Газета "ЧАС"
Меню сайту


Розділи видання "ЧАС"
Політикум [7]
Соціум [66]
Економіка [6]
Екологія [2]
Погляд [15]
Медицина [3]
Кримінал [31]
Споживач [39]
Резонанс [22]
Надзвичайні ситуації [10]
Освіта та навчання [6]
Різне [69]

Форма входа
Логін:
Пароль:


"ЧАС". Пошук


Друзі сайту

додати анкету

Я

шукаю

вік
від
до
країна
love

ВОНА шукає

ВІН шукає







Наше опитування
Кому має належити Троїцький собор Чернігова, збудований на кошти гетьмана І.Мазепи?
[ Підсумки · Архив опитувань ]
Всього відповіло: 238


Вітаємо Вас, Гість · RSS
Субота    24-Трав-08, 19:03

Початок » 2007 » Вересень » 1 » Кому вигідно продати друкарню?
Кому вигідно продати друкарню?
16:03
А краще спитати: кому вигідно її купити?! Ось відбудеться аукціон з продажу Сосницької районної друкарні - тоді й дізнаємось. А поки що друкарню оцінюють спеціалісти чернігівської фірми “Лот”, які цього тижня приїздили подивитись об’єкт.
Отже, чому продають друкарню? Ні з того, ні з сього. Працює вона вже дуже давно, семеро людей мають робочі місця. Клієнти - поліграфічну продукцію.
- Ми самі не знаємо, чому нас продають, - кажуть у друкарні. - Ми справно платимо усі відра-хування, самі на себе заробляємо. Від районної влади не отримували жодної копійки допомоги. Раніше всі районні друкарні належали до управління преси і видавництва, а десь 4 роки тому нас переконали перейти у комунальну власність - мовляв, районна влада буде допомагати. Ми так і зробили, але допомоги як не було тоді, так немає і тепер. Ми друкуємо все, крім газет. Продукція наша потрі-бна людям. Але віднедавна нашим об’єктом зацікавилась районна влада: або платіть більшу суму за оренду, або купуйте на аукціоні. Оскількі наше приміщення велике, то платити оренду за нього - не вигідно. Але брати участь в аукціоні ми ще не знаємо чи будем. Планували цього року зробити ремонт, підвести газ. Але якщо приміщення продають, то і руки опускаються щось робити.
- Наразі районна друкарня знаходиться у комунальній власності. Згідно рішення сесії райради від 26 червня друкарню виставлятимемо на продаж, - пояснює керуючий справами райради Михайло Матвієнко. - Дійсно, район забезпечений бланками всіх видів, але фінансово друкарня збиткова була за 1 квартал. Був також лист податкової, де рекомендували друкарню продати. Звісно, ми будемо всіляко сприяти, щоб майбутнім власником став теперішній колектив, щоб люди залишились на своїх робочих місцях. Наразі проводиться оцінка об’єкту, тоді рецензію цієї оцінки зроблять спеціалісти обласного управління комунального майна, і вже потім друкарня виставлятиметься на продаж. Аукціон проводитиме, вірогідно, фірма “Лот”, яка і проводить оцінювання. За попередніми підрахунками, конкурс відбудеться у другій половині жовтня.
Отже, незабаром і в нас може статися, як в інших районах. Приміром, як нещодавно у Коропі - їхню друкарню з другої спроби купили за 42 тис. грн. під офіс. А, може, і не бути такого сумного кінця у сосницької друкарні, приміщення якої було збудоване більше 100 років тому. Залишкова вартість приміщення і майна нашої друкарні - 81 тисяча. Скільки реально можна просити за те приміщення із обладнанням? Кажуть, що продавці хочуть виручити за неї 120-150 тисяч. Бо там металобрухту, на який перетворилися друкарські машини, більше, ніж достатньо. Одноразове вливання до райбюджету - заманливо, але чи буде у нашому районі тоді, де купити елементарний бланк - під великим сумнівом. Адже навряд чи новий власник об’єкту захоче робити солідні інвестиції у друкарню у маленькому районі. Окрім, звісно, теперішніх її працівників, які виросли тут, пропрацювали все життя і на пенсію хочуть піти саме з друкарні.

Олена Ясинська, "Час".

Категорія: Погляд | Переглядів: 168 | Додав: Майшев | Рейтинг: 0.0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]


Українська Банерна Мережа


У Б M


У Б М

2008 © Олександр Майшев