This version of the page http://uatoday.net/rus/main/2008-04-19 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-08. The original page over time could change.
UAToday.net - всі новини з україни
Россия прекратит дружбу с Украиной?
Коалиции в парламенте больше нет?
ТЕМА ДНЯ

Микола Оніщук: "Багато із тих, хто сьогодні так критично відноситься до роботи Конституційної ради, будуть "посрамлены", коли ознайомляться із реальним продуктом, який буде запропонований Конституційною комісією"

 

Правляча коаліція 14 квітня провела своє засідання. Депутати з Блоку Тимошенко і "Нашої України - Народної самооборони" обговорили київські вибори, створення конституційної комісії і навіть можливість відставки глави президентського Секретаріату. Гостем студії на "5-му каналі" був міністр юстиції правлячої коаліції Микола Оніщук. Він поділився своїми враженнями від почутого на засіданні коаліції. "БЮТ зараз, як це випливало із сьогоднішніх заяв, швидше схиляється до того, щоб запропонувати свій альтернативний проект Конституції", - сказав міністр юстиції. За його словами, сьогоднішні настрої членів фракції Блоку Юлії Тимошенко говорять про те, що БЮТ виступає за розвиток парламентської форми правління і за те, щоб президент обирався в парламенті, тобто був слабким президентом.

Віктор Ющенко: "Найбільшу шкоду національній стабільності зараз можуть нанести будь-які дискусії щодо стабільності національної валюти"

 

Ціни в Україні сягнули висоти, запланованої лише на кінець року. 9,7% - рівень річної інфляції в країні за підсумками березня. Статистики нарешті підтвердили те, що люди вже давно бачили на базарах: серйозне подорожчання продуктів. Саме воно стало головною складовою нинішньої інфляції. Чи можливо її подолати або хоча б уповільнити зростання цін? Президент України Віктор Ющенко знає, хто винний і як можна ефективно протидіяти інфляції. Про це голова держави розказав у неділю, 13 квітня, в ексклюзивному інтерв`ю у програмі "Факти тижня" на телеканалі "ICTV".

Юлія Тимошенко: "Через 5-6 місяців я перед країною буду звітувати про зупинення інфляції"

 

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко у неділю, 13 квітня, дала інтерв'ю на телеканалі "1+1". Бесіда проходила не у прем'єрському кабінеті, а у виборчому штабі БЮТ. Однак настрій у Тимошенко не чемоданний, натомість велика впевненість у правильності всіх дій. Запитань, які цікавлять всіх, було чимало. Це і наявність проблем всередині коаліції, і дії уряду щодо приборкання галопуючої інфляції у країні, і тема газових стосунків із Росією, а також питання стосовно виборів київського мера. Чи змогла прем'єр дати конкретні відповіді на ці запитання? Про це можна дізнатися після ознайомлення із повним викладом інтерв'ю із Юлією Тимошенко.

Коментарі

Тарас Чорновіл: "Коаліція дійсно розвалюється, і я думаю, що ми і в одному, і в другому положенні зіграємо потрібну роль для України, тому що нормальні голосування без опозиції сьогодні пройти вже не можуть"

 

У Верховній Раді минув черговий безплідний день. У четвер, 17 квітня, жоден законопроект так і не дочекався повноцінного розгляду. А ось у справі взаємний звинувачень коаліція та опозиція мають чималі досягнення. Дісталося на горіхи і спікеру, і від спікера, котрий запідозрив у парламенті іскри заколоту. Яблуками розбрату стали все той же закон про Кабінет міністрів, перевибори у Харкові та обрання віце-спікерів. Про те, що відбувається у Верховній Раді, і що буде у п'ятницю, розказав народний депутат, член фракції Партії регіонів, опозиціонер Тарас Чорновіл.

Анатолій Матвієнко: "Розвал коаліції є небажаним, і він не на руку ні БЮТу, ні "Нашій Україні", тому що ми дуже довго, важко йшли до такої коаліції"

 

Парламент продовжує демонструвати неефективну роботу, цей процес відбувається вже без втручання опозиції. Коаліційний Блок Тимошенко запропонував президентові визначитись, із яким урядом він хоче працювати, і відставити главу Секретаріату. Віктор Балога вкотре вказав Кабміну на його економіку і застеріг, мовляв, нічого демонстративно проситись у відставку, прагнучи уникнути відповідальності за економічні негаразди. Поглиблення внутрішніх розбіжностей всередині більшості загалом ставить під сумнів існування парламентської коаліції, стверджують народні обранці з опозиції. Про сьогоднішню ситуацію у Верховній Раді в ефірі "Першого національного телеканалу" розказав представник коаліції, член блоку "Наша Україна - Народна самооборона" Анатолій Матвієнко.

Володимир Крижанівський: "Погані понти", які робить зараз Росія, дорого коштують нашим двом державам, вони погіршують наші стосунки…"

 

Український міністр закордонних справ Володимир Огризко у вівторок, 15 квітня, у Москві зустрічався зі своїм колегою Сергієм Лавровим. Це була перша офіційна українсько-російська зустріч після бухарестського самміту НАТО. Під час переговорів міністри розставляли крапки над українсько-російськими питаннями, зокрема, чи зможуть російські моряки і далі плавати у водах Керченської протоки, де розташований скандальний острів Тузла. І вже остаточно з`ясувалося, що Путін скандальної заяви щодо того, що Україна - не держава, у Бухаресті не робив. Мовляв, винні журналісти, що неправильно процитували російського президента. Про російсько-українські стосунки журналіст "5-го каналу" розмовляв із першим послом України в Росії Володимиром Крижанівським.

Історичні розслідування

Немеркнущий огонь Фидониси. Маяку на острове Змеиный исполнилось 165 лет

Михаил Павлов, для UAtoday.net
 

Этот маленький клочок суши в Черном море, известный по историческим и литературным упоминаниям уже около трех тысяч (!) лет, имеет множество названий: Левке (Леукн), остров Блаженных, Филоксия, Илан-Ада, Шерпилор… С распространением христианства эти древние названия были забыты, а остров долгое время оставался необитаемым, если не считать аистов да чаек. Кроме них, в большом количестве размножались тут змеи (в основном – водяные ужи), которых заносило на остров течением Дуная. Потому и появилось еще одно название - Фидониси, что в переводе с греческого означает Змеиный. В 50-х годах прошлого столетия оно окончательно закрепилось за островом.

Кому мешал Столыпин? Громкое политическое убийство, совершенное в Киевской опере, не раскрыто до сих пор

Михаил Павлов, для UAtoday.net
 

Гибель премьер-министра Российской империи в сентябре 1911 года и по сей день окутана тайной. Покушение совершил Дмитрий Богров - сын богатого киевского домовладельца. Однако обстоятельства этого чрезвычайно запутанного дела дают основания полагать, что Столыпин пал жертвой государственного заговора. Иначе как объяснить слишком поспешную казнь убийцы и помилование его соучастников?

Репетиция апокалипсиса. 53 года назад СССР провел крупномасштабное войсковое учение с реальным применением ядерного оружия

Михаил Павлов, для UAtoday.net
 

События, произошедшие осенью 1954 года на Тоцком полигоне в Оренбургской области, долгие годы скрывались за плотной завесой секретности. В тот погожий сентябрьский день 45 тысяч солдат и офицеров из разных родов войск в одночасье стали обреченными на верную смерть – на них испытали самое страшное изобретение всех времен и народов – атомную бомбу…

НОВИНИ :

Матерiалiв, що вiдповiдають запиту, не знайдено

ПОШУК

« КВІТЕНЬ 2008 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 1920
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

© 1999-2007 UAtoday.net / Україна сьогодні.

WAP версія проекту - wap.uatoday.net

передрук матерiалiв за умови посилання на www.uatoday.net

Редакція: press@uatoday.com.ua

Реклама на сайті

Технічна підтримка