перша • новини • статті • народні новини • листи • крим • захід • восток • форум пошук • контакти  

«Антикримінальний вибір»: «Героя» - до ордену чи, може, за грати?

додано: 18-04-2008 // // URL: http://maidan.org.ua/static/mai/1208501867.html
Версія до друку // Редагувати // Стерти

http://anti-crime.org/articles.php?ni=16544

• Полтавщина • Кримінал •

Десятого квітня 2008 року в Решетилівському районі Полтавської області відбулося виїзне засідання Тимчасової контрольної комісії з приводу питань, піднятих у запитах депутатів Решетилівської районної ради Сергія Плюти та Антоніни Стучилової щодо вирубки лісу на території Шилівської сільської ради Решетилівського району Полтавської області селянським фермерським господарством «С.Г.М.» Григорія Семуки. Депутатський запит Антоніни Стучилової був опублікований на сторінках сайтів «Майдан» та ВГО «Антикримінальний вибір».

Комісія була утворена рішенням Решетилівської районної ради 5-го скл. 27.03.2008 року з метою встановлення правомірності порубки лісу СФГ «С.Г.М.» і включає вісім депутатів від різних партій і фракцій: Антоніна Стучилова (фракція «Наша Україна»), Сергій Плюта (Партія Регіонів), Олена Пальчик (фракція «БЮТ»), Анатолій Мушта (Партія Промисловців і підприємців України), Петро Кошовий (виборчий блок «Наша Решетилівщина»), Віталій Пархоменко («Народний блок Литвина»), Григорій Пономаренко (Соціалістична Партія України), Андрій Срібний (Комуністична Партія України). Григорій Пономаренко є одночасно заступником голови Решетилівської районної ради, Андрій Срібний - голови Решетилівської РДА в Полтавській області.

Вивчивши матеріали запиту щодо порубки лісу, додатково опублікованого і Інтернеті, прес-служба ВГО «АКВ» не могла залишитися осторонь проблеми екологічної безпеки області, яка набула соціальної гостроти та призвела до протистояння не тільки серед населення Шилівської територіальної громади, але і в депутатських колах місцевих рад, тому представники громадської організації «Антикримінальний вибір» Тарас Токар, «Національний альянс» Андрій Шкодин та громадянського руху «Народна Самооборона» в Полтавській області Володимир Росса також вирушили на місце подій, оглянули його та зафіксували матеріали, які пропонуємо проаналізувати і вам.

Побачене можна викласти в чотирьох словах: масштаби вирубки вражають уяву. Що ж до позиції депутатів Тимчасової контрольної комісії, то вона різнобока, всупереч покликанню і обов'язкам депутата. Так, заступник голови Решетилівської районної ради (голова районної організації СПУ) вважає, що нічого страшного не відбувається, а відтак він займає агресивну захисну позиція фермера, який нещадно рубає ліс. Позиція заступника голови Решетилівської РДА Андрія Срібного (КПУ) тим більше зрозуміла - адже саме рукою голови Решетилівської РДА Олександр Дроботенко, який призначив його на посаду заступника, підписаний договір оренди на вирубку лісу.

Договір оренди на 629 га лісу підписаний всупереч чинному законодавству і порушує численні законодавчі природоохоронні норми, а процес його укладання за явними фактами містить ознаки надання переваг СПД зі сторони державних посадовців (тобто, корупції). Судіть самі.

На цю ж ділянку лісу у 2003 році був укладений договір оренди лісу з іншою фірмою за ціною оренди 31 грн. за 1 га лісу. РДА не попередила орендарів про наміри розірвання договору, не виставила претензій по розрахункам в установленому порядку за користування лісом, договір до цього часу не розірваний, а лісова ділянка не передана Актом приймання-передачі.

Проте, на цю ж саму ділянку державного лісового фонду у переддень виборів, 24 березня 2006 року, нинішній голова РДА Олександр Дроботенко (а тоді в.о.голови РДА) все ж таки підписав з нотаріальним посвідченням договір оренди земельної ділянки державного лісового фонду. Договір вступив у силу та зареєстрований у держкадастрі 31 березня 2008 року (після того, як набрав чинності ЗУ «Про внесення змін до Лісового кодексу України» (№ 3404-ІV), прийнятий Верховною Радою у квітні 2006 року. Хто зрозуміє логіку пана Олександра Дроботенка, який піклуючись про економічні та екологічні інтереси району, визначив ціну «оренди» вдвічі нижчу - 15 грн. за 1 га лісу? Чим керувався голова РДА?

Місяцем раніше, 18 лютого 2006 року, Президент України Віктор Ющенко підписав вказаний закон, розміщений на сайті «Урядовий портал». Офіційно опублікований 29.03.2006 року в «УК», «ОВУ», вступив у силу 30 березня 2006 року. Цей закон виключає можливість надання державного лісового фонду в оренду, а «Правила пожежної безпеки і лісах України» від 24.03.2005 р № 328/10608 пунктом 1.7. прямо забороняють без спеціального обумовлення в договорі провадити протипожежні вирубки лісу тимчасовим лісокористувачам. Безграмотність чи корупція? І в тому, і в іншому разі нанесені вирубкою матеріальні втрати - справа рук державного посадовця, який власноручно поставив свій підпис під договором. Якщо закон - один для всіх, то торжество справедливості ми маємо побачити ще при житті цього покоління.
Присутність преси та представників громадськості явно і сильно дратувала саме заступника голови районної ради Григорія Пономаренка та заступника голови РДА Андрія Срібного, іншим депутатам наша присутність не заважала. Висновки робіть самі.

Як стало відомо нашій прес-службі, після огляду вирубки від членів Тимчасової комісії, на засіданні комісії її голова задав обом представникам влади запитання - чи є правдою представлення Григорія Семуки, власника СФГ «С.Г.М.», який вирубав державний ліс, до ордена Ярослава Мудрого за особливі досягнення в економічному розвитку району, та хто саме і на яких підставах подавав подання на представлення «героя» до ордену? Заступник голови Решетилівської райради Григорій Пономаренко відповів, що відповідь на це питання бажаючі прочитають у газетах, коли Григорій Семука буде нагороджений.

Куди йдемо?

Архів Майдан-ІНФОРМу на цю тему:
http://www.maidan.org.ua/static/mai/1206712713.html


Обговорити цю статтю у форумі

додано: 18-04-2008 // URL: http://maidan.org.ua/static/mai/1208501867.html
Версія до друку // Редагувати // Стерти

Увага!!! Сайт "Майдан" надає всім, хто згадується у розділі "Статті", можливість розмістити свій коментар чи спростування, за умови належного підтвердження особи. Будь ласка, пишіть нам на news@maidanua.org і вказуйте гіперлінк (URL) статті, на яку ви посилаєтся.

Шукати слова в статтях:
++ Розширений пошук


  Ваша участь :
Що на вашу думку було головним ідеалом Помаранчевого Майдану? ІІІ
І ви теж можете додавати новини на "Майдан"! Читайте як!
  ОСТАННІ НОВИНИ :
[07-06-2008 14:50]
Укази Президента «губернатора» Дніпропетровщини не стосуються?
[07-06-2008 14:43]
Газеті Криворізької міської ради Гiтлер ближчий, ніж вояки УПА?
[07-06-2008 14:23]
Идет конференция по развитию европейского культурного диалога
[07-06-2008 14:15]
Памятник Екатерине ІІ преследуют неудачи
[07-06-2008 14:01]
Словакия приняла программу развития науки и образования в 21веке
[07-06-2008 13:54]
У Варшаві відбувається конференція про білоруські мас-медіа
[07-06-2008 11:27]
Цей день в історії України. 7 червня
  ПРЯМА ДІЯ :
Конкурс на кращий дизайн футболки
Разом збудуймо наши храми!
Повернемо Україну народу!
Вимагаємо накладати субтитри на мову оригіналу фільму!
Захистимося від пропаганди людиноненависництва, ксенофобії Д.Табачником!
  ЦІКАВИНКИ :
Завантаження ...


Українська банерна мережа

(Copyleft) maidan.org.ua, 2001-2007
!!! Копілефт передбачає вільне розповсюдження із збереженням автури !!!
сайт розповсюджується згідно з ліцензією GNU для документації
(поки не зовсім повний) переклад ліцензії українською