This version of the page http://novynar.com.ua/politics/21429/?p=2&mode=DESC (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-05. The original page over time could change.
Новинар » Україна » Світ занепокоєний расовою нетерпимістю України
bigmir)net  Пошта   Шукай:      
Україна

Світ занепокоєний расовою нетерпимістю України
27 лют, 10:42

wikipedia.org
На Глобальному форумі з протидії антисемітизму та расизму, який відбувся у Єрусалимі, Україну звинуватили у сильних проявах ксенофобії, расової нетерпимості та антисемітизму.

Україну на форумі представляли посол МЗС з особливих доручень Олександр Горін та народний депутат Олександр Фельдман. 

Спецпредставник ОБСЄ, депутат Бундестагу Герт Вайсскірхен під час форуму зазначив, що у Берліні велике занепокоєння викликають тенденції до зміцнення радикальних настроїв в Україні, Угорщині та Польщі.

Водночас депутат-бютівець Олександр Фельдман наголосив, що до останнього часу відповідні статті Кримінального кодексу України та закони щодо неприпустимості розпалювання міжнаціональної ворожнечі майже не використовувалися за прямим призначенням: «Носіями юдофобських і расистських настроїв стають й окремі представники українського суспільства, ЗМІ, маргінальні групи. Особливо турбує радикалізація частини сучасної молоді».

Депутат додав, що нові законопроекти про покарання за публічне заперечення Голодомору і Голокосту та про посилення відповідальності за поширення ідей расової нетерпимості мають підвищити ефективність боротьби із цими проблемами.

За матерiалами Німецька хвиля

Версія для друку   Відправити другу   Лист редактору  
Коментарів (98)
Додайте свій коментар
Залишилось 1000 символів
Змінити зображення
Якщо Ви не бачите зображення з контрольними символами, це означає, що у вашому браузері відключено підтримку графіки. Включіть її та перезавантажте сторінку.
Відсортувати за датою 
гiсть  (анонiм) | 28.02.2008, 12:54
Не знаю, кто тот Гість, но он верно все подметил. Уважение и слава этому человеку.

Давно пора уже понять, что космополитизм, глобализация, падение морали, предательство - идут рука об руку и служат по-настоящему только своим хозяевам, мечтающим об очередной империи, то ли торговой, то ли государственной.

Двадцать первый век должен стать веком освобождения наций от гнусной зависимости от стойла, в которое ее загоняют ласковые погоничи, соблазняя очередными материальными благами, только забудь язык, забудь свою культуру, забудь свою нацию.
Будь быдлом. Бивисом и Батхедом.
Вот что сидит и чавкает за спиной космополитов.
Відповісти  
Космополит  (анонiм) | 28.02.2008, 13:05
Я не предлагаю тебе забыть твой язык и Родину! Знай для чего это все происходит! Знай для чего тебя лошат! Потому что такой как ты будет все время жить в такой стране и развивать ее культуру, а не стремиться стать сильной и уважаемой страной. Заставь выучить весь мир украинский! Пусть он станет использоваться в компьютерной среде, входит в тройку интернациональных языков... Что тебе объяснять... Ты способен только подчиняться местным низким царькам...
Відповісти  
гiсть  (анонiм) | 28.02.2008, 13:10
Не перекручивай.
На самом деле украинский язык сильнее многих других языков.
Он достоин того, чтобы войти в семью мировых языков.
Учи его и ты сам поймешь, как понял это я.
А пока что именно у тебя промытые мозги пропагандой нигилизма к собственной национальной культуре.
Ты не своей толком не осознал и не прочувствовал, потому что внутренне любишь только себя, ни любую другую не способен познать, потому что даже в таком простом деле, как понять собственную - и то облажался.

Ну это твои проблемы, сводить все многообразие языка только к одной плоскости.
Прощай.
Відповісти  
Космополит  (анонiм) | 28.02.2008, 12:25
А ещё тебе замечу - что чистых украинцев, русских и т.д. не существует. Во всех нас течет и украинская и русская и ещё мало ли какая кровь. Что делать с этим? Ненавидеть свою русскую часть? Или Татарскую, которая тоже весьма часто представлена? Вот поэтому - все люди по своему принципу денационализованы...
Відповісти  
гiсть  (анонiм) | 28.02.2008, 12:29
Заметь, ты сам заговорил про "чистоту" и "кровь", хотя гость об этом ни полслова не сказал
Таким образом ты самый что ни на есть нацист, только прикрывающийся флером либеральных сентенций и задача твоя набрехать с три короба про то, чего не было и существует лишь в твоем воображении.
Відповісти  
Космополит  (анонiм) | 28.02.2008, 12:45
Я про чистоту говорил не со смыслом убивать надо нечистых, а в смысле что и я и ты и гость - денационализированны...
Відповісти  
гiсть  (анонiм) | 28.02.2008, 12:49
Я еще раз говорю.
Тебе в друзья не набиваюсь.
Себя считаю украинцем.
Украинский выучу, не волнуйся.
А всех таких умников, готовых на самом деле все продать за пачку зелени, презирал, презираю и буду презирать.
Космополит  (анонiм) | 28.02.2008, 12:14
Хочу добавить - что я очень люблю Киев. И мне очень обидно смотреть во что он превращается. Я бы сам заговорил на Украинском если бы я жил в экономически сильной и стабильной стране. А ещё - у меня два высших образования и я не уверен в том что философы были столь глупы чтобы придумать такую идею - Государство для человека, а не человек для Государства(читай, для кучки зажравшихся ублюдков).
Відповісти  
гiсть  (анонiм) | 28.02.2008, 12:26
Все перекрутил :)
Читай внимательно, чудак.
Гость четко все описал.
Космополитизм это ударный отряд империализма.
А так, твоя оговорка, что ты бы заговорил на украинском, если бы жил в экономически сильной и стабильной стране, лишь в очередной раз доказывает, что гость прав, называя таких как ты продажными проститутками.
И не надо лапшу на уши вешать про свой патриотизм.
Патриотичен ты лишь по отношению к своему "гаманцю" :)
А все эти красивые слова про "зажравшихся ублюдков" лишь дымная завеса для кукловодов, вложивших в тебя эту чушь.
Государство создается нацией в первую очередь для того, чтобы защитить себя. А в управление государством должны попадать только патриотичные и нациецентричные люди, а не потенциальные предатели, которые чуть-что, начинают стонать про свои два высших образования и ищут кому бы подороже продаться.
Так что сгинь, чудила, с горизонта.
Відповісти  
Космополит  (анонiм) | 28.02.2008, 12:48
Ну давай жить в экономически слабой и нестабильной стране и говорить на украинском. Развивать культуру и речь и забивать на экономику и техническое развитие, что сейчас и происходит...
Відповісти  
Юрій з Києва  (анонiм) | 28.02.2008, 13:14
Ну що за безглуздя? З якого це часу розвиток культури заважає економічносу та технічному розвитку? Що за демаглгічна спроба нав"язати неіснуючий вібір?
Космополит  (анонiм) | 28.02.2008, 13:21
Давайте развивать и то, и то! Я же нем против. Я против этого:
"Что ставить во главу угла экономический рост, мы сами себя загоняем в замкнутый круг роста потребления, для которого требуется все больше и больше ресурсов."
Это сказал не я - почитайте выше!
Юрій з Києва  (анонiм) | 29.02.2008, 13:47
А що в цьому є хибного? Я не зрозумів, до чого це при обговоренні проблеми ксенофобії, але це є майже банальність. Економічне зростання - одна річ, зростання якості життя - інша. Економіка є не метою, а шляхом досягнення мети. Це є звичайна тема конференцій. При плануванні економічної стратегії будь-яка країна має визначити пріоритет і подбати проте, щоб економічний розвиток покращив життя, а не погіршив (найпростіший приклад - розваливши природне довкілля). У принципі, ця проблема стала глобальною. Ведуться серйозні економічні дослідження, чи можна (і як) забезпечити розвиток без економічного зростання - це вже здається бажаним.
Юрій з Києва  (анонiм) | 29.02.2008, 13:59
Я помітив одну річ. Мені здається, ви плутаєте державу і країну. Ваш опонент вам про країну, а ви йому - про державу. Якщо вже "держава для людини", то ці поняття треба чітко розрізняти. Якщо ж не розрізняти, то виходить "країна для мене, а не я для неї". Можна й так, але це для мене несимпатично якось. З державою, ще нічого - є у світі анархісти, а з країною - дивно. І ще одне пов"язане з цим міркування. Дивно якось: ви б заговорили українською, якби країна була заможна. Чому? Ви здатні поважати культуру тільки заможних націй? Чи ви нібито умову своїй країні (не державі - країні!) ставите: "станеш заможною - я тебе любитиму"?
Відповісти  
Космополит  (анонiм) | 29.02.2008, 14:40
Я способен уважать культуру людей любых наций, но не культуру националистов. А тем более тех людей которые катят бочку на одну Диктаторскую культуру (Россия), а другую Диктаторскую (Польша) простили и восхваляют! Вот это называется не совсем исторически честно!
Відповісти  
Юрій з Києва  (анонiм) | 01.03.2008, 09:59
Щось я у вашій відповіді заплутався. То ви казали, що вивчили б український, якби країна стала заможна. Тепер кажете, що проблема в тому, що ви не можете поважати культуру націоналістів, які до того ж необ"єктивно ставляться до Росіїх та Польщі. Тобто, ви вважаєте всіх українців націоналістами, які необ"єктивно ставляться до Росії і саме через це, а не через бідність не можете поважати українську культуру і не хочете вчити українську мову? Правильно я зрозумів?
1  (анонiм) | 02.03.2008, 00:24
шо ти пиздиш? поляків СПРАВЖНІ націоналісти ненавидять запанщину і за їх злочини так само як і москалів!
Космополит  (анонiм) | 28.02.2008, 12:09
Ихний патриотизм проявляется только тогда, когда они стоят на Майдане и призывают что бы голосовали за них. Во всех остальных случаях - не ты, не я, не народ им не нужны. Вот для чего и разжигаются противонациональные конфликты - они хотят что бы все оставалось так как есть. Их все устраивает. А ты, я уверен, ходил на Майдан и стоял за их интересы. И повторяешь то что тебе внушили они. Не мовой для поднятия Украины надо заниматься а подниманием ее с колен, на которые ее поставили еще худшие чем коммунисты! НЕ ВЕРЬТЕ ПОЛИТИКАМ-ПАТРИОТАМ!!! Они его специально для вас придумали! Овцы - сидите и развивайте мову да культуру. А народ пусть загибается и страна нищает!
Відповісти  
гiсть  (анонiм) | 28.02.2008, 12:36
Снова перекрут.
Твои обвинения лживы, как лживый ты сам.
Свои измышления и бред присваиваешь тем, кто на самом деле любит народ, а не свое бабло.

На самом деле, только тогда нация и ее государство сильно, когда каждый гражданин не сидит в своем хлеву и ест то, что ему скинули такие "космополиты" как ты, готовые за тридцать сребреников удавиться и отдаться любой империалистической сволочи, а внимательно относится к своей культуре, языку, моральности, уважению к родителям в широком смысле слова.
Это то, что такими как ты, крохоборами, называется "нематериальный актив". Я понятно для тебя, с двумя высшими, излагаю?
Не занимаясь культурой в самом широком смысле слова и своим национальным языком, а не заимствованным у соседей, народ всегда обречен хлебать баланду и быть тупым потребителем дерьма с глянцевых журналов.
Да, я понимаю, что тебе лично наплевать на свою нацию.
Ты ж у нас, "космополит", и тебе важно лишь то, что звенит конкретно в твоем кармане.
Відповісти  
Космополит  (анонiм) | 28.02.2008, 12:51
Развивая себя - ты развиваешь свою страну и свою нацию. Стоя на Майдане - ты деградируешь и отстаиваешь права вот тех как раз продажных ублюдков... А я уже написал с кем надо в первую очередь бороться!
Відповісти  
гiсть  (анонiм) | 03.03.2008, 00:03
ступодово!
Человек  (анонiм) | 28.02.2008, 14:22
Оскорбление не делает чести ни кому – ни националисту, ни космополиту, ни кому бы то ни было еще. Каждый имеет право иметь свою мысль, свое мнение по любому вопросу – от этого мы не должны становится врагами и оскорблять друг друга. То что мы все сейчас высказываем свое мнение говорит о том что нам всем не безразлична судьба нашей Родины - Украины (только не надо мне приписывать «истерику прокоммунистического толка» за слово Родина). И Ваши оскорбления прежде всего говорят о том что аргументов у Вас маловато (или у Вас плохой сегодня день и хочется выплеснуть негатив на кого-то) и Вы хотите задавить человека своей агрессией. К сожалению таких людей у нас большинство - которые слепо верят в одно, не желая слушать, да какой там слушать просто выслушать другого, чтобы не назвать его «придурком» и обвинить во всех бедах Украины, при этом самому ничего не делая и лишь клятвенно уверяя что «обязательно выучу украинский язык».
Відповісти  
гiсть  (анонiм) | 28.02.2008, 19:35
А ти його вивчив?
Ні.
То йди до біса із своїми повчаннями.
Хлопець має право назвати зрадника зрадником, якщо воно так і є.
І до біса т.з. "політкоректність" якщо вона прикриває брехню.
Людина  (анонiм) | 29.02.2008, 14:25
Уяви собі вивчив!!! Сам іди до біса зі своїми вічними «зрадниками» У тебе всі зрадники, хто не думає як ти!!! І якщо не вмієш нормально та ввічливо спілкуватись то ти й є бидло, яким тебе вважають твої «будівельники національної культури», які тількі і роблять що будують собі дачі та заводи, а тобі нав’язують, що саме головне в житі це мова і культура, і що всі «кляті москалі», хто говорить російською !!!
Юрій з Києва  (анонiм) | 28.02.2008, 13:12
У принципі, шановний, я не маю нічого проти слова "космополіт". Якщо зазирнути в оксфордський словник Горнбі (маю саме його під рукою), то це - людина, яка не має національних забобонів завдяки широкому міжнародному досвіду. У цьому розумінні - я також космополіт (досвід маю, забобонів нема). Але ваш космополітизм, пане, мені не подобається. Я люблю свою країну, отже, я є патріот. Для мене доля нашої мови та культури не є байдужою. То я по-вашому - вівця? Хто вам сказав, що мої погляди мені навіяли якісь політики? Перепрошую, мені 50 років, і мої погляди сформувалися до нинішніх політиків. І що за спроба нав"язати безглуздий вибір: або культура і злидні, або економіка? Чому розвиток культури заважає економіці? Що за безглуздя?
Відповісти  
Космополит  (анонiм) | 28.02.2008, 13:15
Извините, что Вас обидел, но я называл овцами не таких людей которые учат украинский язык. Я имел в виду тех людей которые верят обещаниям политиков...
Відповісти  
Космополит  (анонiм) | 28.02.2008, 13:17
Ситуация такова, что сейчас нам предлагают развивать культуру(я не против), а экономику разворовывают. А нельзя ли сначала убрать воров, а потом развивать и культуру и экономику...
гiсть  (анонiм) | 28.02.2008, 19:39
Ну я чудово зрозумів, що малось на увазі, коли хтось писав про "замкнуте коло споживання".
Але "космополіт" воліє виривати слова з контексту і перекручувати їх зміст.

Я повністю погоджуюсь з логікою того хлопця, який гість, але писав російською.
Той гість, який писав українською теж нівроку :)

Щодо вас, Юрію нічого не маю проти, лише поясніть мені, що саме ви маєте на увазі, коли пишете про "національні забобони"? Спробуйте їх якось назвати, або хоча б навести приклади.
Відповісти  
Юрій з Києва  (анонiм) | 05.03.2008, 21:49
Перепрошую, що довго не відповідав, але питання це складне, стисло не відповіси. (Ще й з прикладами!) У слова "національні упередження" (краще було сказати саме так) я вкладаю приблизно такий зміст. (1) Збереження свого (спадщини) є для мене безумовною цінністю. Але відкритість і щира цікавість до чужого - також. Не буду зайвий раз заяложувати відому цитату. Я люблю китайську культуру, європейську поезію, російську "срібну добу" тощо. І я люблю всі країни, які я відвідав. Дуже хотів би знову побачити Флоренцію, кілька годин, що я мав - це замало. Але жити і померти хотів би тут.
Юрій з Києва  (анонiм) | 05.03.2008, 22:05
(2) Я не маю ворожості до жодного народу. Навпаки, мене бісить, коли даються образливі визначення цілому народові (на кшталт "усі кацапи - ледарі"). Не узагальнюй - і не будеш узагальнений :) У мене є співробітниця (трохи дивна, м"яко кажучи). Коли їй було зле з похмілля, вона просила допомогти і при цьому казала щось таке, що було б мені неприємне. З часом вона намацала тему, яка діяла без відмови. Вона казала щось на зразок "українці зрадники" або "галичани поганий народ, не такий як ми". Я шаленів і починав на неї кричати. Не переношу подібної гидоти про будь-який народ світу, а про своїх земляків-галичан - тим більше. Коли хтось починаю розводитися про те, що американці тупі, я одразу згадую свого знайомого професора-американця, подумки порівнюю з тим, хто каже, і тупим виявляється саме він. Ненавиджу національні кліше. Чим вужчий інтелект, тим ширші узагальнення.
Юрій з Києва  (анонiм) | 05.03.2008, 22:25
(3) І у зв"язку з цим особливо не люблю хлопців, які нападають на баскетблістів, студентів консерваторії тощо за те що ті є, скажімо, іранцями. На щастя, такого в нас менше, ніж у Москві, але є. Випадково натрапив на сайт НТПУ. Знайшов повідомлення про напад на студентів-іранців і про зарізаного хлопця-українця (9 років), батьком якого був негр. Шокувало те, що епіграф над цією колонкою натякав на співчуття. Хоч це наївно, звісно, якщо хтось таке чинить, хтось може таке схвалити. Щоб зарізати дитину, національні та расові кліше мусять цілком її закрити, щоб не вважати її істотою твого виду. Чи ні? У чекістів виходило й без цього, але вони теж мали кліше - класові. У переході на Стельмаха всі стіни вкриті чорним спреєм: суміш із нацистської символики та гасел "Украина - окраина, за Русь". Моторошно. Мені це здається чорною хмарою, що насувається з півночі.
Юрій з Києва  (анонiм) | 05.03.2008, 22:43
(4) І ще один приклад, на продовження того, що я написав вище, і водночас по темі статті. На щастя, антисемітизму тут значно менше, ніж у Москві. Але коли я читаю деякі дописи про євреїв на цьому сайті, мені соромно. Одна з найкращих подруг моєї дружини - єврейка, навіть віруюча. Ще пам"ятаю свого знайомого вчителя фізики, який підготував десятки переможців олімпіад. А син його в 1990 брав участь у акціях СУС не майдані. І чого вони всі разом мусять терпіти образи від людей, які їх навряд чи варті, судячи з безкультур"я, яке фонтанує з їхній дописів? Я хотів би, щоб моїй приятельці, яка ходить до синагоги, було так само добре, я і мені - православному, як моєму куму - уніату, і як моєму сватові - рунвірівцю (це не риторика, я дійсно маю такого кума і такого свата). Ну що, досить прикладів?
Космополит  (анонiм) | 28.02.2008, 12:02
Или ты думаешь что люди эти, когда нибудь одумаются? Неужели ты не понимаешь что тебе это вдалбливали в голову не однократно, лишь с той целью что бы ты терпел и ждал лучшего?! А они тем временем - патриоты и абсолютно не повии - будут покупать дорогие дома в других странах и при малейших неудобствах выехать от сюда! Пойми, ты мне не враг! Ты такой же человек как и я. А вот они - и твои и мои враги, потому что они обкрадают твою Украину, а мою землю на которой я родился!
Відповісти  
гiсть  (анонiм) | 28.02.2008, 12:41
Вот только не надо мне в друзья набиваться.
На самом деле люди, которые стремятся к ассимиляции своей нации есть ее злейшие враги, потому что отнимают будущее и уничтожают прошлое, превращая нацию в массу, субстрат.
Я не знаю, кто тот гость, который четко описал низость и продажность такого сорта людей как ты, но я бы ему пожал руку. К сожалению, я не умею так писать на украинском, как неведомый автор, но я обязательно выучу.
Потому что хоть я и русскоязычный, но я четко понимаю, что ни у меня ни у моих родителей выбора на самом деле не было, и они вынуждено приняли язык колонизаторов.
Поэтому моим святым долгом перед нацией является выучить украинский и использовать его повсюду. Это будет мой вклад в моральное очищение украинского народа и избавление его от ментальной зависимости.
Відповісти  
Космополит  (анонiм) | 28.02.2008, 12:54
А сейчас ты вынужденно сиди и смотри что происходит с твоей страной которая получила независимость - ты ее так представлял?
Відповісти  
Космополит  (анонiм) | 28.02.2008, 11:56
Чего же ты сидишь и спокойно смотришь - что делают сейчас с твоей нацией, с твоей матерью? Те, кто нам кричит про те же идеалы что и ты, спокойно воруют и тем самым убивают Украину! Не важно как ты ее назовешь! Украина, Россия или там Уругвай! Ее убивают олигархи, воры и просто нечестные люди! Как же ты смотришь на то что Украина получив свободу - получила в добавок керманичей которые обогащают только свой кошелек а не свободную Украину! Космополитизм никак не убивает любовь к матери и к Земле на которой ты родился! Я, будучи космополитом - патриот, но не такой как ты...
Відповісти  
гiсть  (анонiм) | 28.02.2008, 12:48
Ну понятно, истерика прокоммунистического толка.
Да, воруют.
Да, убивают.
Как раз с подачи таких как ты, потому что не будь твоих расслабляющих и усыпляющих слов про "любовь" к человечеству, украинская нация уже б поднялась из стойла, в который ее загнали лукавые мародеры и мошенники.
Так что не надо в очередной раз перекручивать и врать про то, что космополитизм "не убивает" любовь к матери. Вранье это и полный абсурд. Как раз убивает и тем вернее, чем полнее отбрасывается все свое, национальное. Вся ее жизнь. Жизнь ее родителей. Все деяния наших предков, каковы бы они ни были - объявляются мусором, недостойным уважительной памяти в угоду очередным проповедникам абстрактной любви к человечеству, которые на самом деле прокладывают дорогу к бездуховности, потребительству и предательству всего и вся.
Відповісти  
Космополит  (анонiм) | 28.02.2008, 12:58
И что же мешает нации подняться из стойла?! Любовь ко всеобщему человеческому? Почему же тогда мы учим английский язык, их культуру хочешь-не хочешь? Или они тоже начинали со своего языка и культуры?
Відповісти  
гiсть  (анонiм) | 29.02.2008, 11:46
Такие скользкие типы как ты мешают.
Запомни, что все начинается с мозгов, а не со стойла.
Человека в стойло не загонишь, если он сам себя туда не загоняет.
А такие как ты, своими демагогическими заявлениями только с толку людей сбиваешь, превращая их в дезориентированное стадо и денационализированный субстрат.
Не будь наивен.
Космополитизм это экспортный и причесаный вариант империализма, его овечья шкура.
Космополит  (анонiм) | 29.02.2008, 14:51
Да не способен такой как я влиять на поднятии Украины со стойла! А вот националисты никогда в истории не приносили хорошего ни своей стране, ни миру в целом!
гiсть  (анонiм) | 27.02.2008, 18:16
Вбите було відчуття єдиного національного організму, його знищили і розшарпали на шматки. Для чого жила людина - обездушена, окрадена?
Яка була мета її життя?
Фальшиві, штучно створені боги, як тепер ми бачимо, розлітаються, мов мильні бульбашки.

Погляньте, віра у Христа існує вже двоє тисячоліть. Велике вчення, звід загальнолюдських цінностей, вистражданих і вимріяних кращими синами людства. Заповіді ті були розтоптані кованим чоботом, людей виховували за новими заповідями, коли "не убий" відміталося, як застаріле і некласове, й усі десять заповідей перестали бути незаперечними.
Нас привчили до думки, що всі наші предки, їхні шукання, боротьба, страждання на шляху до істини були фальшивими. Ми мали ковтати наперед заготовлену жуйку нових абсолютних законів. Що з того вийшло, ми бачимо сьогодні.
Відповісти  
гiсть  (анонiм) | 27.02.2008, 18:15
Торжество матеріалізму веде у прірву.
Людина, перетворена на "людиноодиницю", на "людський фактор", перестає бути людиною.
"Народна маса" ніколи не стане народом.
Врешті, для того, щоб витравити з людських душ відчуття приналежності до свого народу, докладалося багато зусиль. З кров'ю вичавлювали з нас національну гордість, багнетами й кулеметами замішували оту "масу".
Відповісти  
гiсть  (анонiм) | 27.02.2008, 18:10
Чому в Індії витворилася така могутня й цілісна філософія, що знаходить стільки прихильників в усьому світі? Певно, через те, що народжувалася та філософія на глибинних національних традиціях, які обточувалися тисячами й мільйонами найталановитіших умів, як ото камінь обточується і шліфується невпинними, незліченними хвилями, так і могутня народна ріка витворила у своїх глибинах мудре й цілісне вчення. І саме тією своєю відмінністю, своєрідністю, неповторністю воно так приваблює й захоплює. Так само і наш, і багато інших народів землі мають що подарувати одне одному. Але лише тоді, коли їхні духовні скарби виростатимуть із власного національного кореня. Інтернаціоналізм у творенні подібних концепцій розвитку людства виявляється безплідним.
Відповісти  
гiсть  (анонiм) | 27.02.2008, 18:02
Така небезпека нависає над багатьма націями світу. Довкола їхніх доль точиться жорстока боротьба - явна й таємна. Руйнатори знають, що відверта декларація знищення національної неповторності викличе опір народного духу, тому вони озброюються примітивними концепціями про грядуще братерство народів, шлях до котрого лежить нібито через "злиття" націй у єдину нівельовану спільноту. Всім зрозуміло - і руйнаторам і тим, проти кого ведеться наступ, - що всі ці теорії - лише фіговий листок, що ним прикривається вовча морда антиеволюційного духу шовінізму та імперіалізму. Тому боротьба з цим духом повинна вестися не в сфері суперечок та доказів (що може доказати ягня вовкові?), а ґрунтуватися на Космічному Праві Нації на суверенний творчий вияв.
Відповісти  
←    1   2   3   4    →

Статті по темі

  • ООН занепокоєна вбивствами темношкірих у Києві  Коментарі (0)

Останні новини

  • У Києві продають фальшиві квитки на концерт Ленні Кравіца   14:20 Коментарі (0)
  • БЮТ замінив Портнова Кожем’якіним   14:15 Коментарі (0)
  • МНС просить СБУ знайти пліткарів про ЧАЕС і радіацію   13:59 Коментарі (0)
  • Independent: США ведуть таємні переговори про контроль над Іраком   13:55 Коментарі (0)   
  • Шкідливий вплив тютюну на здоров'я населення зменшиться   13:43 Коментарі (0)

Популярні статті

  • Опитування: 16% українців бажають переїхати до Росії  11:33 Коментарі (46)
  • Жванія: У 2004 Ющенко не був отруєний  19:07 Коментарі (13)
  • Держдума Росії прийняла заяву щодо вступу України в НАТО  11:14 Коментарі (9)
  • Горбачов назвав причини Голодомору  15:27 Коментарі (8)
  • Катерина Ющенко позивається до суду проти Грача  16:52 Коментарі (8)
Погода
 
Курс валют:
   1USD 4.85   1EUR 7.50