This version of the page http://ilhome.net/news.php?id=78 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-05. The original page over time could change.
GCN.UA
Установить Flash-player
Категории:
  • Новости ГСН
  • Политика
  • Спорт
« Нравится ли Вам новый дизайн нашего сайта | Одесские сети »

4 января 2008 (153 дня 20 часов назад)
Яценюк розповів, що не збирається бути наступником Ющенка



Голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк заявив, що не сумнівається в тому, що парламент скасує депутатську недоторканність і заперечив чутки про те, що він є наступником Віктора Ющенка на посту Президента України.
“Безперечно, так і буде”, - сказав Яценюк в інтерв’ю газеті Україна молода, відповідаючи на запитання щодо виконання обіцянок про скасування недоторканності.
Голова ВР нагадав, що у парламенті з цього приводу вже зареєстрований не один законопроект.
“Але ж там є специфіка: аби скасувати депутатську недоторканність, треба змінювати Конституцію. На це потрібно кілька сесій ВР і триста голосів. І це цілком можливо. Хай хтось з депутатів тільки спробує на очах у виборців не проголосувати”, - сказав він.
При цьому, за словами спікера, головне - не доводити недоторканність до абсурду, коли народний депутат несе відповідальність за свої політичні висловлювання.
Водночас Яценюк зізнався, що був одним із найзатятіших противників гасла НУ-НС про скасування депутатської недоторканності.

“Бо аж ніяк не вважаю скасування депутатської недоторканності ключовим пріоритетом. Таке гасло визначив штаб (блоку НУ-НС), але, чесно кажучи, я не вважаю, що це було дуже розумно”, - сказав Яценюк.

Крім того Арсеній Яценюк вважає нісенітницею чутки про те, що він є наступником Ющенка на посту Президента України.

“Та ну, це дурня. Усі ці розмови про Яценюка-«наступника» - не більше, ніж дискредитація мене особисто”, - сказав спікер. Спікер наголосив, що такі чутки є одним з методів створити для нього проблеми у стосунках з різними людьми. “Я ці питання навіть близько не розглядаю”, - сказав Яценюк.
Відповідаючи на запитання, чи погодиться він на це, якщо його проситиме Ющенко Яценюк сказав: “Наш Президент - молодий, з першим терміном... Навіщо йому мене просити?! Конституцією передбачена можливість балотуватися вдруге”.


За матерiалами УНІАН, korrespondent.net

категория: Политика / trackback / печать / rss комментариев / рейтинг: 0 / оценить новость:







CopyrightR 2007 ISP Global City Net Ltd. All rights reserved.