This version of the page http://era-fm.net/ournews/?idArticle=2090 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-08. The original page over time could change.
Era fm
  • Послухати останній випуск новин
  • Веб-камера
  • Онлайн

Без політики

Нинішні передвиборчі перегони обійшлися спонсорам майже у 1,5 мільярди доларів


2007-10-02 10:06:45

Порівняно з буремними 2002-м, 2004-м і навіть 2006-м «голосувальний» день на дострокових парламентських виборах-2007 можна вважати спокійним. «Я переконаний, що вибори пройдуть чесно й демократично, і всі політичні сили визнають їх результати», — щойно вкинувши свій бюлетень до виборчої урни, спрогнозував Президент України. Віктор Ющенко вже традиційно прийшов на дільницю, розташовану в Будинку профспілок, із сім'єю. Про те, як голосувала країна, читайте у свіжому номері «України молодої».



Цю ж тему підхоплює і тижневик «ДЕЛОВАЯ СТОЛИЦА». Зволікання міських властей з підготовкою до проведення позачергових парламентських виборів завершилося проблемами на виборчих дільницях. Плутанина в списках виборців, відсутність скоординованої роботи міліції, паспортних столів і загсів з районними окружними комісіями змусило неабИяк понервувати членів окружкомів. День голосування запам'ятався величезними чергами виборців і скандалами з персоналом дільничних комісій- пише «ДЕЛОВАЯ СТОЛИЦА».



Нинішні передвиборчі перегони через свою короткостроковість обійшлися спонсорам майже у 1,5 мільярди доларів. Це приблизно вдвічі менше, ніж попередня кампанія, але сума в будь-якому разі чимала. Журналісти ділового тижневика “Контракти” з`ясували хто і скільки інвестував у політичні партії.



Чоловік, що прийшов до нотаріуса, аби скласти дарчу на свою квартиру, несподівано дізнався, що його житло заставлене, а власником є якась фірма. Під заставу 24-х квартир у будинку № 12 по вулиці Березняківській будівельна компанія взяла в банку кредит. На щастя, виселення у випадку, якщо кредит не буде погашений, мешканцям будинку не загрожує. Це добре, але хто їм компенсує матеріальні втрати? Хто відповість за хвилювання людей через потребу бігати по інстанціях у робочий час? Відповіді на ці запитання з’ясовувала газета «ФАКТИ И КОМЕНТАРИИ»



За останній рік в рейтингу простоти організації бізнесу Всесвітнього банку Україна опустилася на одинадцять сходинок.  Наша країна не потрапила до списку реформаторів з жодного з напрямів: відкриття бізнесу, отримання ліцензій, наймання персоналу, реєстрація власності, отримання кредиту, захист інвесторів, сплата податків, зовнішня торгівля, виконання контрактів і закриття бізнесу. В Україні за рік так нічого і не відбулося: розпочата регуляторна реформа завершена не була, а податкову ми навіть не розпочали. Детальніше про те, як погіршився рейтинг нашої держави- у діловому журналі «ЕКСПЕРТ УКРАИНИ»



Державна служба автомобільних доріг України «Укравтодор» продовжує нарощувати зовнішній борг. До кінця поточного року дорожнє відомство залучить черговий кредит під державні гарантії у розмірі $465 млн. Нагадаємо, що 30 серпня уряд підписав кредитну угоду з цим же банком на таку ж суму. Таким чином, дорожнє відомство повністю реалізувало право на залучення іноземного кредиту під державні гарантії. На думку експертів, для погашення відсотків із кредиту буде потрібно не менше 1 млрд. грн. Докладніше- у газеті «ЕКОНОМИЧЕСКИЕ ИЗВЕСТИЯ»



Запитань, пов'язаних із ввезенням автомобілів в Україну та  їхнім розмитненням, завжди виникало безліч. Чи може громадянин, який поїхав у тривале відрядження, повертаючись, ввезти машину? Потрібно оформляти тимчасове ввезення чи це не має сенсу? Чи погодиться митниця з вартістю автомобіля, якщо він куплений на аукціоні? На ці та інші запитання журнал «Автоцентр» відповідає у рубриці «Навколо митниці».

Українські суднобудівельні заводи починають виходити з кризи, в яку вони потрапили в 90-х роках. Рушійною силою відродження вітчизняних верфей стали замовлення з-за кордону та придбання заводів іноземними компаніями. Проте вже наступного року наші корабели ризикують знову залишитися на мілині: замовлення можуть пройти повз Україну. У проблемі розбиралися журналісти «ИНВЕСТ ГАЗЕТИ»



Багатьом користувачам електроніки траплялося ненавмисно видаляти важливі документи, бази даних або фотографії з комп'ютера, стикатися з ситуаціями, коли втрачався величезний архів інформації, що збиралася роками, або псувалися флешки, карти пам'яті, диски або дискети. У таких ситуаціях в голові лише одна думка: що ж робити і куди бігти? Досвідчені користувачі комп’ютерів  чули про спеціальні програми, які дозволяють «воскресити» ненавмисно видалену інформацію. Проте не всі знають, що часто такі програми малоефективні, а іноді можуть навіть призвести до остаточної втрати даних. Продовження теми у газеті «ДЕЛО»



У суботу на Михайлівській площі в столиці повторно зареєстрували шлюб 70 пар. 140 закоханих сказали один одному: «Так!» Спеціальний репортаж з місця події у газеті «КИЕВСКИЕ ВЕДОМОСТИ» в матеріалі «Весілля по другому колу»