This version of the page http://blogobig.com/2008/02/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-05-15. The original page over time could change.
Блоґобіг » про що гуде блоґосфера » 2008 » February

Блоґобіг

про що гуде блоґосфера

“Мінібари” у Києві стануть регулярними

Категорії: Події, MiniCamps
Максон Пуговський | 21:16 February 27, 2008

Минулої суботи (23.02) ми провели мінібар, який я анонсував у попередньому записі.

У конференц-залі Інтерньюз зібралося біля 30 людей, яким було цікаво дізнатися про Barcamp Baltics і взагалі про баркемпи.

Ті, хто доїхав до Риги, поділилися враженнями від неКонференції. Володимир Дехтярьов, Ярослав Ажнюк і я показали кілька презентацій (наводжу їх у кінці запису).

Євген Морозов розповів про своє бачення “руху баркемпів” у СНД: з погляду тактики важливо на баркемп у Бішкеку, який пройде 1-3 серпня, привезти кавказців, щоб десь у грудні вони зробили власний баркемп у Грузії - і таким чином буде охоплено всі регіони колишнього СРСР; також варто створити російськомовний сайт на кшталт Barcamp.org, де буде збиратися інфа про всі баркемпам у регіоні та який дасть платформу для організації малих локальних баркемпів, які не потребують власного сайта.

Далі я розповів про баркемп у Львові, який відбудеться 18-20 квітня під час DeCoded (докладніше у наступному записі). А під кінець Алекс Рябцев анонсував блоґ Startup.in.ua, присвячений українським стартапам та інвесторам (досі у стані настройки).

Багато чого ще обговорювали на зустрічі, і серед іншого вирішили робити мінібари регулярно - принаймні раз на місяць. Знайдемо який-небудь бар, де можна по суботах удень показувати презентації і будемо збиратися на тематичні зустрічі. Наступна здибанка у 20-х числах березня. Організаційні питання та анонси мінібарів у Google-групі kyiv-minibars.

Пара відгуків та світлини у блоґах:
MrGALL, masterpiecer.

Далі 4 презентації, озвучені під час мінібару:

…читайте далі » »

Мінібар за підсумками Barcamp Baltics

Категорії: Події, BarcampLV, MiniCamps
Максон Пуговський | 17:07 February 22, 2008

Завтра о 12:00 проводимо “мінібар” за підсумками ризького баркемпу. Що буде:

  • кілька повторних презентацій від київських учасників;
  • короткий виступ Євгена Морозова, натхненника “баркемпівського руху” в СНД і Балтії;
  • враження учасників;
  • обговорення наступних баркемпів - львівського у квітні, київського у жовтні, та інших;
  • знайомства і спілкування між присутніми.

Місце зустрічі:
Офіс Інтерньюз-Україна за адресою вул. Ризька, 15 - приватний сектор біля метро Дорогожичі.
Схема проходу від метро на Яндекс-мапі.

Там зала на 60 місць, ще вільно до 15 місць. Якщо бажаєте прийти, напишіть мені листа на адресу maxon.pugovsky AT gmail.com, а ще краще залишайте коментар до цього запису. А ще, мабуть, зробимо кофі-брейк - тоді треба буде скинутися по 5-15 грн.

Вибачайте за пізній анонс, але не було часу скласти список учасників і визначитися, чи є ще місця.

Більш докладно про зустріч у листі в Google-групі.

До речі, найцікавіший звіт про BarCamp Baltics у Жені Морозова в блозі, а тут - комікси-1, комікси-2.

Пишіть. Побачимось.

BarCamp Baltics закінчився

Категорії: BarcampLV
Максон Пуговський | 11:32 February 11, 2008

Баркемп пройшов навіть краще, ніж очікувалося. Організація була на найвищому рівні, і НеКонференція пройшла дуже злагоджено. Учора ввечері було закриття у барі Sunset. Подій було дуже багато і на записи у блоґ витрачати час не хотілося - краще викласти враження в одному записі опісля. Через 15 хвилин виїзд до аеропорту.


Герої-організатори
Фото: Бектур Іскандер

Насутпний Баркемп - 19-20 квітня, Львів, під час фестивалю Decoded.

Баркемп почався

Категорії: Події, BarcampLV
Максон Пуговський | 10:47 February 9, 2008

Щойно розпочався баркемп. Відкриття на другому поверсі в готелі Ревал в аудиторія Альфа-1.

Йоха емоційно розповідає, як починався Баркемп і як з’явилися різні спонсори. Берктур перекладає її промову англійською мовою.

10:58 Презентації будуть проходити сьогодні у шість потоків - зранку повісили сітку розкладу і за півгодини майже всі слоти вже були заповні. Завтра буде “інкубатор” - презентації комерційних і громадських проектів, які шукають інвестицій. Було біля 70 подібних заявок, і деякі з них отримають фінансування від OSI, соціальної мережі Draugiem.lv та інших донорів/інвесторів. ЗАвтра також буде двогодинна сесія презентацій у форматі “печа-куча“. Якщо сьогодні провтикаю запис у розклад презентацій, то підготую що-небудь для завтшньої печі-кучі.

А зараз піду на прес-брифінг.

11:12 Брифінг обіцяв бути скучним, тому я завернув до аудиторії Бета-1, де Йоха і Макс розповідають про свій подкаст JoCast.lv (доповідь, яку я пропустив у Києві у жовтні). По ходу презентації вони також розігрують призи від спонсору свого подкаста - Converse.

* * *

18:09 Щойно зробив коротку доповідь про стан української блоґосфери і поточні можливості для бізнесу у сфері блоґів:



| View | Upload your own

Загальне враження про сьогоднішній день: дуже насичено. Шість потоків презентацій одночасно - значить, ти зможеш побачити лише невелику частину того, що зараз відбувається. І ще менше побачиш, якщо хочеш кудись вийти, щось зробити, погворити з кимось, або робиш свою презентацію на ходу, як я.

Що за день встиг: послухав кілька доповідей; ходили у театр за квитками - завтра опівдні ідемо у Ризький Російський Театр на спектакль LiveJournal по мотивам щоденникових записів ЖЖ; підготував презентацію і доповівся. Зараз слухаю Шоладемі - розповідає про заробіток у блоґосфері Рунету.

Приїзд до Риги

Категорії: BarcampLV
Максон Пуговський | 13:44 February 8, 2008

Сиджу у номері готелю, тут безкоштовний вай-фай. Сьогодні реєстрація учасників і екскурсії по місту, о 8 вечора - вечірка у барі.

Вчора нашу делегацію з 9 людей зустрів Макс Берьоза, ледве запакував у мікроавтобус і розвіз по готелям. Ввечері посиділи на 26-му поверсі готелю Reval у SkyBar. Звідти чудовий вид на вечірню Ригу. Після цього поїхали компанією вечеряти у ресторан домашньої кухні. А потім прогулялися вечірньою Ригою.

У Борисполі


Рашад і Ельгар. Ви би сплутали їхні фотографії?

Цікава пригода сталася з нашими азербайджанськими друзями, які летіли з Баку через Київ. Реєструючись у Борисполі на рейс, хлопці випадково обмінялися паспортами. Так і підійшли на паспортний контроль - але їх пропустили! Тільки після митного контролю, коли ми попросили у Рашада подивитися на його яскравий зелений паспорт, він помітив, що тримає у руках документ Ельгара. Отакі у нас у Києві уважні митники. Чи їм всі азербайджанці на одне обличчя?

Архітектура Риги


“Дім Чорноголових” - місцева пам’ятка

Національна Опера

Вигляд з вікна готелю на православний собор

Дані про каїну
У Латвії живе 2,3 млн людей - менше, ніж у Києві. Населення Риги - 700 тисяч. Середня зарплатня у країні - 1000 доларів. Місцева валюта - лат, копійки - сантіми. За 1 лат дають 2 доляри. Так що всі ціни треба помножувати на 10, щоб зрозуміти скільки воно у гривнях коштує. Ціни приблизно такі самі як у Києві. Квартира у центрі Риги коштує 500-700 тисяч євро.

BarCamp Baltics

Категорії: Події, BarcampLV
Максон Пуговський | 13:49 February 7, 2008

Готові!

Через дві з половиною години вилітаю до Риги на Баркемп. З України на неКонференції буде біля 25 учасників. Влаштуємо зараз на борту літака AirCamp - майже десяток баркемперів летить тим самим рейсом, при чому у Борисполі до нас приєднується двоє азербайджанців.

Це перший баркемп на теренах СНД і Балтії, що організовується після київського BlogCamp, який ми провели у жовтні. Саме тут латвійські друзі надихнулися і оголосили, що повторять такий “подвиг” у себе вдома.

У латвійського Баркемпа зі спонсрами помітно краще: окрім Open Society Institute, який фінансував і нас, приєдналися ПриватБанк і Microsoft, та й готель Reval, де проходить неКонференція, надає приміщення, обладнання, кейтеринг, тощо у рамках спонсорського пакету. А також організатори заручилися сприянням “міністра з інформаційних технологій” (є така посада у їхньому кабміні). Словом, подія національного масштабу, для “маленької, але гордої країни”, як про свою батьківщину говорять самі латвійці.

На баркемпі мені вже не відкрутитися - буду вести записи у блозі.

Лінки:
Офіційний сайт BarCamp Baltics
Соціальна мережа учасників BarCamp Baltics
Google-групи BarCamp Baltics: ru, en
Планета BarCamp Baltics (агрегатор блоґів учасників)

P.S. Везу на баркемп анонс про наступний баркемп в Україні. Це не жовтневий BlogCamp CIS and Baltics 2008, який безумовно буде, а дещо значно ближче у часі.