This version of the page http://uatoday.net/rus/main/2008-04-25 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-08. The original page over time could change.
UAToday.net - всі новини з україни
Тимошенко не видит смысла работать в Киевсовете
Тимошенко опережает Януковича в президентской гонке
ТЕМА ДНЯ

Петро Порошенко: "За квітень місяць Національний банк викупив більше 500 мільйонів доларів для забезпечення плавної зміни курсу"

 

Зміну офіційного курсу гривні пообіцяв 24 квітня голова Нацбанку. Володимир Стельмах вважає, що гривня має піти за ринковими тенденціями, а вони останнім часом натякують на її зміцнення. За готівковий долар комерційні банки сьогодні пропонують щонайбільше 4 гривні 88 копійок. Міжбанківський курс - 4,93, а валютний коридор, встановлений Нацбанком при цьому - 4,95-5,25. Рада НБУ у четвер, 24 квітня, мала розглядати пропозицію розширити ці межі для гривні в обидві боки на 5 копійок. Чи відбулося розширення валютного коридору і що це означатиме для українців, журналісти телеканалу "1+1" запитали у голови наглядової ради Нацбанку Петра Порошенка.

Віктор Ющенко: "Я переконаний: якби сьогодні в Україні була президентська модель управління, ми були б далеко попереду"

 

У четвер, 24 квітня, у прямому ефірі "Першого національного телеканалу", "5 каналу" та на хвилях "Українського радіо" відбулася прес-конференція президента України Віктора Ющенка. В переддень великодніх свят голова держави розказав про свою роботу та роботу своєї команди. Ющенко дав свою оцінку політики уряду щодо економічних питань, таких як інфляція та приватизація, розповів президент і про перспективи фінансування фонду житлового молодіжного будівництва. Не обійшов увагою і тему реформування Конституції, зокрема, Ющенко наголосив, що Основний Закон потребує системних змін, а також висловив своє бачення щодо ефективної моделі державної влади. Крім того, мова йшла про зміни у житті людей, пов'язані із вступом України до СОТ. Також президент відповів на питання стосовно затвердженого Кабміном порядку проведення земельних аукціонів та фінансування української армії.

Микола Оніщук: "Проект нової Конституції залишає в Україні змішану форму управління, парламенсько-президентську, але розводить сфери впливу і сфери відповідальності, формулюючи їх в обсязі балансів"

 

Конституційна рада у середу, 23 квітня, так і не розродилася новим проектом Основного Закону. Завадила засіданню майже ста чоловік недуга спікера Арсенія Яценюка. Про це присутнім повідомила Марина Ставнійчук. Президент взагалі так і не з'явився. Ображеними з Секретаріату йшли всі. І мало хто вірив у хворобу Яценюка. БЮТ поклав відповідальність за зрив засідання на президента, хоча виходити зі складу ради, як це свого часу зробила Партія регіонів, офіційно не збирається. "Регіони", які несподівано для всіх завітали на Банкову, вже критикують президентські напрацювання, адже ті не відповідають європейським стандартам і не враховують зауважень Венеціанської комісії. Про сварку навколо проблеми редагування Конституції у вечірньому ефірі телеканалу "НТН" розповів міністр юстиції Микола Оніщук.

Коментарі

Дмитро Табачник: "Тестування стає не моніторингом якості освіти і засобом підвищення знань, а засобом боротьби із корупцією. Таким чином, кидається звинувачення сотням тисяч вчителів і вузівських викладачів"

 

Політичні пристрасті відійшли на другий план. Кілька днів поспіль Україна жваво обговорює зовнішнє оцінювання в середніх школах. Деякі урядовці вже встигли охрестити тести з української мови та літератури, у яких взяли участь понад 90% учнів, наймасштабнішою подією у вітчизняній освіті за роки незалежності. Проте, не всі так гаряче вітають нововведення. На думку першого заступника голови Комітету ВР з питань науки і освіти, народного депутату фракції Партії регіонів Дмитра Табачника, сьогоднішня ситуація із зовнішнім тестуванням зовсім не відроджує віру у справедливість і чесність в отриманні освіти.

Юрій Щербак: "Нам треба мати цілісну, продуману політику щодо Росії, вона не повинна бути ворожою"

 

22 квітня Україна приєдналася до заяви Євросоюзу із закликом до Росії переглянути рішення щодо встановлення офіційних зв'язків із конфліктними грузинськими регіонами - Абхазією та Південною Осетією. Крім цього, у штаб-квартирі ООН була розповсюджена заява Міністерства закордонних справ України щодо антиукраїнських заяв російських високопосадовців. Офіційний Київ просить Організацію Об'єднаних Націй закликати Кремль зупинити погрози на адресу України через бажання вступити в НАТО. Чим загрожує Росії це звернення? Що воно означає - силу чи слабкість нашої держави? На ці та інші питання у прямому ефірі "5-го каналу" відповів Юрій Щербак, який з 94-го по 98-й рік був послом України у Сполучених Штатах Америки.

Роман Зварич: "Якщо є така тема, яка могла б об’єднати наш парламент, це є якраз "Євро-2012". Ми могли б дійсно навколо цього питання зробити дуже сильний ривок вперед"

 

22 квітня випускники український шкіл здавали багатостраждальне зовнішнє тестування. Міністерство освіти уже назвало його вдалим. Кабінет міністрів якість оцінювання абітурієнтів обговорюватиме сьогодні, 23 квітня. Чи насправді зовнішнє тестування зможе побороти корупцію у вищих навчальних закладах? Відповідь на це запитання дав Роман Зварич, народний депутат від блоку "Наша Україна - Народна самооборона", що був у вівторок гостем вечірнього ефіру на "5-му каналі". Крім того, Зварич висловив свою думку щодо критики президента уряду Тимошенко, внесення змін до чинної Конституції України, а також мова йшла про парламентську кризу і можливе переобрання Верховної Ради.

Історичні розслідування

Немеркнущий огонь Фидониси. Маяку на острове Змеиный исполнилось 165 лет

Михаил Павлов, для UAtoday.net
 

Этот маленький клочок суши в Черном море, известный по историческим и литературным упоминаниям уже около трех тысяч (!) лет, имеет множество названий: Левке (Леукн), остров Блаженных, Филоксия, Илан-Ада, Шерпилор… С распространением христианства эти древние названия были забыты, а остров долгое время оставался необитаемым, если не считать аистов да чаек. Кроме них, в большом количестве размножались тут змеи (в основном – водяные ужи), которых заносило на остров течением Дуная. Потому и появилось еще одно название - Фидониси, что в переводе с греческого означает Змеиный. В 50-х годах прошлого столетия оно окончательно закрепилось за островом.

Кому мешал Столыпин? Громкое политическое убийство, совершенное в Киевской опере, не раскрыто до сих пор

Михаил Павлов, для UAtoday.net
 

Гибель премьер-министра Российской империи в сентябре 1911 года и по сей день окутана тайной. Покушение совершил Дмитрий Богров - сын богатого киевского домовладельца. Однако обстоятельства этого чрезвычайно запутанного дела дают основания полагать, что Столыпин пал жертвой государственного заговора. Иначе как объяснить слишком поспешную казнь убийцы и помилование его соучастников?

Репетиция апокалипсиса. 53 года назад СССР провел крупномасштабное войсковое учение с реальным применением ядерного оружия

Михаил Павлов, для UAtoday.net
 

События, произошедшие осенью 1954 года на Тоцком полигоне в Оренбургской области, долгие годы скрывались за плотной завесой секретности. В тот погожий сентябрьский день 45 тысяч солдат и офицеров из разных родов войск в одночасье стали обреченными на верную смерть – на них испытали самое страшное изобретение всех времен и народов – атомную бомбу…

НОВИНИ :

Пять картин Малевича отдадут его наследникам 25-04-2008 16:43

Турчинов: Власти на местах саботируют меры правительства по снижению цен на продукты 25-04-2008 16:17

"Революция" в ФГИ внепланово соберет парламент? 25-04-2008 16:03

В британских аэропортах будут сканировать лица пассажиров 25-04-2008 15:34

Экс-ректор университета им. Шевченко Скопенко считает политическим решение Ющенко о его увольнении 25-04-2008 15:23

Турчинов готов забрать Портнова к себе, чтобы не было второго Цушко 25-04-2008 14:44

Портнов возобновил конкурс по ОПЗ 25-04-2008 13:39

Ющенко подписал закон об увеличении штрафов за нарушение земельного законодательства 25-04-2008 13:24

Тимошенко представила коллективу ФГИУ нового руководителя – Портнова 25-04-2008 13:17

После поддержки с Запада Грузия вновь требует вывода миротворцев РФ 25-04-2008 12:54

Минюст обязал региональные управления юстиции сообщать о судебных решениях по фактам рейдерства 25-04-2008 12:00

Писаренко: Кабмин не прибегнет к силовому захвату ФГИ 25-04-2008 11:33

"Сократ" рекомендует "покупать" акции украинских компаний 25-04-2008 11:12

Тимошенко и Портнов захватили кабинет Семенюк, – пресс-секретарь Соцпартии 25-04-2008 11:03

Тимошенко расширила допуск к гостайне 25-04-2008 09:28

В Латвии из 75 кг шоколада изготовят копию замка «Ласточкино гнездо» 25-04-2008 08:53

Ющенко считает возможным смену председателя ФГИ только через Раду 25-04-2008 08:22

ПОШУК

« КВІТЕНЬ 2008 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 2526 27
28 29 30

© 1999-2007 UAtoday.net / Україна сьогодні.

WAP версія проекту - wap.uatoday.net

передрук матерiалiв за умови посилання на www.uatoday.net

Редакція: press@uatoday.com.ua

Реклама на сайті

Технічна підтримка