Боже нас борони від такої допомоги, яку пропонує міністр закордонних справ Росії Лавров, говорячи про те, що Росія повинна допомогти Україні зберегти єдність"

 

Володимир Путін під кінець свого президентства підклав українським політикам свиню. Як реагувати на його мовний меседж: ти ж розумієш, Джордже, що Україна це навіть не держава, - уривок розмови Путіна із Бушем в Сочі цитує газета "Комерсант". Проковтнути чи образитися? Офіційний Київ і досі мовчить, а VIP-політики дружно почали коментувати неофіційну розмову Путіна та Буша щодо української державності. Як має реагувати Україна на подібні вислови з боку Росії? Про це 9 квітня у вечірньому ефірі "5-го каналу" говорив Борис Тарасюк - народний депутат з партії "НУ-НС", екс-міністр закордонних справ.

Юрій Бойко: "Сьогодні дії уряду направлені тільки на власну рекламу, він не думає про довгострокову програму розвитку країни"

 

У вівторок, 8 квітня, робота парламенту була паралізована через рішення Конституційного Суду, який 7 квітня постановив: працювати за чинним регламентом парламентарі не можуть, бо окремі його положення неконституційні. Але депутатів це не зупинило. Задля плідного робочого дня вони готові трудитися навіть за тимчасовим документом. Щоправда, "бютівці" попередили: якщо президент завітує закон про регламент, то вони знову об'єднаються з "регіоналами" та комуністами. Колеги по коаліції та Секретаріат Президента цього не розуміють. Ситуацію, що склалася у Верховній Раді, прокоментував Юрій Бойко - народний депутат з Партії регіонів, - він був гостем вечірнього ефіру на "5-му каналі".

Історичні розслідування

Немеркнущий огонь Фидониси. Маяку на острове Змеиный исполнилось 165 лет

Михаил Павлов, для UAtoday.net
 

Этот маленький клочок суши в Черном море, известный по историческим и литературным упоминаниям уже около трех тысяч (!) лет, имеет множество названий: Левке (Леукн), остров Блаженных, Филоксия, Илан-Ада, Шерпилор… С распространением христианства эти древние названия были забыты, а остров долгое время оставался необитаемым, если не считать аистов да чаек. Кроме них, в большом количестве размножались тут змеи (в основном – водяные ужи), которых заносило на остров течением Дуная. Потому и появилось еще одно название - Фидониси, что в переводе с греческого означает Змеиный. В 50-х годах прошлого столетия оно окончательно закрепилось за островом.

Кому мешал Столыпин? Громкое политическое убийство, совершенное в Киевской опере, не раскрыто до сих пор

Михаил Павлов, для UAtoday.net
 

Гибель премьер-министра Российской империи в сентябре 1911 года и по сей день окутана тайной. Покушение совершил Дмитрий Богров - сын богатого киевского домовладельца. Однако обстоятельства этого чрезвычайно запутанного дела дают основания полагать, что Столыпин пал жертвой государственного заговора. Иначе как объяснить слишком поспешную казнь убийцы и помилование его соучастников?

Репетиция апокалипсиса. 53 года назад СССР провел крупномасштабное войсковое учение с реальным применением ядерного оружия

Михаил Павлов, для UAtoday.net
 

События, произошедшие осенью 1954 года на Тоцком полигоне в Оренбургской области, долгие годы скрывались за плотной завесой секретности. В тот погожий сентябрьский день 45 тысяч солдат и офицеров из разных родов войск в одночасье стали обреченными на верную смерть – на них испытали самое страшное изобретение всех времен и народов – атомную бомбу…

НОВИНИ :

В Ираке произошел второй за день теракт 15-04-2008 16:57

Балога предлагает Тимошенко уволить из-за инфляции Пинзеныка и Данилишина 15-04-2008 16:39

ПФТС решила отдыхать 29-30 апреля 15-04-2008 16:23

Ющенко создал межведомственную группу по борьбе с коррупцией 15-04-2008 15:54

Луценко выступает за возобновление в Украине смертной казни 15-04-2008 15:32

ТИК зарегистрировала Черновецкого. А Катеринчуку не хватило подписи 15-04-2008 15:13

Путин на саммите НАТО не ставил под сомнение суверенитет Украины – МИД России 15-04-2008 14:55

Грузия обвиняет Россию в "ползучей аннексии" 15-04-2008 12:12

На собрании коалиции обсуждался вопрос отставки Балоги 15-04-2008 11:49

Партия регионов не проголосует за проведение выборов мэра Киева в два тура 15-04-2008 11:31

БЮТ послушался НУ-НС: создание конституционной комиссии откладывается 15-04-2008 10:53

Депутаты коалиции выступают за проведение выборов мэра Киева в два тура 15-04-2008 09:53

Берлускони идет на третий срок 15-04-2008 09:25

Секретариат Президента заявляет о коррупционных действиях фракции БЮТ и Кабмина 15-04-2008 08:47

ПОШУК

« КВІТЕНЬ 2008 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 1516 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

© 1999-2007 UAtoday.net / Україна сьогодні.

WAP версія проекту - wap.uatoday.net

передрук матерiалiв за умови посилання на www.uatoday.net

Редакція: press@uatoday.com.ua

Реклама на сайті

Технічна підтримка