This version of the page http://orthodoxy.org.ua/node/15885 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-05-29. The original page over time could change.
ЛУЦЬК. Хресний хід, приурочений 1020-річчю Хрещення Русі, прибуде на Волинь 3 травня | Православіє в Україні :: Інтернет-видання УПЦ

Українська Православна Церква    

           
УКР РУС  


 Головна > Українські новини > Церковні хроніки  









Наш банер


 Подивитися варіанти
 банерів і отримати код

Електронна пошта редакцiї: info@orthodoxy.org.ua











ЛУЦЬК. Хресний хід, приурочений 1020-річчю Хрещення Русі, прибуде на Волинь 3 травня

  30 квітня 2008



Хресним ходом, присвяченим святкуванню 1020-ї річниці Хрещення Русі, будуть пронесені святині - Зимненська ікона Божої Матері, мироточива глава священномученика Климента Римського, часточка мощей святого рівноапостольного князя Володимира та інші. Про це на прес-конференції 18 квітня розповів митрополит Луцький і Волинський Нифонт.

Владика зазначив, що цього року з нагоди святкування 1020-ї річниці з дня Хрещення Київської Русі в Україні відбудеться низка святкових церковних і світських заходів. Зокрема, Українська Православна Церква з благословення Митрополита Київського і всієї України Володимира організовує Хресний хід, який розпочався на другий день Пасхи, 28 квітня, в місті Києві і, пройшовши всіма регіонами України, завершиться 28 липня - у день святого рівноапостольного князя Володимира. «В усіх обласних центрах, в усіх містах, де є архієрейські кафедри, пройдуть хресні ходи. У Хресному ході перебуватимуть такі святині - Зимненська ікона Божої Матері - наша, волинська, мироточива глава священномученика Климента Римського, яку знайшли святі Кирило та Мефодій у Криму, і часточка мощей святого рівноапостольного князя Володимира», - наголосив владика.

У Волинську єпархію Хресний хід прибуде вранці 3 травня, у Світлу Суботу. Хресний хід пройде через Хрестовоздвиженський чоловічий монастир села Старий Чарторийськ Маневицького району, Воскресенський храм селища Маневичі, Хрестовоздвиженський храм селища Колки, Свято-Миколаївський храм міста Ківерець. До Луцька Хресний хід прибуде о 15-й годині.

«Ми зустрінемо Хресний хід біля Київського майдану і пройдемо центральними вулицями міста», - повідомив правлячий архієрей.

Окрім духовенства, у зустрічі візьмуть участь представники обласної та міської влади. По прибутті Хресного ходу до Свято-Покровського кафедрального храму відслужать урочисту всеношну. А вранці 4 травня, о 5-й годині, Хресний хід вирушить на Львівщину.

3 травня на Театральному майдані Луцька відбудеться також благодійний концерт. За словами владики Нифонта, концертна програма розпочнеться о 17-й годині. Під час цього заходу перед жителями та гостями міста виступатиме відомий православний богослов і місіонер диякон Андрій Кураєв. «Це надзвичайна людина, він цікаво відповідає на запитання», - зауважив архіпастир.

У концерті братимуть участь не лише церковні хори. Передбачаються також виступи гуртів «Брати Карамазови», «Пісняри» і «ДДТ».

«А о десятій вечора чи опів на одинадцяту після феєрверка пройде прес-конференція», - повідомив владика.

Після прес-конференції митрополит Нифонт подарував журналістам пасхальні крашанки і побажав у гарному настрої провести Пасхальні свята.

Прес-служба Волинської єпархії