Газета "ЧАС"
Меню сайту


Розділи видання "ЧАС"
Політикум [7]
Соціум [66]
Економіка [6]
Екологія [2]
Погляд [15]
Медицина [3]
Кримінал [31]
Споживач [39]
Резонанс [22]
Надзвичайні ситуації [10]
Освіта та навчання [6]
Різне [69]

Форма входа
Логін:
Пароль:


"ЧАС". Пошук


Друзі сайту

додати анкету

Я

шукаю

вік
від
до
країна
love

ВОНА шукає

ВІН шукає







Наше опитування
Кому має належити Троїцький собор Чернігова, збудований на кошти гетьмана І.Мазепи?
[ Підсумки · Архив опитувань ]
Всього відповіло: 238


Вітаємо Вас, Гість · RSS
Субота    24-Трав-08, 18:59

Початок » 2007 » Вересень » 14 » Що продати?
Що продати?
12:35
Нещодавно у Спаському продали приміщення колишнього дитсадка. Сільський бюджет отримав майже 41 тисячу гривень. Але головне, що радує сільського голову, це те, що об’єкт купили не для розбирання на будматеріали, а для будівництва на місці дитсадка бази відпочинку. Бо нові господарі з Конотопа вже і заяву на земельну ділянку подали. А це - робочі місця для місцевих жителів, спосіб заробітку і для кваліфікованих робітників, оскільки власники планують добудовувати 2-ий поверх. Отже, скоро із зарослого чагарниками приміщення може вирости красива база відпочинку із відповідною інфраструктурою.
Загалом же згідно районної програми приватизації на 2007 рік передбачено перелік об’єктів, що підлягають приватизації у ц.р. Це приміщення районної друкарні, об’єкт незакінченого будівництва Пекарівської школи, приміщення дитсадка у Спаському, ще 2 об’єкти у Кудрівці - у т.ч. дитсадок (порушили трохи строки з поданням оголошення). Хочуть продавати також приміщення школи у Малому Усті.
“Гроші від продажу майна знаходяться у райбюджеті, - розповідає керуючий справами райради Михайло Матвієнко, - і використовуватимуться лише на оновлення і поновлення основних фондів. Ні на які інші витрати ми жодної копійки не маємо права використати. От навесні була приватизація шляхом викупу частини приміщення колишньої фотографії приватним підприємцем Наталією Крючок за 29,7 тис. грн., і ці кошти дотепер знаходяться на рахунку у райбюджеті і поки не вирішено питання їхнього використання.” Коли продають об’єкти у селі, то гроші залишаються у сільському бюджеті на спецрахунку. Куди їх витратити - вирішує сесія сільради.
Звісно, продати так, як у Спаському: вигідно, та ще й з перспективою, хотілось би всім сільським головам, бо приватизація зараз - чи не єдиний спосіб солідного поповнення мізерного сільського бюджету. Та поки в основному купують заради будматеріалів, розбирають і вивозять.

Олена Ясинська

Категорія: Погляд | Переглядів: 163 | Додав: siver | Рейтинг: 0.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]


Українська Банерна Мережа


У Б M


У Б М

2008 © Олександр Майшев