Новини  
Меню сайту


Розділи новин
Україна сьогодні [40]
Православний Чернігів [29]
Суспільство [106]
Погляд [56]
Політика крупним планом [61]
Гарячий коментар [54]
Медицина [12]
Кримінал [33]
Невідома Україна [29]
Екологія [22]
Споживач [9]
Місто [22]
Гаряча точка [11]
Економіка [25]
Комерція [0]
Село [11]
Тут я живу [11]
Спорт [11]
Подорожі [9]
Проблема [15]
Захоплення [24]
Спецакції "Сіверщини" [20]
Поради [2]
Від редактора [58]


Форма входу
Логін:
Пароль:


Пошук по новинах

 Календар новин
«  Травень 2008  »
ПнВвСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 

Друзі сайту

додати анкету

Я

шукаю

вік
від
до
країна
love

ВОНА шукає

ВІН шукає







Наші опитування
Кому має належити Троїцький собор Чернігова, збудований на кошти гетьмана І.Мазепи?
[ Підсумки · Архив опитувань ]
Всього відповіло: 238


Вітаю Вас, Гість · RSS
Субота    24-Трав-08, 20:20

Початок » Погляд

[1] 2 3 4 5 »
Правий погляд: зраду інтересів виборців варто лікувати виборами
Перехід від президентсько-парламентської до парламентської моделі державного устрою України ще більше загострить проблему зради партійних інтересів депутатами рад різного рівня.
Про це свідчить і практика застосування імперативного мандату для депутатів місцевих рад. І це лише перша спроба на законодавчому рівні розпочати організаційну перебудову політичних партій після внесення змін у Конституції України у 2004 році.
Що нас чекає у майбутньому?
Вважаю, що слід очікувати ще більшого утаємничення внутрішньопартійних проблем від виборців, подальшої фюрерізації мегапартій та остаточної деградації «нелівих» ідеологічних ще досі більш-менш демократичних партій.
Без сумніву, з введенням жорсткого імперативного мандату для депутатів місцевих рад, так звані партійні спо... Читати далі »
Читачів: 48 | Додав: Соломаха | Дата: 21-Трав-08 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Українець племені черокі
Він був напівіндіанцем, а став справжнім українцем. Професор Джеймс Мейс у своїх США був незручним чоловіком -- не через походження, а з причини його роботи в комісії Конгресу та уряду США з дослідження голодомору 1932 - 1933 років в Україні. Американські урядовці не були в захопленні від його роботи, адже США в час, коли вимирала Україна, визнали Совєтський Союз...

З 1993 року Джеймс Мейс переїхав жити в Україну і прийняв православне хрещення від Патріарха Київського і всієї України Мстислава. Наступного року ожружився з письменницею Наталією Дзюбе... Читати далі »

Читачів: 78 | Додав: Василь | Дата: 15-Трав-08 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Правий погляд: чи можна вкрасти землю у народу?
«Чесно кажучи, мені добряче набридло чути про те, що євреї «поцупили» у арабів землю в Палестині.»

Голда Меір. «Моє життя. Автобіографія»

Здавалося після жахливих уроків ІІ–ї Світової війни з загарбанням чужих земель покінчено назавжди. Будь-який агресор отримає відсіч від «всього прогресивного людства». Бо гарантом стабільності і міжнародної безпеки постала Організація Об’єднаних Націй(ООН). Та не так сталося, як гадалося.
Саме посилаючись на рішення ООН 14 травня 1948 року єврейськими поселенцями було проголошено Державу Ізраїль. Від цієї події минуло 60 років. За цей час відбулося декілька ізраїльсько-арабських війн, а на Палестинських землях виросло не одне покоління євреїв і арабів для яких війна і терор справа буденна.
Чому ж так відбувається ? Головна причина в... Читати далі »

Читачів: 64 | Додав: Соломаха | Дата: 08-Трав-08 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Правий погляд: одна Перемога - два погляди
СРСР: воювали з німцями, а перемогли фашизм !
США: хрестовий похід до Європи...

На початку травня 1945 року на Європейському континенті закінчилася найжахливіша в історії людства II-а Світова війна.
Але ще до того, 25 квітня 1945 року, відбулася зустріч радянських і американських військ на річці Ельбі. Безумовно, ця подія була предтечею переможного для союзників по антигітлерівській коаліції закінчення війни. Символічно, що саме цього дня у далекому Сан-Франциско (США) відкрилася Установча конференція Організації Об'єднаних Націй (ООН), тобто "форуму націй-переможців", як писали тоді в газетах Світу.
На жаль, боротьба зі спільним ворогом і зустріч союзників на Ельбі не порушили ідеологічних стереотипів, нав'язаних більшості українців "кремлівськими мрійниками", а н... Читати далі »

Читачів: 51 | Додав: Соломаха | Дата: 05-Трав-08 | Рейтинг: 2.0/1 | Коментарі (0)

Справа Герарда Кузнєцова проти Людмили Студьонової
Газета «Сіверщина» -- єдина із ЗМІ Чернігова дала об’єктивну інформацію про мою книгу «Слідами Чернігівського підпілля» та висвітлила хід одного із судових засідань Новозаводського районного суду Чернігова, яке відбулося у листопаді 2007 року за позовом Герарда Олексійовича Кузнєцова проти мене особисто, редактора Андрія Леонідовича Курданова, наукового рецензента професора Олександра Євгеновича Лисенка і Ніжинського видавництва «Аспект-Поліграф». Тому хочу аби читачі саме "Сіверщини" дізнались про кінець цієї справи.

Рішенням Новозаводського районного суду від 19 грудня 2007 року позов Г.О.Кузнєцова задоволено частково. А це означає, що суд відхилив вимогу позивача стягнути з нас на його користь у відшкодування нанесеної матеріальної шкоди 100 тис. грн., моральної шкоди 200 тис. грн. ... Читати далі »

Читачів: 93 | Додав: Василь | Дата: 01-Трав-08 | Рейтинг: 5.0/2 | Коментарі (0)

Правий погляд: українці і H.Lehnin
В.Ульянов, він же - Вл. Ільїн, він же - Фрей, він же - ..., він же, нарешті, - Ленін. Здебільшого - "Н.Ленін". Чому саме цей псевдонім В.Ульянова, який вперше з'явився у грудні 1901 року в теоретичному журналі "Зоря", став найпоширенішим?
Безперечно, ніякого відношення до Ленського розстрілу робітників в Якутії, що стався більш ніж 10 років потому, його поява не має.
Тоді звідки походить це компартійне псевдо Володимира Ульянова?
Існує декілька версій. Але є всі підстави пов'язувати його виникнення з так званим "Ленінським пророцтвом". Детальний опис його викладено в енциклопедичному словнику Брокгауза-Ефрона, що вийшов у 1896 році в Росії.
Судіть самі.
Одним із провідних авторів цього видання був тоді ще близький товариш і однодумець В.Ульянова - П.Струв... Читати далі »
Читачів: 46 | Додав: Соломаха | Дата: 22-Квіт-08 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Я -- українець! -- стверджує гордо Віктор Лазар
Кожній людині, яка йде вперед, притаманно озиратись на пройдений шлях.
Я народився в селі й дуже добре знаю життя таким, яким воно є.
У покоління моїх батьків життя було надзвичайно тяжким і хорошого було те, що вони були молоді й здорові. Тяжко працюючи, почали наїдатися хлібом лише на початку 70-х років.

У переважної більшості сільського населення, крім фуфайки і кирзових чобіт, ніякої теплої одежі тоді не було. Я це знаю, тому що сам пішов до школи в 1967 році в кирзових чоботях, а вже в п'ятому класі ходив з мамою на ферму і доїв корів кожного дня, а в сьомому класі – працював на канікулах з батьком помічником комбайнера на "СК-4". У нашій родині життя нічим не відрізнялось тоді від інших співгромадян.

Сьогодні я з радістю дивлюсь на сільських дітей, які... Читати далі »

Читачів: 70 | Додав: Василь | Дата: 17-Квіт-08 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Регіони Чернігівщини. Пегас завітав у Прилуки
Про перспективи розвитку української книги, проблеми книговидавництва йшла мова в Центральній міській бібліотеці в Прилуках, де проходило засідання з підбиття щорічного конкурсу на кращий український твір.
Три роки діє у нашому місті цей конкурс. За цей час ми маємо кілька дипломантів серед учнів середніх шкіл та студентів навчальних закладів міста. Для учнів цей конкурс позитивно впливає на вибір подальшої професії. Випускник школи Жуков Богдан, наприклад, після перемоги в конкурсі вирішив стати журналістом. Окремі дипломанти навіть присвятили с... Читати далі »
Читачів: 89 | Додав: Serj | Дата: 28-Бер-08 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Правий погляд: голосували за Радянську Федерацію, а отримали СНД
17 березня 1991 року відбувся перший «референдум СРСР», який відкрив шлях для розпаду комуністичної імперії. На всенародне голосуваня (референдум) СРСР було винесене питання: «Считаете ли Вы необходимым сохранение Союза Советских Социалистических Республик как обновленной федерации равноправных суверенных республик, в которой будут в полной мере гарантироваться права и свободы человека любой национальности?».
Отже, мова на «референдумі СРСР» йшла про створення фактично замість міждержавного утворення, якими, наприклад, був за конституцією СРСР і є зараз НАТО, навіть не конфедерації, а «Радянської Федерації», на кшалт сьогоднішньої Російської Федерації.
Чи підтримала більшість радянських громадян таке «сохранение СССР»? Судіть самі.
Не брали участь у «референдумі СРСР» ... Читати далі »
Читачів: 99 | Додав: Соломаха | Дата: 18-Бер-08 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Секретар міськради Чернігова обізвав Президента не слов"янином
Під час опитування місцевої еліти про ставлення до проголошення незалежності Косово сайтом "Високий Вал", секретар Чернігівської міської ради Віталій Голець назвав Президента України не слов"янином. Причиною такою заяви є, очевидно, глибоке знання соратником М. Рудьковського генеалогії глави держави... Чи просто глибоке незнання проблеми не тільки Косово, але й України та рідного міста п. Гольця.

Юний керівник- соціаліст відзначається також невизнанням голодомору в Україні, факту бою під Крутами. Певно, це найбільш характеризує слов"янські риси йог... Читати далі »

Читачів: 357 | Додав: Василь | Дата: 29-Лют-08 | Рейтинг: 2.9/7 | Коментарі (1)

ПРАВИЙ ПОГЛЯД. Що святкують українці 23 Лютого і 8 Березня?
Після скасування відзначення радянських "жовтневих" свят (7-8 листопада) найбільш суперечливими з офіційних свят в Україні залишаються 23 Лютого, що з 1999 року відзначається як День захисника Вітчизни та 8 Березня. Поява першого свята пов’язана з підписанням В.Ульяновим-Леніним 15(28) січня 1918 року Декрету Раднаркому про створення Робітничо-селянської Червоної армії. Символічно, що вже наступного дня відбувся бій під станцією Крути на Чернігівщині між збройними загонами більшовиків під проводом М.Муравйова і захисниками Української Народної Республіки(УНР), яка була проголошена 22 січня 1918 року ІV-м Універсалом Центральної Ради. Для патріотів України саме цей день — 29 січня 1918 року за новим григоріанським календарем — є Днем Героїв Крут — святом української зброї.
Звідки ж т... Читати далі »
Читачів: 202 | Додав: Соломаха | Дата: 18-Лют-08 | Рейтинг: 5.0/2 | Коментарі (0)

Редактор "Сіверщини" - в журналі "Київ"
Перше число столичного журналу вмістило дві цікаві публікації -- переклад праці В.Білінського "Країна Моксель" про походження Московії -Росії та В.Чепурного "Помстимося Росії ...любов"ю!".
Якщо перший автор виводить родовід московських князів і переконливо доводить, що Московією правили золотординські хани та їх баскаки, що Алєксандр Нєвський, як мінімум, тричі знищував Великий Новгород на догоду монгольським окупантам, що древні літописи були сфальсифіковані комісією великодержавної повії Катерини Другої, то другий автор пропонує поглянут... Читати далі »
Читачів: 161 | Додав: Василь | Дата: 09-Лют-08 | Рейтинг: 5.0/2 | Коментарі (0)

[1-12] [13-24] [25-36] [37-48] [49-56]


Українська Банерна Мережа


У Б M


У Б М

Завантаження ...


Гороскоп
 

Овен

Близнюки

Лев

Терези

Стрілець

Водолій

Телець

Рак

Діва

Скорпіон

Козеріг

Риби
 
 

  2007  ©  Олександр Майшев