Родове Вогнище
 

Підписка на інформаційну розсилку ІНФОЛІСТ

Ваш E-mail:
Укр:
Рус:

Споріднені сайти




Дружні сайти



15 червня - Велике Свято СВІТОВИТА

На Богиті знову палають Священні Вогнища...

Священна гора Богит, на якій стояв Збруцький Світовид, є однією з найбільших святинь для кожного українського Рідновіра. До 17 сторіччя наші діди славили Богів у цьому священному місці. І ось, покликавши та благословивши Рідновірів та Волхвів Характерного Козацтва кілька років тому, сьогодні Світовид зустрі-чав уже твердо перекона-них у своєму шляху свяще-ників Рідної Православної Віри. У переддень свята Світовита на гору Богит з'їхались Рідновіри з усієї України.

Перед славленням відбулось обговорення богознавчих та організа-ційних питань, узгоджено структуру священицьких інституцій. Було визнано та одноголосно затверджено: Жрецем Київського краю РПВ - Борея Кривого, Відаючими Подільського краю РПВ - Лелю Цвинтарну та Долю Татаріну, Волхвом Подільського краю РПВ - Межимира Миколаєва, Волхвом Запорізького краю РПВ - Світовита Пашника, Волхвом Закарпатського краю РПВ - Володара Куртяка, Волхвинею РПВ - Ладу Якимів та Першоволхвом (Верховним Волхвом) РПВ - Володимира Куровського. Приємно, що священики Характерного козацтва підтвердили свою якість і були визнані священиками РПВ. Запаливши дев'ять священних багать перед заходом Сонця, всю ніч Волхви, Відаючі та Жреці молились Богам. У ніч священного дійства Божественні знаки отримав кожен, хто присвятив своє життя Рідній Вірі. Від багаття Волхвів на святилищі було запалено і друге вогнище - Воїнів та Господарів.

Боги кличуть своїх дітей, і Світовитові багаття є тим Божественним світлом, яке виведе Рідновірів із Всесвітньої кризи. Перед сходом Сонця відбулась посвята у Першоволхви Рідної Православної Віри Володимира Куровського, а потім проведена священна ініціація Волхвів, Відаючих та Жреців Рідної Православної Віри.

Дорогі наші Рідновіри, майбутні Відаючі та Волхви! Світовитові багаття кличуть Вас до Родинного вогнища! Нехай ніщо не стає на Вашому шляху і не затьмарює Священного вогню Віри у Ваших душах!

Головна · Віровідання · Обрядодіяння · Волхвування · Святилища · Образи · Пісні · Світогляд · Дослідження · Літопис · Світлини · Форум · Слов'янська спільність · Посилання · Наші банери · Контакти


Долучись до побудови Храму



Нові книги Родового Вогнища"


Залишіть свої контакти в базі даних рідновірів і прихильників

2003-2007. Родове Вогнище Рідної Православної Віри