This version of the page http://era-fm.net/ournews/?idArticle=3654 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-08. The original page over time could change.
Era fm
  • Послухати останній випуск новин
  • Веб-камера
  • Онлайн

Без політики

У Київській області почнуть проводити масове безкоштовне обстеження населення для визначення кількості цукру у крові - повідомляють «Экономические известия»


2007-11-14 10:09:49

Збиток, заподіяний навколишньому середовищу в результаті аварії танкера «Волга Нафта-139», має відшкодувати власник судна – російська компанія «Волготанкер». Такі попередні висновки Державної екологічної інспекції України. – заявляє газета «Дєло».За словами голови відомства Георгія Псарьова, поки неможливо встановити навіть приблизну суму збитків від виливу в Азовське море понад тисячу тонн мазуту з судна, що розкололося. Якщо порівняти  катастрофу під Керчю з торішнім виливом нафтопродуктів в Одеському порту, то в грошовому еквіваленті збиток від аварії російського танкера складе не менше півмільярда доларів. У  Керченській міськраді сказали, що ситуація з ліквідацією наслідків екологічної катастрофи непроста і тому поки що не до відшкодування збитків. «Зараз на острові Тузла працюють 60 чоловік – лопатами в пластикові мішки вони прибирають викинутий на берег мазут. Гроші для цього витрачаються з міського бюджету» - розповідають в управлінні МНС при Керченському міськвиконкомі. Ситуацію з’ясовували кореспонденти газети «Дєло».


«Факти» згадують історію про зникнення дочки відомої спортсменки Світлани Бондаренко, яка наробила стільки галасу в Україні. "Якби  йому потрапила до рук  інша дівчинка, мама якої не змогла б підняти таку бучу, дитини б більше не побачили". На рахунку 49-річного Валер'яна Горбачова, який відвіз до Криму 15-річну дочку відомої спортсменки, декілька зґвалтувань у минулому, але ні за одне з них він не був покараний. У подробиці заглиблювалися  журналісти «Фактів».


" Вісімнадцять працівників суду і міліції з чотирьох областей  притягнули до кримінальної відповідальності за організацію злочинного угруповання, яке займалося незаконною легалізацією автомобілів, - інформують «Факти». Машини нелегально ввозять до України, переганяють до Києва і збувають в автосалонах. Відомо, що один з цих "Мерседесів" придбав футболіст київського "Динамо" Максим Шацьких. Днями з будівлі Острозького районного суду була викрадена частина матеріалів кримінальної справи за фактом незаконної легалізації ста семи автомобілів. Детальніше про це – у свіжому номері «Фактів».


У Київській області почнуть проводити масове безкоштовне обстеження населення для визначення кількості цукру у крові, - повідомляють «Экономические известия» На цей захід обласна державна організація виділила близько двох млн. грн. Акція приурочена до Всесвітнього дня діабету. Начальник головного управління охорони здоров'я Київської обласної держадміністрації Олег Ременник заявляє, що мета заходу — виявлення у людей цукрового діабету на ранній стадії. Це допоможе вчасно провести профілактичне лікування і зупинити розвиток захворювання», - зазначає Олег Ременник. Подробиці дізнаєтеся, погортавши сторінки «Экономических известий»


Академік графічного дизайну, каліграф Євгеній ДОБРОВІНСЬКИЙ допомагає творцям корпоративного стилю шукати свій почерк, - пишуть «Киевские ведомости». Сучасна людина, - розповідає він виданню - поступово позбавляється почерку, оскільки почеркова практика дуже мала. І тут вже починають працювати закони фізіології, тому що у людини атрофуються якісь ділянки головного мозку, пов'язані з тонкою моторикою пальців. Я спілкувався з психологами на цю тему. Насправді це не така вже нешкідлива річ - те, що людина не пише рукою, взагалі дуже мало що робить пальчиками, ручками. Раніше це була практика для будь-якої культурної людини - лист. Припустимо, вона не займалася вишиванням, хоча це теж дуже хороша річ, але - писала. В середньому годину на день інтелігентна людина XIX - початку XX століття присвячувала листам. Сучасна людина рукою не пише зовсім. Якщо йому потрібне щось написати - він відкриває комп'ютер і довбає по клавішах. Почерковий рух -  найбільш корисний з погляду розвитку деяких ділянок головного мозку. Докладніше про магічну силу каліграфії  - на шпальтах «Киевских ведомостей».  


12 листопада в колонному залі Національної філармонії України нащадки українських дворян відзначили п'ятнадцять років з дня організації Київського дворянства.  Серед гостей княгиня Тетяна Долгорукая, княгиня Олександра Багратіоні фон Брант, князь Леонід Багратіон, графиня Олена Розумовські та інші. Були там і кореспонденти «Киевских ведомостей». Не зважаючи на дрес-код - "чорна краватка", це означає, що чоловіки повинні були з'явиться на званій вечірці у чорних фраках, з метеликами, жінки ж - у вечірніх довгих сукнях, багато хто, минувши прохідну, позбавився від задушливих краваток, та натягнув  джинси. На вбрання деяких пані взагалі не звернули увагу - були леді, що заявилися на дворянський прийом в штанах і кофтах, або ж в міні-спідницях. І без того малу надію побачити дійсне княже виховання вечора вбила лише одна хвилина гри мобільного телефону під час хвилини мовчання в пам'ять про нащадків великих дворян, що пішли за межу. Богемне життя нащадків великих дворян описують «Киевские ведомости».

дачный переезд доставка