This version of the page http://rpl.net.ua/2007/08/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-05-15. The original page over time could change.
Материалы за Серпень 2007 года » РЕАЛЬНА ПОЛІТИКА
   

Зробити стартовою - Додати в закладки - RSS
 РУССКАЯ ВЕРСИЯ

 
 
  

ПОШУК 

  Регіонали вже не хочуть допомагати Тимошенко   Тимошенко хоче привласнити кошти від приватизації   Черновецький видав книгу про себе   Росія заявляє, що Лужков сказав правду. А Крим віддавати не збираються   Регіонали розсекретили намір Тимошенко, спровокувати НСНУ на вихід з коаліції 

Стрічка, Останні новини 

Міжнародна експедиція в Батурині розкопала церкву яку побудував Мазепа

31/08/2007 18:01 
 
У гетьманській столиці Батурині археологи розкопали церкву, на будівництво якої Іван Мазепа пожертвував 20 000 золотих монет, – храм Живоначальної Трійці, повідомляє інтернет-сайт RISU .
За словами директора Інституту археології та стародавньої історії Північного Лівобережжя Володимира Коваленка, який є керівником експедиції, однозначно твердити, що знайдені руїни належать саме церкві Живоначальної Трійці дозволяють вже розкопані дві апсиди, один зі стовпів і фрагмент фундаменту несучої стіни.
На думку керівника експедиції, це головний археологічний пам'ятник середньовіччя, виявлений у Європі 2007 року.
Як повідомляє «Православіє в Україні», Володимир Коваленко висловив побоювання, що знахідку чекатиме доля більшості раніше виявлених у Батурині історичних пам'яток – після вивчення їх просто засипали землею.
На думку археолога, знайдений фундамент потрібно «підняти» на поверхню, а можливо, і відродити історичну святиню.
За його словами, виявлені залишки фундаменту дадуть змогу вченим досить точно відновити форми храму.
Перше документальне згадування про церкву Живоначальної Трійці датується 1692 роком. Після знищення Батурина московським військом храм довго стояв зруйнований.
За наказом Кирила Розумовського церкву й дзвіницю розібрали й спорудили з цегли церкву на честь Воскресіння Христового, освячену 1803 року.

Діюча експедиція нараховує близько 80 осіб. Це переважно студенти Чернігівського педагогічного університету імені Тараса Шевченка, які працюють як волонтери. Розкопки проводяться на території приватних садиб жителів Батурина, які дали на це дозвіл. Усі роботи проводяться на кошти, отримані від канадських спонсорів, тому експедиція має статус міжнародної.

В Україні не знайшлося грошей на вивчення гетьманської столиці. Нестача коштів позначилася і на закінченні реставрації Батуринського палацу Кирила Розумовського – будівельники вже почали демонтувати риштування, не довівши до кінця відновлювальні роботи.

Стрічка, Останні новини 

У Москві уже крадуть катки для укладки асфальту

31/08/2007 17:28 
 
У Північно-західному окрузі Москви невідомі вкрали каток для укладання асфальту.
Напередодні вранці у відділ міліції району Хорошево-Мневники звернувся робітник будівельної компанії «Арман-М», - пише «Газета.ру».
Чоловік розповів, що хтось викрав каток, а також саморобний причіп, - повідомляє Інтерфакс. Техніка стояла біля будинку №23 на вулиці Паршина. Її поки не знайшли.

Стрічка, Останні новини 

Сільські школярі Дніпропетровщини знову підуть на заняття пішки

31/08/2007 17:22 
 
У Дніпропетровській області сільські школи не встигли до нового навчального року забезпечити автобусами для перевезення дітей з віддалених населених пунктів, - повідомляє Радіо Свобода .
Зокрема, обласна влада на урочистій церемонії 30 серпня вручила тільки 19 автобусів. По одному на кожен район, замість обіцяних 36-ти.
До кінця року сільські школи області обіцяють забезпечити ще 80-ма автобусами. На їхню закупівлю з обласного бюджету виділили вже понад 5 млн. гривень.
Усього ж потребу у підвезенні учнів мають сотні сіл Дніпропетровщини, діти ходять пішки на заняття за 5 і більше кілометрів.
Виконати повністю обласну програму «Шкільний автобус» обласна влада планує вже наступного року.

Стрічка, Останні новини 

«Київстар» проведе на Співочому полі грандіозне шоу

31/08/2007 17:11 
 
1 вересня на Співочому Полі у Києві відбудеться інтернаціональне шоу «Спілкування заради майбутнього». Воно стане кульмінацією однойменного проекту, який створений Київстаром на честь 10 річчя компанії.
Майбутнє видовище порівнюється з Євробаченням 2005.
За словами Василя Вовкуна, режисера та творчого керівника проекту, в основі мистецького перфомансу лежить ідея, що “Спілкування та взаєморозуміння творять майбутнє”.
Для того, щоб втілити цю ідею, до проекту були залучені Національний симфонічний оркестр України, Хор національної Опери України та Національна академічна капела «Думка».
Їх завдання – озвучити «Карміну Бурану» - кантату, створену німецьким композитором Калом Орфом у 1936 році.
Візуалізація ідеї покладена на спеціальні ефекти.
Як стверджує Сабіна Михайлова, продюсер події, першого вересня Київ побачить всі останні розробки світового шоу бізнесу, серед яких французькі фонтани (стіна з води 15х20м - це екран для проекцій) та пальники «Дракони» з 8-метровими снопами вогню.
Вперше на одній сцені будуть використані одночасно піротехніка, фонтани, система дощу та проекційні технології.
А декорації будуть змінені вісім разів протягом години сценічного дійства.
Кульмінацією шоу стане фантастичний «Гімн майбутньому», який буде виконано у фіналі дійства.
Це видовище буде супроводжуватись парковими феєрверками, що під час виконання переростуть у масштабний салют, - близько 600 зарядів забарвлять київське нічне небо.

Загалом, шоу «Спілкування заради майбутнього» претендує стати не тільки наймасштабнішим в концертній історії України, а й одним з найбільш інтернаціональних.
Серед країн-учасниць перфомансу «Спілкування заради майбутнього», окрім самої України, є Росія (постановка сценічних спецефектів та частина акторського складу), Чехія (тенор Празької опери Микола Некрасов), Англія (піротехніка), Франція та Німеччина (права на постановку Карміни Бурани).

Театралізована сценічна містерія «Спілкування заради майбутнього» буде транслюватися у прямому ефірі телеканалу «1+1» по всій території України.
Таким чином, завдяки десяткам телекамер, що слідкуватимуть за подією, насолодитися рідкісним видовищем зможуть глядачі в кожному куточку країни та світу через супутникові канали.

Стати ж живим свідком надзвичайного шоу та побачити на власні очі постановку «Спілкування заради майбутнього» від компанії «Київстар» можна буде, завітавши на Співоче поле 1 вересня, о 21.00.

Стрічка, Останні новини 

Серед членів екіпажу затонулого біля берегів Ізраїлю судна є українці

31/08/2007 17:09 
 
У четвер, 30 серпня, увечері перед в’їздом до морського порту ізраїльського міста Хайфи зіштовхнулися рибальський і пасажирський кораблі, один з яких – рибальський - затонув. Як
В екіпаж на рибальському кіпрському судні входили українці, - повідомляє Німецька хвиля .
Як передає інтернет-видання, екіпаж кіпрського судна складався із 14 осіб – словаків і українців.
11 моряків вдалося врятувати. Вони доставлені до лікарень Хайфи, і їх життю нічого не загрожує. Решту вважають такими, що пропали без вісти.
Про національність пропалих даних наразі немає.
За попередніми версіями, причини аварії були технічні й пов’язані з проблемами в навігаційній системі.

Стрічка, Останні новини 

Ющенко поставить на облік всіх корупціонерів

31/08/2007 17:06 
 
Президент Віктор Ющенко ініціює створення єдиного державного реєстру осіб, які були притягнуті до адміністративної чи кримінальної відповідальності за корупційні правопорушення.
Про це йдеться в антикорупційних ініціативах Президента, - повідомляє прес-служба глави держави.
Ющенко вважає, що використання інформації такого реєстру дасть змогу під час проведення спеціальної перевірки кандидатів на відповідні посади та осіб, які займають відповідні посади, виявляти осіб, які раніше притягалися до кримінальної чи адміністративної відповідальності за корупційні правопорушення, тобто скомпрометували себе.
Інформація ж про юридичних осіб, причетних до корупції, яка також повинна міститися у реєстрі, допоможе запобігти їх участі у виконанні закупівель за державні кошти, - переконаний Президент.

Стрічка, Останні новини 

60 років тому в повітря піднявся перший «Кукурузник»

31/08/2007 16:10 
 
День Народження літака АН-2 святкує сьогодні завод імені Антонова. 60 років тому залізний птах здійснив свій перший політ, повідомляє ”Радіо Київ” 98 FM.
Народний музей заводу представить експозицію різних моделей АНу. Також запланована художня фотовиставка присвячена іменнику.
«Перший літак, з якого почалося життя – бренд «Антонов» у повітрі. Для нас це важливо не тільки тому, що це історична подія з якою пов'язаний початок біографії нашого підприємства. Ми розглядаємо АН-2, як приклад літака, який був дуже потрібен у свій час. І в цьому полягає секрет його успіху», - сказав заступник начальника відділу маркетингу заводу Андрій Совенко.

Стрічка, Останні новини 

Для ефективної боротьби з корупцією НУ-НС пропонує радикальні зміни законодавства

31/08/2007 15:53 
 
“Президент, презентуючи сьогодні свої антикорупційні ініціативи, задекларував радикальну зміну законодавства для боротьби із посадовими і службовими злочинами, хабарництвом.
Ми як пропрезидентський, проукраїнський Блок будемо робити все, аби ці ініціативи були відображені у негайному прийнятті відповідних законів”, - заявив на прес-конференції в Херсоні лідер Блоку “Наша Україна – Народна самооборона” Юрій Луценко, - повідомляє RAZOM .
“З нашої точки зору, ні про яке наповнення бюджету, покращення життя, підвищення зарплат і пенсій, вдосконалення освіти, медицини, житлово-комунального господарства не може йти мова, поки мафія, яка сьогодні контролює державний бюджет України, не буде подолана”, - переконаний Луценко.
За словами Луценка, “перший крок до цього – створення відповідного законодавства, формування відповідної суспільної атмосфери, доступ громадяін до інформації, залучення їх до прийняття рішень органами місцевого самоврядування”.
“Адже з корупцією мають боротися не тільки правоохоронні органи, але й громада, - наголосив він.
Луценко розповів, що у 2005 році міліція зафіксувала понад 4000 випадків дачі хабарів. Через прокуратуру до судів з отриманням конкретних термінів дійшло лише 45 осіб. “Правоохоронні органі повністю розпорошені і неефективні, закон не є однаковим для країни”, - підкреслив лідер Блоку.
Лідер НУ-НС переконаний, що “першим кроком до комплексної програми боротьби з корупцією і злочинністю має бути статус депутата, вони мають почати з себе і скасувати недоторканність, вийти в один ряд з іншими категоріями громадян – це є перший крок парламентарів задля отримання суспільної підтримки в антикорупційному наступі”.
Луценко також нагадав, що “скасування депутатської недоторканності та недоторканності інших категорій службових осіб на легітимній сесії парламенту відбудеться після 30 вересня”, додавши, що “жодних інших імітацій боротьби з корупцією та недоторканністю на сесії неіснуючої ВР” Блок не підтримає.

Стрічка, Останні новини 

У Харкові за одержання хабара затримали декана ВУЗу

31/08/2007 15:47 
 
У Харкові порушено карну справу проти декана факультету одного з університетів, який отримав хабар 1 тис. гривень, - повідомляє інтернет-сайт proUA із посиланням на Департаменті Державної служби по боротьбі з економічною злочинністю МВС України.
Як повідомили у департаменті, за матеріалами працівників Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 Кримінального кодексу України (одержання хабара), стосовно декана факультету одного з університетів.
Він отримав 1 тис. грн. хабара від місцевого жителя за сприяння його родичу в зарахуванні на 5 курс зазначеного навчального закладу для отримання ступеня магістра. Здирника затримано.

Політика 

"Пацани" перестаралися

31/08/2007 15:28  Марина Лозовська, "Реальна політика"
 
 
Для мене Помаранчева революція асоціюється не тільки з гаслами на Майдані, з наметовим містечком на Хрещатику і не лише з термосом чаю, принесеним пенсіонеркою з Оболоні. Через кілька років в пам’яті залишився сильніший образ – міністр Анатолій Толстоухов із недопитою пляшкою горілки у порожньому Кабміні…

Стрічка, Останні новини 

Ющенко доручив Кабміну активізувати роботу із підготовки до Єврот2012

31/08/2007 15:15 
 
Президент України Віктор Ющенко, відповідним указом, доручив Кабінету Міністрів опрацювати до кінця 2007 року питання щодо укладення між Україною та Польщею угоди про підготовку та проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу, - повідомляє офіційний інтернет-сайт глави держави.
Ющенко також доручив уряду забезпечити взаємодію Організаційного комітету з підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу із УЄФА та відповідним Організаційним комітетом Польщі.
Крім того, Президент доручив Кабміну вживати в установленому порядку заходів щодо залучення інвестицій для організації підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу; щодо розвитку, з урахуванням європейських стандартів, транспортної інфраструктури України, зосередивши при цьому особливу увагу, зокрема, на розробленні та запровадженні сучасних методів та технічних засобів інформаційно-навігаційного супроводження на автомобільних дорогах.
Також щодо поширення інформації про підготовку до проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу Президент доручив Уряду та Київській міській державній адміністрації вжити, в установленому порядку, заходів стосовно демонтажу об’єкта на Троїцькій площі біля Національного спортивного комплексу «Олімпійський» у місті Києві.
Водночас, Президент вніс зміну до свого указу від 8 травня 2007 року «Про забезпечення підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу», доповнивши його статтею 11.

«11. Установити, що основною формою роботи Координаційної ради є засідання, які проводяться не рідше одного разу на квартал. У разі потреби Голова Координаційної ради скликає позачергове засідання. Засідання Координаційної ради вважається правомочним, якщо на ньому присутні більшість членів Координаційної ради. Рішення Координаційної ради приймається шляхом голосування більшістю присутніх на її засіданні членів Координаційної ради. У разі рівного розподілу голосів голос Голови Координаційної ради є вирішальним. Результати засідання Координаційної ради оформляються протоколом. Рішення Ради є обов’язковими для розгляду центральними та місцевими органами виконавчої влади», - йдеться в указі.

Крім того, Кабмін повинен інформувати Президента про стан виконання цього указу щоквартально.
Цей указ набирає чинності з моменту його опублікування.

Коментарі 

Олесь Доній: Політичні партії зрадили киян, не давши їм можливість обирати мера

31/08/2007 15:07  "Реальна політика"
 
 
В столиці назріває конфлікт між громадою та місцевою владою. Сама громада має себе звинувачувати в тому, шо вона обрала цю владу, і своїх політичних репрезентантів, тобто київські фракції, які не висунули своїх кандидатів у мера. Я нагадаю, що не висували своїх кандидатів у мера "Наша Україна", БЮТ, Соцпартія, Блок Литвина, Партія регіонів. Тобто, за великим рахунком Київ був зданий політичними партіями.

Стрічка, Останні новини 

Антикорупційні ініціативи Президента – дороговказ для нової ВР - Луценко

31/08/2007 15:07 
 
Лідер Блоку “Наша Україна – Народна самооборона” Юрій Луценко на прес-конференції у Херсоні заявив про підтримку Блоком антикорупційних ініціатив Президента, озвучених на Координаційній Раді керівників правоохоронних органів у ГПУ, - повідомляє інтернет-сайт RAZOM .
"Ми цілком підтримуємо озвучені сьогодні антикорупційні ініціативи Президента на засіданні в ГПУ і в присутності керівників інших правоохоронних органів. Більшість з них я вносив у програму Блоку ще декілька місяців тому”, - сказав він.
“Антикорупційний антикримінальний наступ є єдиним джерелом поповнення державного бюджету і доходів кожного громадянина. Це ключ для покращення соціальних стандартів України і надзвичайно важлива складова діяльності депутатів наступного парламенту”, - підкреслив Луценко.
За словами Луценка, “після революції, в 2005 році саме наступ на корупцію і злочинність в нашій країні, радикальна боротьба зі контрабандою і зловживанням службовим становищем різного гатунку, призвели до збільшення надходжень в державний бюджет”.
“Я вважаю, що ці ініціативи є дороговказом для майбутньої роботи ВР, яка має перейти від слів про боротьбу з корупцією до конкретних справ”, - наголосив лідер НУ-НС.

Стрічка, Останні новини 

Ющенко виступає за скасування касти недоторканих суддів

31/08/2007 14:50 
 
Президент України Віктор Ющенко виступає за скасування недоторканності депутатів і суддів. Про це йдеться у антикорупційних ініціативах президента, - повідомляє proUA із посиланням на прес-службу глави держави.
Ющенко також вимагає забезпечити умови, за яких політики, найвищі посадові особи в державі, а також судді, винні в корупційних правопорушеннях, також будуть притягуватися до відповідальності.
Президент наголошує, що в державі не повинно бути касти абсолютно недоторканних осіб, яких неможливо покарати за вчинені ними корупційні правопорушення.

Стрічка, Останні новини 

Тимошенко попередила, що Янукович за подачку у 100 гривень куплятиме виборців

31/08/2007 14:47 
 
Лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявляє, що володіє результатами таємного соціологічного дослідження, які показують низькі рейтинги Партії регіонів.
"Ми провели соцдослідження на рівні 30 тисяч людей, яке показує, що в парламенті буде 3 політичні сили і більш ніхто не має шансу подолати 3% бар’єр", - сказала Тимошенко на брифінгу у п’ятницю.
За її словами, це дослідження також показало, що демократичні сили матимуть більшість у новому парламенті, а рейтинг Партії регіонів складає менше 30%.
"Той рейтинг Партії регіонів, який зараз оголошують, - це робиться для профілактики фальсифікацій", - сказала Тимошенко.
Коментуючи одне з висловлювань лідера Компартії Петра Симоненка, вона сказала: "Існує велика вірогідність, щоб КПУ у новому парламенті не буде, і всі свої пропозиції вони будуть висловлювати на політичній пенсії".
Тимошенко також попередила, що уряд перед виборами має намір підвищити на 100 гривень соціальні виплати незахищеним верствам населення.
"Тільки за останні місяці кланам були передані "Нікопольський завод феросплавів", Луганськтепловоз", готується продаж Одеського припортового заводу. Вони отримали "Дніпроенерго" і готується продаж кількох обленерго. Країна втрачає десятки мільярдів гривень, а людям як кістку кидають 100 гривень, щоб залишити цю мафію при владі", - сказала лідер БЮТ.

Попередня сторінка   1 2 3 ... 56 57 58    Наступна сторінка

Нагору

Цей день в історії  
15 травня 2003 року

Кучма став свідком у кримінальній справі

Цього дня посол США в Україні Карлос Паскуаль підтвердив, що ім’я президента Леоніда Кучми було внесено до списку осіб, котрі мають бути опитані у справі екс-прем’єра Павла Лазаренка

14.05.2008 // Якось Віктор Федорович сидів у своєму робочому кабінеті та перечитував останнього листа від Дмітрія Анатольєвіча. Його зміст Віктору Фе...

   

Останні новини  

15 травня 2008 року
16:39

Україна вийшла на «конструктивний рівень» енергетичної співпраці з Молдовою

16:33

Тимошенко призначила відповідального за видачу ліцензій на надрокористування

16:22

Янукович вимагає провести засідання РНБО щодо бездіяльності влади

16:10

Нафтогаз купив 55 млрд куб. м середньоазіатського газу

15:58

Тіньовий уряд поставив вимоги для Тимошенко

15:44

Янукович зізнався, що Тимошенко здивувала навіть його

15:30

У Ющенка заявляють, що БЮТ перешкоджає діяльності Президента

15:19

Янукович впевнений, що Тимошенко вже давно відсторонилась від виконання своїх обов’язків

15:15

У Ющенка пояснили, чому найближчим часом не можна провести дострокові вибори ВР

15:06

Янукович знову натякає, що формат коаліції скоро зміниться

14:53

Україна та Великоританія розпочали переговори про спрощення візового режиму

14:44

Губернатор Херсонщини натякає, що Тимошенко намагається всіх обдурити

14:32

Регіонали вже не хочуть допомагати Тимошенко

14:15

Луценко запросив Черновецького на «телеспаринг»

14:03

Шпигуни Луценка шукатимуть підкуплених виборців на виборах у Києві

13:55

Велика Британія просуватиме Україну в ЄС та НАТО

13:53

Тимошенко обмовилася по Фрейду

13:50

Кріль запідозрив Тимошенко у використанні «шпаргалок» Януковича

13:44

БЮТ заявляє, що продовжить блокувати парламентську трибуну

13:31

Луценко розробив план по звільненню Київради від Черновецького

13:21

1020–річчя хрещення Київської Русі святкуватиме 560-річна Московська церква

13:07

Турчинов зізнався за яких умов БЮТ погодиться на дострокові вибори до ВР

12:54

“Київгаз” уже знає на що витрачатиме гроші після підняття ціни на газ

12:13

Турчинов розповів коли Тимошенко збирається змінювати Конституцію

11:45

Регіонали не голосуватимуть за антиінфляційні законопроекти Тимошенко

11:35

Каськіва не впустили в Росію

10:22

Нафтогаз просить прискорити підвищення цін на газ

10:05

Яценюк відкрив ранкове засідання ВР

09:51

Чорновіл заявляє, що ініціативи Тимошенко не знайдуть підтримки у парламенті







Загрузка...

 Архів  

«    Серпень 2007    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 

Головний редактор: Андрій Костенко
Ел.пошта редакції: rpolitics@gmail.com
© 2006-2007 RPL.NET.UA "Реальна політика" 
Передрук матерiалiв лише за умови (гіпер)посилання на www.rpl.net.ua