This version of the page http://gk-press.if.ua/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-05-13. The original page over time could change.
Галицький Кореспондент - Головна сторінка
  • Головна сторінка

№ 17


Головне меню

Головна сторінка
Пошук

В номері:

Події та коментарі
Політика
Тенденції
Влада грошей
Гаманець
Спецтема
Людина
Суспільство
Простір культури
Мистецька хвиля
Спорт
Скриня
Остання шпальта

Реклама

Статистика

Головна сторінка
Космацький ФЕст
Забава з багатьма ґанджами


Йой, допустіть мене, шановні паночки, до нашого Віктора Андрійовича, — ледь не голосила огрядна бабця, наполегливо прокладаючи собі дорогу крізь щільний натовп. — Йой, я така хора, дайте до президента доторкнутися — а ну слабість мине си..."
Гуцульське завзяття гори верне. Через кілька хвилин бабця стояла в шерензі президентської охорони і таки мацала мережаний рукав сорочки глави держави. Заревли роги, затрембітали трембіти. Розпочався Другий міжнародний етнографічний фестиваль "Великдень у Космачі".
Упродовж наступних двох днів піднесення, яке опанувало учасників і гостей фестивалю, зникло, мов сонечко за космацькими горами. Розчаровані люди масово виїздили з Космача. Закриття фестивалю надвечір 2 травня відбулося при лічених глядачах, за скороченим сценарієм. Обіцянок "наступних зустрічей" не було.
Детальніше...
 
Вакцина від здорового глузду?
Здоров'ю нації загрожує КаКа
Наступного понеділка в Івано-Франківській області розпочнеться масова вакцинація від кору та краснухи. 220 тисяч молодих прикарпатців віком 15-29 років підлягають щепленню в рамках національної кампанії вакцинації, яка охопить всього 9 млн. молодих українців. Вакцину і шприци вже розвезли по районах, бригади лікарів сформовані, наказ МОЗ виконується ретельно.
Офіційна медицина стверджує, що в Україні загрозлива епідемічна ситуація з кором і краснухою. Лише у 2006 році на кір захворіли 46 тис. українців. Наступний інфекційний сплеск — через п'ять років. Врятує від нього лише вакцинація, запевняють чиновники Міністерства охорони здоров'я.
Втім, далеко не всі лікарі й учені в Україні поділяють цю впевненість. Факти, на які звертають увагу противники вакцинації, не можуть не хвилювати. Так, виявляється, вакцина індійського виробництва не зареєстрована в Україні і має чимало протипоказань та побічних наслідків. Критики загального щеплення вже назвали кампанію "черговим геноцидом української нації".
Дозу "КаКи" — так охрестили вакцину від кору та краснухи лікарі — планово вколють найбільш репродуктивному населенню України — молоді до 29 років. Це й лякає: індійська вакцина найнебезпечніша саме в період зачаття й вагітності.
Детальніше...
 
Податкова в міліцейських погонах
ДПА в Івано-Франківській області очолив генерал-майор міліції Валерій Назаров
Детальніше...
 
Страсна п'ятниця десятикласника
У Богородчанах знайшли вбитим 16-річного підлітка, який у п'ятницю перед Великоднем не повернувся додому з вечірньої прогулянки. Смерть десятикласника стала справжнім шоком для мешканців тихого містечка. За підозрою у скоєнні цього злочину уже затримали 19-річного сусідського хлопчину, який виріс в одному дворі, навчався в одній школі із загиблим. Перебуваючи під вартою, затриманий незворушно поцікавився, чи відпустять його на похорон убитого…
Детальніше...
 
© 2008 Галицький Кореспондент
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.