This version of the page http://20minut.ua/news/119767 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-06-01. The original page over time could change.
Собаку, яка покусала чотирьох людей, забрати з під’їзду не може ніхто
Новости
Авто
Недвижимость
Работа
Почта
Интернет-радио
Вход | Зарегистрироваться

Собаку, яка покусала чотирьох людей, забрати з під’їзду не може ніхто

A A A
Размер шрифта:
Безрезультатно зверталися у міліцію та до комунальників з проханням позбутися собаки, яка покусала вже трьох людей, мешканці будинку по вулиці Лесі Українки, 29

Із псом на подвір’ї будинку бавляться діти. Школярів, які годують собаку, вона не чіпає. А ось на дорослих кидається.

- Ще в грудні, коли я повертався додому, до мене підбіг чорний пес та вхопив зубами за литку, — розповідає мешканець будинку Олег Феськун.

— Собака втік, а я два тижні лежав на денному стаціонарі — отримував уколи проти сказу, правцю та інших хвороб. Після того звернувся у міліцію, щоб щось зробили з тим псом, так вони дали мені відписку про те, що порушити кримінальної справи неможливо, бо немає винуватця.

Йшлося у відповіді правоохоронців і про те, що вони направили звернення у департамент ЖКГ, щоб ті відстріляли бродячих псів, каже пан Феськун.

З того часу пройшло вже два місяці. Пес покусав ще й трьох сусідів Олега, але ті у лікарню вже не зверталися.

- Я часом не можу нормально потрапити додому, — каже чоловік. — Собака сидить у під’їзді та гарчить. Я двічі навіть викликав міліцію, щоб зайти у власну квартиру. Але ті не приїхали, тому мусив чекати, поки собаки самі підуть геть.

Мешканці будинку учора написали листа у ЖКГ з проханням вирішити проблему собак. Під ним підписалися 17 людей з під’їзду. У ЖКГ стверджують, що відстрілювати чи труїти бродячих собак їм забороняє закон. Собачий притулок, у якому стерилізуватимуть бродячих собак, відкриють аж наприкінці року. А оскільки ізолювати їх немає де, цього не роблять.

- Пристрелити собаку може лише міліціонер, і то у випадку, якщо вона поводиться агресивно, — каже виконувач обов`язків голови департаменту ЖКГ Олег Соколовський. — Також у випадку епідемії сказу спеціальна бригада відстрілює декілька тварин – для замірів. В інших випадках чіпати собак закон забороняє.

Дільничний, який відповідає за будинок, біля якого живе пес, каже, що звернення від людей надходили вже багато разів, але міліціонери зробити нічого не можуть.

- Ми писали у міську раду про цю проблему вже разів шість, — каже дільничний Дмитро Паряк. — Пристрелити з табельної зброї собаку я не можу, бо це житловий район, і стріляти там небезпечно. Та й по закону міліціонер може застосувати зброю тільки коли є загроза життю людини.

Що робити людям до того часу, поки відкриють собачий готель, людям не пояснив ніхто.

Тернополь 2008-03-28 17:34:56
Версия для печати    Отправить на email
Если Вы увидели ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
покусала собака   
Статьи автора Віталій ДЕРЕХ:

Оцените новость:

Рейтинг: 5
Голосов: 2
Просмотров:481

Віталій ДЕРЕХ
8(067)3512636
Написать письмо автору

Добавить комментарий (17)
Гость: Р-Л 28/03/2008 19:07 +4
У нашому дворі була собака, яка також дуже дружила з дітьми. Малеча до неї звикла, та не тільки малеча. Собака була улюблинецею усіх мешканців будинку. Та от хто йшов додому п’яний, собака цього не терпіла, завжди гарчала. Жила вона разом з нами 8 років, народжувала песенят по двічі на рік (мабуть забезпечила псами усю Тернопільську область). Діти завжди спостерігали, як вона годувала своїх дітей, прилизувала. Здавалося, що мешканці навіть не уявляли життя будинку без цієї собаки. Та раптом, хтось поскаржився і собаку застрелили...на очах у дітей. Це було взимку, на снігу залишилися сліди крові. Діти, які не бачили цоьго видовища ще місяць спостерігали, як ці сліди світлішали, доки не ростанув сніг. Це було кільканадцять років тому,
а ми, тодішні діти, до сих пір згадуємо про це з величезним болем.
Можливо, якомусь алкашу від цього легше...
Ответить IP
- имя не указано - 30/03/2008 15:51 -3
Теж був схожий випадок у дитинстві, досі жаль за тим псом... Але тепер я знаю, що потрібно було всяти собаку собі, тоді б він лишився живий, а так... Бродячих собак не повинно бути.
Ответить IP
Гость: даша 28/03/2008 19:31 +1
Что тут с болью вспоминать. Если бы его покусала собака и он пролежал в больнице, то вряд ли бы это писал. Извините, когда сучка бегает, а за ней свора агрессивных кобелей,которым дай только знак и они на тебя накинуться,тут уж не только детей страшно самих отпускать,так и с работы вечером идти страшно.Пусть эти все защитники бродячих животных берут каждый к себе домой по собачке кормят,выгуливают,делают прививки и держат на привязи,а вот так разглагольствовать все могут. Пусть делом доказывают.Я считаю,что бродячих собак у нас быть не должно.Собак нужно держать за высоким забором
Ответить IP
Гость: так 28/03/2008 21:42 -1
100%
Ответить IP
Гость: Dr 29/03/2008 02:07 +3
І не тільки бродячих собак...
Свого часу весь цивілізований світ жахався від румунських "винищувачів" бродячих собак. В нормальних країнах, де влада (в першу чергу місцева - бо це її проблеми) не краде гроші, а виконує покладену на неї РОБОТУ, бродячих собак каструють і утримують в притулках, багато роздають бажаючим - цілі передачі з показом тих тварин. А те що пані не любить тварин зовсім не означає, що всі такі. Дітям бракує любові до живого. От вони і туляться до цуценят. А добрих людей в місті значно більше ніж агресорів, і "дєлом" вони "доказивают" - собаку з цуценятами годує півміста: і старші бабусі, і школярі...
А те, що "готель для тварин" запланували на кінець року - певно вкрасти на ньому багато не виходить. Хай почекає...
А наразі найагресивнішими є різного роду тиранозаври в собачій подобі і їх господарі, хоч і ті, і інші ніби і не бродячі...
Ответить IP
Гость: globalcrossing 29/03/2008 03:36 +1
sobaka rylyt'. Tre jogo jakos' pid mis'krady zawesty. Haj na Sokolowskogo pogawkaje
Ответить IP
Гость: мавка 29/03/2008 22:36 +1
мені взагалі здається недоцільним вирішувати чи погані собаки чи господарі,хто добрий чи поганий і тому подібне...Просто в даному випадку я це вважаю реальною проблемою,тому що теж проживаю на Східному і такої кількості бродячих собак,як тепер,давно не бачила...І справді часом навіть страшно йти...І це є реальна проблема,тому що коли кусають людей це непоодинокі випадки...Звичайно,собак шкода,але розмова впринципі зводиться не до нашої доброти, а до влади яка має з цим щось робити!!!
Ответить IP
Гость: mars 30/03/2008 16:30 -3
В нас теж бували кусючі пси та 12калібр і картеч завжди помагали.Мисливці ви де?
Ответить IP
Гость: Banditka 31/03/2008 11:03 +1
Що тут говорити, люди різні. Одні получають від вбивства задоволення, а іншим тяжко пережити побачене. Спочатку вбивають комах, потім собак, а тоді й людей. Собака не може просто так покусати, для цього в неї потрібно викликати агресію. Якщо тварину любити, а не намагатись нашкодити їй, то нічого і не станеться. Потрібно бути добрішими...
Ответить IP
Гость: Zмію4ка 02/04/2008 12:43 0
Так,люди такі.Одні убивають,а інші користуються плодами убивства тим самим сприяючи новим.
Але їм здається що вони не такі,вони інші,кращі і добріші.Люди нового еволюційного витка.Просто зараз вимушені жити серед людей-звірів,і користуватись плодами жорстокого світу.
Важка доля,я теж до таких відношусь.от ім мнєсо і так плачу,так ридаю що аж стіни трясуться
Ответить IP
- имя не указано - 01/04/2008 19:35 0
тре зо собов кобасу носити і годувати нейов пса, тоди він не буде кусати бігме
Ответить IP
- имя не указано - 01/04/2008 21:13 0
одні добрі люди в Тернополі-бабки з біляшами. Дві проблеми вирішують - і людей забезпечують смачним харчем, і популяцію псів бродячих зменшують
http://20minut.ua/news/119707
Ответить IP
- имя не указано - 01/04/2008 23:46 0
собаки-це ангели на землі,вони прошають людям все......
Ответить IP
Гость: Zмію4ка 02/04/2008 13:03 0
Є у мене ще одна ідея.Дерех,можеш провести ще один гарний експеримент.Де той пес живе я думаю ти знаєш.Тепер береш пару дописувачів-собаколюбів (для чистоти експерименту перевір чи нема у них у кишенях педі-грі чи ковбаси),і вечерком нехай по одинці погуляють тим підїздом.З озброєння дозволенна тільки щира любов до тварин.
Ага,ще не забудь відеокамеру.
Ответить IP
- имя не указано - 03/04/2008 09:23 0
бродячих собак не повинно бути,а якщо і є - постріляти і край,досить тут сопла жувати
Ответить IP
Гость: вася тапочкін 04/04/2008 14:56 0
Ага...і ще всіх бродячих людей і взагалі всіх, хто не вміє "нетом" користуватись, як неповноцінних для сучасного рівня життя...
Ответить IP
Гость: вася тапочкін 04/04/2008 15:03 0
І взагалі той покусаний дурень несусвітній, бо замість, щоб пильнувати до двох неділь пса (інкубперіод сказу) і кормити, щоб з голоду не померла і пильнувати від машин (це сама ліпша альтернатива від уколів, які зовсім не є безпечними по оскладненнях) то він тут-же пішов просити для собаки "вишку" а сам у лікарню на денний стаціонар від роботи косити.
Ответить IP
Также в рубрике:
18:46Діти малювали професії
16:41Влітку відпочивати поїдуть 120 тисяч дітей
14:31Самая красивая девушка Николаева определена
10:38Вінниця оновлюється
23:47Хомишини цілувались на капоті
20:39Вінниця оновлюється
19:33“Боні М” сподобались тернополянки
18:13Селяни Тульчинського району повернули заказник
18:11Акордеоніст Іван Заїчко зірвав бурю оплесків
18:09Вишиванка має “сидіти”
Статьи автора Віталій ДЕРЕХ:
23:47 Хомишини цілувались на капоті
20:11 Логотипи приносили пачками
20:07 Подкопаєва кілька годин каталася Тернополем
20:01 Тортом наїлися більше 200 дітей
19:56 “RIA плюс” привітали ревом моторів
19:40 На Кременеччині стихія “змила” більше мільйона гривень
19:34 Пропонують роботу із зарплатою і без
17:18 Нові липи, на місці зламаних, садитимуть восени
16:40 Яма на вулиці Руській вже не просідає
16:29 У нас найдешевші яйця і м’ясо