This version of the page http://portal.uwf.kiev.ua/?p=konkurs&news_id=59 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-08. The original page over time could change.
УКРАЇНСЬКИЙ ЖІНОЧИЙ ПОРТАЛ
 
  КОНКУРСИ
 
13.12.2005
Конкурс творчих робiт "Дiвочий свiт-2006"

Харкiвський центр жiночих дослiджень оголошує початок VI Всеукраїнського конкурсу творчих робiт старшокласниць "Дiвочий свiт-2006".

"Дiвочий свiт" - конкурс, присвячений ролi дiвчат та молодих жiнок в українському суспiльствi. До участi запрошуються ученицi 9-11 класiв загальноосвiтнiх, спецiалiзованих шкiл, гiмназiй та лiцеїв незалежно вiд форми власностi.

Конкурс складається з II етапiв:
I етап (закiнчення 20 лютого 2006 р.) Письмова робота (все) на тему "Лист українським чоловiкам".

Iснує думка, що iдея рiвностi чоловiкiв та жiнок є неактуальною для українського суспiльства, такою, що штучно пiдтримується активiстками жiночого руху. Уявiть собi, що Ви звертаєтесь до українських чоловiкiв i намагаєтесь грунтовно довести суспiльну значущiсть цiєї проблеми, пояснити свою точку зору на питання жiночої та чоловiчої рiвностi (а, можливо, й переконати їх у необхiдностi досягнення такої рiвностi). Це може бути лист або промова до якогось конкретного чоловiка, звернення до всiх чоловiкiв України, стаття до чоловiчого журналу, сценарiй телевiзiйної програми тощо, в якому Ви висвiтлюєте наступнi питання:
- Що таке чоловiча та жiноча рiвнiсть? В чому, на Ваш погляд, полягає її сутнiсть? На погляд чоловiкiв?
- Чи треба взагалi переконувати чоловiкiв у необхiдностi жiночого лiдерства? У необхiдностi дотримання прав жiнок? У необхiдностi фактичної рiвностi чоловiкiв та жiнок? Якщо так, то навiщо?
- Чи взагалi iснують якiсь негативнi наслiдки жiночої нерiвностi для чоловiкiв? Якщо так, то в чому саме вони полягають? Чи, може, нерiвний статус жiнок та чоловiкiв є природнiм i має бути збережений й надалi? Чому Ви так вважаєте?
- Як можуть скластися взаємини мiж чоловiками та жiнками, коли вони насправдi стануть рiвнi? В чому полягатимуть переваги та недолiки такого стану речей?

Перевага буде надаватися творам, побудованим на грунтовному аналiзi даних статистики, соцiологiчних, психологiчних i правових дослiджень, але важливою складовою є вiдображення особистiсного ставлення авторки до пропонованої теми та її власного бачення проблеми. Обов.язковi частини роботи: титульний аркуш, основний текст, список лiтератури. Все має складатись iз 1,5-2 тисяч слiв українською мовою (не менш за п`ять сторiнок друкованого тексту без урахування титульного аркушу та списку використаної лiтератури), в межах якого авторки розкривають тему конкурсу.

Титульний аркуш має мiстити таку iнформацiю: ПIБ авторки, вiк, зворотну адресу, контактнi телефони, e-mail (якщо є), девiз роботи (не бiльш 10 слiв, якi вiдображають основну iдею роботи), номер школи, де навчається авторка, клас. Есе надсилаються рекомендованим листом за адресою: майдан Р. Люксембург, буд.2, кв.45, Харкiв, 61003 з примiткою "До конкурсу" або за e-mail: kcws@vk.kharkov.ua (з позначкою "Конкурс ДС" в полi "Тема/Subject").

Останнiй день вiдправки роботи - 20 лютого 2006 р за поштовим штемпелем. Роботи, надiсланi пiзнiше, розглядатись не будуть. Всi учасницi конкурсу отримають дипломи.

За результатами I туру вiдбираються бiля 30 робiт, якi будуть виданi окремою збiркою. Їх авторок буде запрошено до участi у наступному турi.

II етап - фiнал Спiвбесiда за темою твору, яка дозволить виявити свiтоглядну позицiю авторок.

За результатами спiвбесiди будуть визначенi 10 переможниць. Всi фiналiстки отримають нагороди та цiннi призи.

Додаткову iнформацiю про конкурс можна отримати за телефоном в Харковi 8 057 731 42 59 (вiвторок -четвер; 15.00-17.00) або за e-mail: kcws@vk.kharkov.ua (з позначкою "Запитання ДС" в полi "Тема/Subject").



 
15.05.2008
МIЖНАРОДНИЙ ФОНД ВIДРОДЖЕННЯ ОГОЛОШУЄ КОНКУРСИ.
Програма "Посилення впливу громадянського суспiльства". Програма 'Охорона громадського здоров'я"
детальнiше...
25.04.2008
УКРАЇНСЬКИЙ ЖIНОЧИЙ ФОНД оголошує конкурси грантiв для жiночих громадських органiзацiй України, Молдови та Бiлорусi.
детальнiше...
22.04.2008
Конкурс на найкращий логотип та слоган до програми "Перший крок до успiху"
детальнiше...
15.04.2008
Гете-Iнститут у Києвi та програма МФВ "Соцiальний капiтал та академiчнi публiкацiї" оголошують конкурс "Переклад нiмецької лiтератури українською мовою"
детальнiше...
24.03.2008
Програма "Перший крок до успiху" продовжується. Запрошуємо до участi!
детальнiше...


Архiв конкурсiв

Київ 04053
вул. Артема, 79, офіс 38

тел.:        (044)568-53-89
тел/факс:(044)484-62-05
E-mail:   uwf@uwf.kiev.ua
      www.uwf.kiev.ua

 
 
ГОЛОВНА
ПРО ПОРТАЛ
НОВИНИ
БАЗА ДОНОРІВ
БАЗА ОРГАНІЗАЦІЙ
ЗВОРОТНІЙ ЗВ'ЯЗОК
КОНКУРСИ
БІБЛІОТЕКИ
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ
КОНТАКТИ
ФОРУМ