На головну сторінку | Зробити стартовою сторінкою | Додати до вибраного | Наші банери | Книга відгуків | Зворотній зв'язок 


РЕСУРСИ УКРІНФОРМУ














НАШІ ПАРТНЕРИ







ЛІЧИЛЬНИКИ










УКРАЇНА ПРИЄДНАЛАСЯ ДО УГОДИ ПРО БАГАТОНАЦІОНАЛЬНІ МИРОТВОРЧІ СИЛИ ПІВДЕННО-СХІДНОЇ ЄВРОПИ

На сьогоднішньому засіданні Ради міністрів оборони країн Південно-Східної Європи у Києві Україна приєдналася до Угоди про багатонаціональні миротворчі сили ПСЄ. Про це на підсумковій прес-конференції заявив глава українського оборонного відомства Анатолій Гриценко, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.

А.Гриценко, повідомивши, що підписана сьогодні угода буде незабаром внесена до Верховної Ради України на ратифікацію, нагадав, що Україна вже надавала допомогу багатонаціональним силам ПСЄ. "Минулого року ми забезпечили транспортування підрозділів багатонаціональної бригади до Афганістану", - повідомив він.

Міністр сказав, що конкретний формат участі наших військових у цьому формуванні буде визначений спільно з командуванням миротворчої бригади і генеральним штабом Збройних сил України.

А.Гриценко підкреслив, що пріоритетом для України залишається участь у спільній миротворчій діяльності в інтересах зміцнення безпеки на європейському континенті та у світі, і, зокрема, тісне співробітництво з НАТО. Тією чи іншою мірою "Україна бере участь у всіх чотирьох миротворчих операціях НАТО. Це - "Активні зусилля" у Середземному морі, "КFOR" на Балканах та антитерористичні операції в Іраку і Афганістані", - сказав він.

Як повідомляв УКРІНФОРМ, Президент України Віктор Ющенко сьогодні вранці, відкриваючи засідання Ради міністрів оборони країн ПСЄ, наголосив на незмінності стратегічного курсу України на європейську та Євроатлантичну інтеграцію.


Володимир Сидоренко - УКРІНФОРМ



ВІТАЄМО!

ПОГОДА
Завтра в Києві
 вдень  +15°C
 вночі  +5°C
Детальніше
ОПИТУВАННЯ!
100 USD   505.00
100 EUR   779.21
10 Рублів   2.12
Детальніше

Всі права застережені. © Ukrinform 2004.
При використанні матеріалів посилання на Країни світу є обов'язковим.
З усіх питань звертайтесь за тел.: (044) 238-85-05
E-mail: mov@ukrinform.com