Газета "ЧАС"
Меню сайту


Розділи видання "ЧАС"
Політикум [7]
Соціум [66]
Економіка [6]
Екологія [2]
Погляд [15]
Медицина [3]
Кримінал [31]
Споживач [39]
Резонанс [22]
Надзвичайні ситуації [10]
Освіта та навчання [6]
Різне [69]

Форма входа
Логін:
Пароль:


"ЧАС". Пошук


Друзі сайту

додати анкету

Я

шукаю

вік
від
до
країна
love

ВОНА шукає

ВІН шукає







Наше опитування
Чи подобається новий сайт?
[ Підсумки · Архив опитувань ]
Всього відповіло: 139


Вітаємо Вас, Гість · RSS
Субота    24-Трав-08, 20:26

Початок » 2007 » Вересень » 1 » Сосничани пригостили іноземця українським “шоколадом”
Сосничани пригостили іноземця українським “шоколадом”
16:50
Із велотуристом Бьорном продавці магазинів “Взуття” та “Світ меблів”, що на Кругу в Сосниці, познайомились у середу ввечері.
Молодий 27-річний хлопець незрозумілою їм мовою питав, де готель. Слово “готель” здалося знайомим. От повели данчанина селитися в “Убідь”.
А вчора вранці новий знайомий снідав у магазині пиріжками з чаєм, якими пригощала його Галина Сиворакша. Спілкування було колоритне. Люди намагались зрозуміти одне одного, повторюючи він - українські слова, а жінки - переважно погоджувались з усім словом “окей”.
Бьорн Харвіг приїхав до Сосниці із Данії велосипедом. Так-так. Не літаком. А спортивним велосипедом. З дому вирушив два місяці тому. Позаду в туриста 3200 км. Попереду - 8000 км. Він вже побував у Фінляндії, Росії. Саме з Росії до Києва шлях подорожуючого лежить через нашу Сосницю. Далі мандрівник крутитиме колеса до Молдови, через Одесу, Крим, Керчинський півострів - до Кавказу. Побувавши в Єревані та інших спекотних містах, попрямує додому в Данію. Уже літаком. На таку собі кругосвітню подорож іноземець планує витратити півроку. Це те, що ми зрозуміли з його розповіді. Бо англійську мову розуміємо тільки з допомогою пальців. Дякуємо дівчатам зі свіжими головами, які ще не так давно закрили словник англійських слів. То з допомогою синонімів (хто які згадав) спробували ми розказати іноземцю, що у нас їдять сало. Ні. Не зрозумів, що це. Поки продавець Тетяна Кармазіна не принесла йому шмат нашого “шоколаду”.
- О! Сало! - чисто й красиво повторив Бьорн. - А в мене вже є яблука і хліб.
Питань до хлопця виникло багато. Нам цікаво, що йому сподобалось у Сосниці і навпаки.
- Сподобались люди. Вони гуд, вері гуд (хороші, дуже). Всі бажають мені успіху. А не сподобались бродячі собаки, які заважають їхати, гавкають і чіпляються за ноги. Вері мени дог, вері мени, - посміхається Бьорн і показує засіб, яким захищається від собак, - щось схоже на гасовий балончик. - І душ у вас у готелі - брррр!
- У готелях я ночую не завжди. Я маю тент, зроблю намет - і сплю. З речей маю велосипед, змінний одяг, карту, пару книг, гас, дещо з їжі, палатку і фотоапарат, яким фотографую все побачене, всіх людей, з якими познайомився. Мобільного не брав. Дійду до Києва, то зайду на Телеком, напишу додому листа, відправлю електронною поштою. А гроші - на картці. Потрошку знімаю і трачу їх на готелі та їжу. Бути самому у чужій країні не страшно. Та й подорож ця в мене не перша. Я вже долав подібні великі маршрути два, три, чотири і п’ять років тому.
- Щасти тобі, - побажали сосничани Бьорну і провели в дорогу.

Світлана Душик, "Час".

Категорія: Різне | Переглядів: 143 | Додав: Майшев | Рейтинг: 0.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]


Українська Банерна Мережа


У Б M


У Б М

2008 © Олександр Майшев