This version of the page http://aub.com.ua/ua/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-03. The original page over time could change.
Асоціація українських банків / Про Асоціацію Головна сторінка Форум Мапа сайту In English Головна сторiнка Головна сторiнка
Пошук 
3 Червня 2008

02660, Київ,
вул. Марини Раскової, 15
Асоціація українських банків
e-mail: presa@aub.com.ua


В Асоціації
 
ДДСО при МВС України в односторонньому порядку відкликало свій підпис під Меморандумом про співпрацю з питань охорони між ДДСО при МВС України та АУБ


Листом на ім’я Президента Асоціації українських банків Олександра Сугоняка від 21.05.2008 р. № 11/1-1-2102/Гр начальник Департаменту Державної служби охорони при МВС України В.М. Грицак в односторонньому порядку повідомив:
“Департамент Державної служби охорони при МВС України змушений відкликати свій підпис під Меморандумом з Асоціацію українських банків про співпрацю з питань охорони від 29 жовтня 2007 року та розпочати переукладання договорів за розрахунковими цінами, що в змозі покрити витрати підрозділів на надання послуг охорони”.


ДОКЛАДНІШЕ>>
 __________________________________________________ 

В АУБ обговорено питання організації перевезення валютних цінностей та інкасації коштів у банківських установах

В Асоціації українських банків відбулося засідання робочої групи при АУБ з обговорення зауважень та пропозицій до “Інструкції з організації перевезення валютних цінностей та інкасації коштів у банківських установах, затвердженої постановою Правління НБУ № 45 та проекту НБУ щодо змін  до цієї Інструкції.

ДОКЛАДНІШЕ>>
 __________________________________________________ 

АУБ проти порушення банківської таємниці

Президент Асоціації українських банків Олександр Сугоняко звернувся до Голови парламентського Комітету з питань фінансів і банківської діяльності Миколи Азарова та Голови Комітету з питань бюджету Миколи Деркача з обґрунтуванням недоцільності включення органів державної контрольно-ревізійної служби до переліку органів, які вправі у позасудовому порядку отримувати інформацію, що становить банківську таємницю.

ДОКЛАДНІШЕ>>
 __________________________________________________ 

АУБ виступає за збереження права банків на відкриття структурних підрозділів у вигляді безбалансових відділень 
 
Президент Асоціації українських банків Олександр Сугоняко звернувся до Голови Національного банку України Володимира Стельмаха та Голови парламентського Комітету з питань фінансів і банківської діяльності Миколи Азарова з обгрунтуванням необхідності законодавчого закріплення за комерційними банками права на відкриття структурних підрозділів у вигляді безбалансових відділень.

ДОКЛАДНІШЕ>>
 __________________________________________________ 

Привітання від Комітету Верховної Ради України з Днем банківських працівників

Президенту
Асоціації українських банків
п. Сугоняко О.А.

Шановний Олександре Анатолійовичу!

З нагоди святкування професійного свята - Дня банківських працівників - дозвольте висловити Вам щиру подяку за активну участь в удосконаленні законодавства, що регулює діяльність фінансово-кредитних установ та конструктивні пропозиції, направлені на розвиток банківського сектору економіки України.

Сподіваюся на подальшу плідну співпрацю та переконаний, що лише спільними зусиллями влади та громадськості можливо створити в Україні цілісну та гармонійну систему законодавства, яке стане підґрунтям для розвитку економіки нашої держави за сучасним європейським зразком.

З повагою,
Голова Комітету  з питань фінансів і  банківської діяльності 
М.АЗАРОВ                                  _________________________________________________ 
 
Привітання Президента АУБ з Днем банкіра

Шановні колеги!
Від імені Асоціації українських банків радий від усього серця привітати вас з  професійним святом – Днем банкіра.
Суспільне визнання вагомості  роботи банківського працівника, довіра українських громадян до банків, стабільне зростання показників роботи системи є прямим наслідком вашого високого професіоналізму, сумлінності та натхнення.

Банківська система на сьогодні  є найбільш ефективною, надійною та дієвою ланкою економіки України. У непростих соціально-економічних та політичних умовах система демонструє стійкість, гнучкість та результативність, гідну наслідування.

Щиро бажаю вам бути кращими у професіоналізмі та якості зростання.

Прийміть побажання здоров’я, душевної та духовної гармонії, добра та добробуту для вас і ваших близьких.

Зі святом вас!

З повагою,
Президент  Асоціації
О.СУГОНЯКО
 __________________________________________________ 

Комітет з питань фінансів і банківської діяльності відхилив пропозицію підвищення розміру початкового та регулярного збору з банків

Парламентський Комітет з питань фінансів і банківської діяльності на своєму засіданні 14 травня розглянув розроблений Кабінетом міністрів проект Закону “Про внесення змін до Закону України «Про Фонд гарантування вкладів фізичних осіб”.
Як вже повідомлялося, Асоціацією українських банків до Комітету було подано фахові зауваження до цього законопроекту. Зокрема, АУБ вказувала на недоцільність підвищення розміру початкового та регулярного збору з банків, передбачених законопроектом. В АУБ переконані, що нове необґрунтоване підвищення розміру зборів з банків призведе до підвищення витрат банків, пов’язаних із залученням та обслуговуванням депозитів, які і так зростають через високий рівень інфляції. Наслідком подвійного додаткового навантаження на депозитні продукти для фізичних осіб стало б зростання загальних витрат банку, зниження його прибутковості та платежів до бюджету. Це змусило б банки піднімати проценти за кредитами, що негативно вплинуло б на економіку.

ДОКЛАДНІШЕ>>
 __________________________________________________ 

В АУБ відбулась зустріч з радником Президента Латвії

В Асоціації українських банків відбулась зустріч з радником Президента Латвії з економічних питань Зане Зейботе, другим секретарем Міністерства закордонних справ Латвії Дагнією Лаце-Ате, представником Латвійської агенції з інвестицій та розвитку Сандою Яунземи та другим секретарем Посольства Латвійської Республіки в Україні Лівією Біркхане. З боку АУБ у зустрічі взяли участь Віце-президент Асоціації Микола Лутак та радник Президента АУБ Юрій Рибалко.
Зустріч проведено на прохання Посольства Латвійської Республіки в Україні у зв‘язку із підготовкою на 25-27 червня державного візиту в Україну Президента Латвійської Республіки Валдіса Затлерса.

ДОКЛАДНІШЕ>>
 __________________________________________________ 

Відбулось засідання Ради з питань охорони при АУБ

В Асоціації українських банків відбулось засідання Ради з питань охорони при АУБ, на якому розглянуто актуальні питання, пов`язані з охороною банківських установ. Вів засідання Президент Асоціації Олександр Сугоняко.  Зокрема, обговорено питання взаємовідносин із суб`єктами ринку охоронних послуг, виконання умов Меморандуму про співпрацю з питань охорони та Протоколу погодження принципів цінової політики ДСО при МВС України на 2008 рік, підписаних 29.10.2007 р. між ДДСО при МВС України та АУБ.
В засіданні взяли участь провідні спеціалісти з питань безпеки та охорони банків: ВАТ “Райффайзен банк Аваль”, ВАТ “Ощадбанк”, ВАТ “Укрексімбанк”, ВАТ “Укргазбанк”, АКБ “Сведбанк”, ВАТ КБ “Надра”, АБ “Експрес-банк”, АКБ “Трансбанк”.

ДОКЛАДНІШЕ>>
 __________________________________________________ 


Президент АУБ відповів на запитання читачів “Обозревателя”

13 травня в конференц-залі інтернет-видання “Обозреватель” Президент Асоціації українських банків Олександр Сугоняко дав прес-конференцію для ЗМІ на тему “Інфляція та фінансова стабільність в Україні”. По завершенню прес-конференції Президент АУБ в редакції відповів на запитання читачів “Обозревателя”, які вони могли надіслати у цей час в онлайн-режимі.

З вибіркою запитань та відповідей, а також відеосюжетами з прес-конференції можна ознайомитись за адресою: http://obozrevatel.com/news/2008/5/13/236847.htm
Запитання від читачів та відповіді на них розміщені на сайті “Обозревателя” за адресою: http://conf.oboz.ua/ov4/new/715.html
_________________________________________________ 

АУБ виступає за участь держави у формуванні коштів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб

Президент Асоціації українських банків Олександр Сугоняко звернувся до Голови парламентського Комітету з питань фінансів і банківської діяльності Миколи Азарова з приводу підготовленого Кабінетом міністрів законопроекту “Про внесення змін до Закону України «Про Фонд гарантування вкладів фізичних осіб”.
Як наголосив у своєму листі Президент АУБ, Асоціація принципово погоджується із запропонованим законопроектом, за виключенням змін, якими передбачається підвищення розміру початкового та регулярного збору з банків. В АУБ відзначають, що мета такого збільшення є незрозумілою, адже рішенням Адміністративної Ради Фонду у 2007 році розмір відшкодування за вкладами збільшений до 50 000 грн. Таке збільшення проведене за рахунок внутрішніх накопичень Фонду і покриває більшість вкладів у банках за їх розміром.

ДОКЛАДНІШЕ>>
 __________________________________________________ 

Рада АУБ обговорила стан та перспективи розвитку банківської системи Банк

Стан та перспективи розвитку національної банківської системи обговорено на засіданні Ради Асоціації українських банків. Вели засідання Голова Ради АУБ, перший заступник Голови парламентського Комітету з питань фінансів і банківської діяльності Станіслав Аржевітін та заступник Голови Ради АУБ Юрій Блащук.
Від НБУ в роботі Ради Асоціації брала участь директор Департаменту регулювання банківської діяльності і нагляду Наталія Іваненко.
Серед обговорених питань чільну увагу було приділено макроекономічній ситуації в країні, стану національної банківської системи та її розвитку. Серед іншого обговорено питання розвитку ринку кредитування та рітейлу зокрема.
Відбулася фахова дискусія. Було заслухано думку керівників банків та представника НБУ. Після всебічного обговорення виконавчій дирекції АУБ доручено узагальнити пропозиції, які були висловлені під час засідання.
Також на Раді АУБ обговорено питання законодавчого та нормативного регулювання банківської діяльності.

ДОКЛАДНІШЕ>>
 __________________________________________________ 

 
Банк “Глобус” вступив до АУБ

ВАТ “Комерційний Банк “Глобус” (м. Київ) прийнято до складу Асоціації українських банків. Рішення про це на своєму засіданні затвердила Рада АУБ. Наразі членами АУБ є 130 комерційних банків, що діють в Україні.
ВАТ КБ “Глобус” зареєстрований Національним банком України 29 листопада 2007 року, реєстраційний № 320.
Зареєстрований та сплачений статутний фонд – 75 000 000, 00 грн.
Активи банку станом на 01.04.2008 р. становлять 266357624,82 грн.
Головою Правління ВАТ КБ “Глобус” є Прохоренко Валерій Петрович.

Адреса банку:
04073, м. Київ, пров. Куренівський, 19/5
Телефон: (044) 585-71-00, факс: 545-63-51
E-mail: office@globusbank.com.ua
 
_________________________________________________ 

Президент АУБ та заступник Секретаря РНБО обговорили питання повернення кредитних боргів банкам-кредиторам Харківського авіа-підприємства

Президент Асоціації українських банків Олександр Сугоняко провів ділову зустріч з заступником Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Андрієм Пишним. Серед питань, що обговорювались, окремо було приділено увагу питанню неплатоспроможності Харківського державного авіаційного виробничого підприємства (ХДАВП). Як вже повідомляла прес-служба АУБ, протягом багатьох років банки України надавали кредити цьому підприємству  на фінансування виробництва літаків.  На даний час загальна заборгованість підприємства перед 12 банками-кредиторами складає понад 840 млн. грн. без врахування пені та відсотків за користування кредитами.

ДОКЛАДНІШЕ>>
 __________________________________________________ 

В АУБ відбулась прес-конференція на тему “Підсумки діяльності комерційних банків України за І-й квартал 2008 року”

23 квітня в Асоціації українських банків відбулась прес-конференція на тему “Підсумки діяльності комерційних банків України за І-й квартал 2008 року”. У прес-конференції взяли участь Голова Ради АУБ, перший заступник Голови парламентського комітету з питань фінансів і банківської діяльності Станіслав Аржевітін та Президент АУБ Олександр Сугоняко.

ДОКЛАДНІШЕ>>
 __________________________________________________ 

Відбулась зустріч керівництва АУБ з делегацією Генеральної ревізійної служби США

В Асоціації українських банків відбулася зустріч керівництва АУБ з делегацією Генеральної ревізійної служби США. З боку АУБ у зустрічі взяли участь Голова Ради АУБ, Перший заступник Голови парламентського Комітету з питань фінансів і банківської діяльності Станіслав Аржевітін, Президент АУБ Олександр Сугоняко та директор Департаменту з питань нагляду та регулювання банківської діяльності Ірина Самойлова. З американської сторони у зустрічі взяли участь заступники директора з міжнародних справ  Генеральної ревізійної служби США Джеффрі Філліпс та Ентоні Морган, аналітик з міжнародних питань Люція де Майо, а також заступник економічного радника Посольства США Вільям Клейн.

ДОКЛАДНІШЕ>>
 __________________________________________________ 


АУБ наполягає на забезпеченні розвитку повнофункціонального валютного ринку України

Президентом Асоціації українських банків Олександром Сугоняко було направлено листа до Прем’єр-міністра України, Міністра фінансів, Міністра економіки, голів парламентських Комітетів з питань фінансів і банківської діяльності, з питань бюджету, з питань податкової та митної політики, з обґрунтуванням необхідності внесення змін до Закону про Держбюджет України на 2008 рік щодо порядку сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з операцій купівлі-продажу безготівкової іноземної валюти за гривню.

ДОКЛАДНІШЕ>>
 __________________________________________________ 

АУБ проти порушення банківської таємниці

Як повідомила прес-служба Міністерства фінансів України, Кабінет Міністрів України схвалив підготовлений Мінфіном проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо зміцнення фінансово-бюджетної дисципліни». У цьому законопроекті, серед іншого, передбачається надати право Державній контрольно-ревізійній службі України (КРУ) отримувати під час здійснення перевірок інформацію, що містить банківську таємницю.
В Асоціації українських банків з цього приводу наголошують, що спроби розширення переліку органів, які мали б право отримувати інформацію, що містить банківську таємницю, не є правомірними і протирічать Закону України “Про банки і банківську діяльність”.

ДОКЛАДНІШЕ>>
 __________________________________________________ 

В АУБ відбулась зустріч з представниками міжнародного медіа агентства Global Business Worldwide

В Асоціації українських банків відбулася зустріч Президента АУБ Олександра Сугоняка з представниками міжнародного медіа агентства Global Business Worldwide Кьелем Стейн (директор проектів) та Равзою Гулер (координатор проектів).
Мета їх візиту – підготовка доповіді для міжнародного бізнес журналу Fortune, оскільки його наступний спеціальний випуск буде присвячено Україні. Як повідомили гості, журнал Fortune має тираж майже 1 000 000 екземплярів. Його читацьку аудиторію складають світові урядові та бізнесові кола. Тому підготовка доповіді для нього, запевнили гості, це один з найкращих засобів розповісти міжнародному оглядачу про розвиток України з метою поінформування іноземних інвесторів про перспективи вкладання інвестицій в місцеві ринки.
Напередодні представники агентства Global Business Worldwide провели зустріч із Президентом України Віктором Ющенком.

ДОКЛАДНІШЕ>>
 __________________________________________________ 

На звернення АУБ в ДПАУ врегулювали питання щодо відображення у декларації з податку на прибуток банку витрат від  операцій із заставним майном

Президентом Асоціації українських банків Олександром Сугоняко було направлено листа до керівництва Державної податкової адміністрації України з обґрунтуванням необхідності врегулювати питання щодо врахування у Декларації з податку на прибуток банків у складі валових витрат, витрати, понесені банком у зв'язку із придбанням та продажем ним заставленого майна.
В АУБ підкреслюють, що Закон України ”Про оподаткування прибутку підприємств” надає банкам право враховувати такі витрати у загальній сумі валових витрат, але  Декларацією з податку на прибуток банку це помилково не було передбачено.

ДОКЛАДНІШЕ>>
 __________________________________________________ 
 
Президенти Асоціацій українських та польських банків обговорили питання співпраці

В Асоціації українських банків відбулася зустріч Президента АУБ Олександра Сугоняка з Президентом Асоціації польських банків Кшиштофом Петрашкевичем.
За словами пана Петрашкевича, його візит до України здійснюється в рамках офіційного візиту до України Прем‘єр-міністра Республіки Польща Дональда Туска та участі в Українсько-Польському економічному форумі.
Як відзначив польський гість, метою візиту польської делегації є поглиблення співпраці в фінансовій сфері між Україною та Польщею на рівні міністерств фінансів, національних банків та банківських асоціацій.
Під час зустрічі сторони поділилися досвідом роботи, поінформували один одного про роботу Асоціацій та банківських систем своїх країн.

ДОКЛАДНІШЕ>>
 __________________________________________________ 

Президент АУБ: “Давайте зменшувати боргову залежність України”
 
Президент Асоціації українських банків Олександр Сугоняко взяв участь у “круглому столі” на тему “100 днів діяльності української влади в новому форматі: оцінка дій в контексті дотримання демократичних цінностей”, який було проведено 27 березня Українським центром економічних і політичних досліджень ім. О.Разумкова спільно з Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій та Центром політико-правових реформ.
Під час обговорень Президент АУБ відзначив, що проблема економічної стратегії, на жаль, не є завданням нинішнього Уряду так само, як це питання не турбувало і всі попередні Уряди.
2008-06-03
Діамантбанк підвищив відсоткові ставки по депозитах у гривні
2008-06-03
Літом не варто очікувати зниження іпотечних ставок
2008-06-03
ВАТ "ЄВРОГАЗБАНК" отримав додаток до дозволу № 233-2 від 29 травня 2008 року на право здійснення операцій, визначених п.1- 4 частини другої та частиною четвертою статті 47 закону України «Про банки і банківську діяльність»
2008-06-03
Пільговий період за кредитною карткою дуже важливий для клієнта
2008-06-03
Крутий автомобіль до депозиту від VAB Банку
2008-06-03
Тренд курсу євро/гривня повторює рух курсу євро до долара США
2008-06-02
Райффайзен Банк Аваль пропонує срібну монету «Антарктика. Кит-горбач»
2008-06-02
Райффайзен Банк Аваль та АТЗТ НВО «Созидатель» почали співпрацю у кредитуванні населення на купівлю нерухомості
2008-06-02
У Полтавській ОД Райффайзен Банку Аваль відбулася зустріч із представниками агентств нерухомості
2008-06-02
Затримано злочинця, який здійснив розбійний напад на ПриватБанк у Чернівцях
2008-06-02
ВАТ АБ "Укргазбанк" виплатив відсотковий дохід за іпотечними облігаціями серії "В"
2008-06-02
Інвест-Кредит Банк призначив нового члена Правління
2008-06-02
ВАТ КБ «Іпобанк» своєчасно та у повному обсязі виплатив відсотки за облігаціями
2008-06-02
ПУМБ пропонує новий депозит «Супер Зростаючий!!!»
2008-06-02
ВАТ КБ «Хрещатик» своєчасно виплатив проценти власникам облігацій місцевої позики міста Івано-Франківська серії «А»

2008-05-29
ДДСО при МВС України в односторонньому порядку відкликало свій підпис під Меморандумом про співпрацю з питань охорони між ДДСО при МВС України та АУБ
2008-05-27
В АУБ обговорено питання організації перевезення валютних цінностей та інкасації коштів у банківських установах
2008-05-26
АУБ виступає за збереження права банків на відкриття структурних підрозділів у вигляді безбалансових відділень
2008-05-26
АУБ проти порушення банківської таємниці
2008-05-20
Привітання від Комітету Верховної Ради України з Днем банківських працівників

Email:






Copyright © 2002, Ukrainian Banks Assosiation Email: presa@aub.com.ua. Hosted by Finport Technologies