This version of the page http://era-fm.net/ournews/?idArticle=2957 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-08. The original page over time could change.
Era fm
  • Послухати останній випуск новин
  • Веб-камера
  • Онлайн

Без політики

Ціни на борошно і хліб продовжують зростати. Пекарі готуються до масових перевірок і закриття підприємств – повідомляє газета «КИЕВСКИЕ ВЕДОМОСТИ»


2007-10-25 09:40:25

У нинішньому році виробники сирів в Україні не тільки оговталися від тимчасової заборони на поставку до Росії українських молокопродуктів, але й стали нарощувати випуск продукції за рахунок введення в експлуатацію нових потужностей або покупки відповідних підприємств. В основному це стосується великих гравців молочного ринку, у яких є власні ресурси або можливість залучити кредитні гроші, пише тижневик «Коментарі». За даними аналітиків, приблизно 30-40% діючих українських молокозаводів чекають вигідних угод з іноземними інвесторами і активно займаються консолідацією своїх активів. Причому усі гравці ринку схиляються до того, що основний інвестор повинен прийти з Європи, а не з Росії. А тому, уже в найближчій перспективі для українських виробників молокопродукції російський ринок може стати не таким пріоритетним, як це було до 2006 року. Далі у тижневику «КОМЕНТАРІ»


Молочні продукти, на відміну від хліба, яєць та олії, дорожчають
без шуму, галасу і зайвого піару. Кожен, хто давно не купував сирних тортів, йогуртів та десертів, із здивуванням помітив, що ціна на них зросла майже вдвічі. Причому цінники до звичних продуктів — сметании та ряжанки у магазинах переклеюють мало не щодня. Що коїться на молочному ринку,  читайте в свіжому номері газети „Україна молода” в матеріалі „Корова зробить мільйонером”.


Тема підвищення цін зацікавила і газету «КИЕВСКИЕ ВЕДОМОСТИ». Ціни на борошно і хліб продовжують зростати. Пекарі готуються до масових перевірок і закриття підприємств. Посилаючись  на думку виробників, видання прогнозує, що  до кінця року на 20-50%  може подорожчати хліб, на 30% -  молоко і кисломолочна продукція  - на 30% -  підвищаться ціни у сфері громадського харчування.


За даними Міністерства промислової політики, споживання металопродукції в Україні за січень-червень збільшилося порівняно з першим півріччям 2006-го на 37%. Частково цей підйом обумовлений появою дешевого імпортного металу, за рахунок якого споживачі поповнили свої запаси. Тепер експерти говорять про уповільнення темпів зростання ринку, що намітилося, та про спад цін.  Продовження теми на шпальтах газети «ЭКОНОМИЧЕСКИЕ ИЗВЕСТИЯ»


Вже в грудні цього року в Києві планують запровадити систему оплати проїзду в міському транспорті за безконтактними картками. Термін їхньої дії обмежуватися не буде, а поповнювати суму на рахунку власник зможе у будь-який час. Зайшовши до салону транспорту, пасажир піднесе картку до спеціального зчитуючого пристрою, і вартість проїзду автоматично зніметься з рахунку. Пасажирові зможуть навіть повертати гроші, якщо він проїхав не весь маршрут. Перші зчитуючі пристрої встановлять у салонах тролейбусів одного з центральних маршрутів- інформує газета «ФАКТЫ И КОМЕНТАРИИ»


Поразка від "Манчестер Юнайтед" з рахунком 2:4 стала для "Динамо" в нинішній Лізі чемпіонів третьою поспіль. При цьому безвиграшна серія київського клубу в груповому турнірі тягнеться вже 35 місяців. Востаннє "Динамо" святкувало успіх 23 листопада 2004 року, коли з рахунком 2:0 обіграло "Рому". Після цього виступ киян в сильному клубному турнірі Європи - це історія невдач і провалів.  Результати та якість гри, які показує сучасне "Динамо", призвело до того, що до півфіналіста Ліги 1999 року тепер відносяться, як до аутсайдера і постачальника очків. Зараз володаря однієї з кращих тренувальних баз Європи і великої кількості високооплачуваних футболістів порівнюють з такими невдахами групових турнірів, як "Лєвські", "Рапід" або "Брондбю".  Британська преса взагалі відверто сміється над грою самого титулованого клубу СРСР і зазначає, що "Динамо" виглядало настільки жахливо, що це було навіть смішно. Газета «ДЕЛО» спробувала проаналізувати останню програну «Динамо» гру.