This version of the page http://forum.oboz.ua/viewtopic.php?p=44059 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-07. The original page over time could change.
ФОРум ОБОЗа :: Просмотр темы - Правила Форуму, версія 0.91/19.10.07
АвтофорумFAQПоискПользователиГруппы Регистрация  Профильличные сообщенияВход Новости из блогов Блоги
 Сейчас обсуждаются 

Правила Форуму, версія 0.91/19.10.07

 
       Список форумов ФОРум ОБОЗа -> Про форум & О форуме
Предыдущая тема :: Следующая тема  
Автор Сообщение
Роман ShaRP
Admin


Репутация: +139/–53    

Зарегистрирован: 20.07.2006
Сообщения: 8747
Откуда: Київ

Ср 23.08.2006 15:14  

1. Загальні положення.
1.1 Незнання правил не звільняє від необхідності їх виконувати.
1.2 У кожному розділі можуть бути свої Правила розділу, які є доповненням до Загальних правил та регламентують правила спілкування в даному розділі.
1.3 Відправлення будь-якого повідомлення в форум означає Вашу згоду з правилами форуму та розділів й необхідністю їх виконання.
1.4 Усі повідомлення на форумі мають виключно інформаційне призначення. Повідомлення відображають особисту думку їх авторів. Повідомлення модераторів та адміністраторів також є їх особистими думками, якщо не вказано протилежне.

2. Ідентифікація та ніки
2.1 Забороняється створювати ніки та підписи, які містять лайку або образливі слова та вирази.
2.2 Заборонено створювати ніки з чужими реальними прізвищами і іменами.
2.3 У випадку, якщо нік, аватар, підпис або їх комбінація не є реальним ім*ям дописувача та викликає сталі негативні асоціації у багатьох дописувачів форуму, не дозволяється використання імені такого персонажа у словотворі форумного ніку, а його зображення у аватарі (приклади - "Персонаж-ХХІ", "НеПерсонаж", "Новий Персонаж", тощо). Збір "підписів" за заборону ніка/аватара або їх комбінації проходить у розділі "Офтоп", у ньому беруть участь лише користувачі, зареєстровані до початку збору. Після трьох випадків створення провокаційних ніків/аватарів/підписів Адміністрація форуму може застосувати проти користувача санкції.
2.4 Ми не розголошуємо публічно персональних даних наших користувачів (за винятком випадків, передбачених законодавством України), але у випадках, якщо модератор або адміністратор підозрює користувача у розміщенні неправдивої або вигаданої інформації, він може назвати країну та/або місто, з якого пише на форум цей дописувач.

3. Правила створення нових тем та відповідей на існуючі
3.1 Ви повинні враховувати специфіку такої форми спілкування, як форум, і чітко розуміти її відмінність від чату. У форумі повідомлення зберігаються тривалий час, у чаті вони існують лише кілька годин. Тому у форумах зазвичай створюются повідомлення, цікаві не лише тут і зараз, і не лише для окремих учасників форуму.
3.2 Для обговорення приватних питань і приватного спілкування на форумі існує система приватних повідомлень. Адміністрація не контролює і не фільтрує ці повідомлення, і не несе відповідальності за їх зміст. Але у випадку некоректного використання приватних повідомлень (розповсюдження повідомлень, що містять рекламу або образи), адміністрація може вимкнути учаснику, що їх розсилав, цю функцію, або відключити його від форуму.
3.3 При створенні теми дотримуйтеся тематики форумів. Не створюйте політичні теми у "Культурі", і навпаки.
3.4 Прямі образи учасників форуму, висловлені як у формі "ім*я/нік дурень", так і у формі "який дурень цей ім*я/нік!" вилучаються модератором незалежно від того, чи дійстають вони відповідь у тому ж дусі, чи ні.
3.5 Розмови між учасниками форуму, що містять виключно особисті випади (тобто - не містять нічого більше, незалежно від наявності прямих брутальних образ), вважаються офтопіком та можуть бути видалені модератором без попередження.
3.6 Будь-які спроби нав'язувати мову спілкування вважаються провокацією. Просимо не реагувати та не втягуватися у безплідні суперечки. Користувачі форуму самі обирають мову спілкування.
3.7 Не рекомендується вживати принизливі назви національностей, рас і т.п.
3.8 Якщо вам хочеться обговорити персоналію іншого учасника - дуже рекомендується робити це у форумі Свобода Слова.
3.9 Копіюючи інформацію з інших джерел, обов'язково вказуйте посилання на оригінал (точне посилання, а не лише назву чи сайт джерела). Це одне з визнаних правил інтернет-етики. Копії та передруки без такого посилання будуть знищуватися, а ті, хто їх робить, можуть бути відключені від форуму. Не копіюйте інформацію з джерел, які це забороняють, -- давайте лінки на неї.
3.10 Даючи посилання, супроводжуйте його описом або коментарем, який характеризує зміст матеріалу, розміщеного за ним та/або доцільність посилання на нього. Повідомлення або теми, що містять лише посилання, без опису, або з беззмістовним описом, можуть бути доповнені описом або видалені. Повідомлення, що складаються переважною мірою з посилань без описів - вважаються спамом і знищуються, а їх автори можуть бути відключені від форуму.
3.11 Регулярні пости посиланнями без участі в обговоренні вважаються спам-рекламою, і можуть бути перенесені чи видалені, а їх автори - забанені.


4. Заборони
4.1 Забороняється використовувати грубі та нецензурні вирази й особисті образи на адресу форумчан.
4.2 Забороняються вислови расистського спрямування розпалювання міжнаціональної ворожнечі, образи націй чи національностей та їх мов. Забороняється цитування та розміщення посилань на такі матеріали з метою розпалювання міжнаціональної ворожнечі, образ націй, національностей та їх мов.
4.3 Забороняється розміщувати неправдиву інформацію або наклепи, використання нечестних прийомів ведення дискусій.
4.4 Забороняється розміщення інформації порнографічного змісту, посилань та паролів на сайти відповідної тематики.
4.5 Забороняється дублювати повідомлення (робити однакові повідомлення в кількох гілках без необхідності) та дублювати теми (створювати нові теми з питань, які вже обговорюються в інших темах, або дуже подібних до них).
4.6 Забороняється розміщувати беззмістовні повідомлення, та повідомлення, які не мають сенсу, створювати теми з беззмістовними заголовками, або заголовками, які не мають нічого спільного з текстом теми.
4.7 Забороняється зловживати графічними смайликами та тегом цитування.
4.8 Забороняється вставляти у повідомлення зображення розміром більше 800x600 пікселів або 120Кб. Замість таких зображень давайте посилання на них.
4.9 Забороняється підробляти ніки інших користувачів. Підробка ніків буде каратися баном без попередження.
4.10 Забороняється передруковувати повністю тексти розміром більше 15000 символів (з пробілами). Подавайте такі тексти через посилання.
4.11. Забороняється використовувати колір та шрифт або регістр символів для виділення повідомлення або тексту в цілому. Колір та шрифт слугують для виділення в повідомленні окремих слів або фраз.
4.12 Забороняється відповідати на одне повідомлення декількома "по одній фразі", або створювати в одній темі декілька дрібних повідомлень підряд.
4.13 Забороняється користуватися автовідповідачами на поштових скриньках у поєднанні з вмиканням повідомлення про відповідь у темі. Це вважатиметься спамом.

5. Модерація.
5.1 За порядком на форумі наглядає Адміністрація форуму, - модератори та адміністратори. Прохання поважати працю модераторів та адміністраторів та виконувати їх вимоги. Адміністрація залишає за собою право:
- переносити теми й окремі повідомлення, що не віповідають змісту теми або тематиці розділу в іншу тему та/або інший розділ.
- закривати чи видаляти теми, що порушують Правила форуму або розділів.
- редагувати повідомлення, приводячи їх у відповідність з Правилами
- блокувати доступ порушників до форуму та його окремих функцій (може бути здійснене шляхом зміни пароля порушника на випадковий та присвоєння йому статусу Забанений(а))
5.2. Не звертайте уваги на хуліганів та не відповідайте їм. Якщо Ви вважаєте, що Вас образили - зверніться до модератора відповідного розділу чи до адміністратора.
5.3 За порушення Загальних правил та правил розділу Адміністрація форуму може застосовувати такі санкції:
- за дрібне порушення - попередження в темі чи через систему приватних повідомлень.
- за багаторазові порушення після 2-3 попереджень користувача може бути відключено від форуму (забанено) на строк від 3 днів.
- за серьозне порушення користувач може бути забаненим без попередження.
- термін бану залежить від серьозності порушення. За важкі порушення або до невиправних порушників може бути застосований постійний та повний бан.
5.4 Рішення про застосування конкретного правила до конкретного випадку та вибір санкції за порушення приймають модератори та адміністратори, індивідуально або колективно, на свій розсуд.
5.5 Якщо Ви не згодні з застосованими до Вас санкціями, Ви можете оскаржити їх у листуванні з модератором чи адміністратором форуму.
5.6 Дії та політику модераторів та адміністраторів дозволяється обговорювати лише у розділах "Про форум" та "Свобода слова".
_________________
Правила форуму | Лаяти адміна| Нагадування адміну
Судебно-общественный контроль | Карта моего программятника (веб-версия со ссылками)
Если я о чем-то забыл - пишите в личку.


Последний раз редактировалось: Роман ShaRP (Ср 8.11.2006 16:23), всего редактировалось 17 раз(а)
Вернуться к началу
Показать сообщения:   
       Список форумов ФОРум ОБОЗа -> Про форум & О форуме Часовой пояс: GMT + 2
Страница 1 из 1

 
Перейти:  
Вы не можете начинать темы
Вы можете отвечать на сообщения
Вы не можете редактировать свои сообщения
Вы не можете удалять свои сообщения
Вы не можете голосовать в опросах



При любом использовании материалов сайта гиперссылка на сайт обязательна. Редакция может не разделять точку зрения авторов статей и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.
© 2008 Интернет-холдинг «ОБОЗ.ua». Все права защищены.


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Русская поддержка phpBB