Родове Вогнище
 

Підписка на інформаційну розсилку ІНФОЛІСТ

Ваш E-mail:
Укр:
Рус:

Споріднені сайти




Дружні сайти



Ансамбль традиційної музики "Буття"


фрагменти MP3 128 kb/c 44.100 Mh 16 bit по одному коліну

Буковинська   Бурим   Фокстро   Голубка   Каперуш   Вальс


Віє вітер   гей, не дивуйтеся добрії люди   А вже літ за триста   Гей, браття опришки   Світе тихий Кобзо моя Козак від'їжджає Од Сяну до Дону Збираймо воєдино Гори наші До великої покари Заспіваймо пісні

Ансамбль названий від першого слова в ряду синонімів: буття, існування, життя, матерія, природа. Буття - це стан живої істоти (на противагу небуттю), це образ життя. Власне, ансамбль "Буття" дає нове життя традиційній сільській культурі, що має тенденцію до занепаду та виродження.

Колектив утворився в 2000 р. на засадах достовірного відтворення традиції співу, гри на музичних інструментах та танцю, що існує в сільському побуті України.

В складі - Василь Бут, Олег Бут, Оксана Бут, Северин Данилейко, Валерій Гладунець та Дмитро Сидоров.

Репертуар записаний членами ансамблю у фолькльорних експедиціях.

Основою репертуару є ліричні пісні.
Да й розкопаю гору
Да й посію я рожу...


Ці початкові слова з однієї із цих пісень є своєрідним кредо колективу: "розкопувати" духовні скарби нашого народу і сіяти "рожу" на ниві сучасної української культури, що нині густо засмічена низькопробною поп-музикою. На противагу їй народна музика - це душа і. нашого народу, його радощі і вболівання. Немає в світі такого народу, який мав би багатшу народну культуру.

Ансамблем також виконуються колядки, щедрівки, жартівливі пісні, балади, чумацькі, солдатські і рекрутські пісні; різноманітні •інструментальні награвання та танці; народні оповідки.

За потребою застосовуться музичні інструменти: скрипки, бубен, бухало тощо.

Капеля "Буття" сповідує синкретизм існування сільської музичної традиції (нероздільну єдність Слова, Музики та Танцю), відновлює народні звичаї та обряди -тільки так нам уявляється повноцінне духовне життя.

Щоб навчитися красиво працювати і відпочивати, красиво ходити, їсти, сміятися, сумувати, одягатися - красиво жити, тобто БУТИ і існує "Буття".

Названим батьком ансамблю став фестиваль "Світовид" (осінь 2000 р.) - ця акція зробила важливий внесок щодо поширення музики сільських автентиків в Києві.
Контакти ансамблю:
тел. у Києві: (044) 410-73-58
e-mail: boot@i.com.ua
Адреса у Києві: вул. Лайоша Гавро, 9-Г, 117

Головна · Віровідання · Обрядодіяння · Волхвування · Святилища · Образи · Пісні · Світогляд · Дослідження · Літопис · Світлини · Форум · Слов'янська спільність · Посилання · Наші банери · Контакти


Долучись до побудови Храму



Нові книги Родового Вогнища"


Залишіть свої контакти в базі даних рідновірів і прихильників

2003-2007. Родове Вогнище Рідної Православної Віри