This version of the page http://ua.unicredit.com.ua/view.about_history/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-05-03. The original page over time could change.
UniCredit Bank в Україні
 
Головна > Про банк > Історія Банку
Історія Банку
 

UniCredit Group було створено методом об’єднання семи крупних італійських банків, кожен з яких міцно закріпився у місцевій економіці. Ми відкриваємо нову сторінку історії, поєднуючи банківські міжнародні стандарти та національні культурні традиції.

 

UniCredit Group працює на ринку України з 1997 р. Саме в цьому році було відкрито Банк Пекао (Україна) в м.Луцьку, який став першим банком в Україні зі 100%-м польським капіталом.

У червні 2006 р. Банк Пекао (Україна) змінив свою назву на UniCredit Bank відповідно до Стратегії розвитку бізнесу UniCredit Group в Україні.

У вересні 2007 р. UniCredit Bank успішно завершив злиття з HVB Банк Україна відповідно до Стратегії інтеграції UniCredit Group у країнах ЦСЄ.

UniCredit Bank став універсальним банком, який надає широкий спектр високоякісних послуг та продуктів клієнтам корпоративного та роздрібного бізнесу.

Загальні факти

UniCredit Group, ринкова капіталізація якої 84 млрд євро (станом на 1жовтня 2007), входить до переліку лідируючих фінансових груп в Європі, обслуговує більше 40 млн. клієнтів у більше ніж 9 тис. відділеннях у 23 країнах Європи. Станом на 30 червня 2007 року загальна сума активів складає 869 млрд. євро.

Завдяки злиттю з Capitalia у жовтні 2007 р., UniCredit Group значно зміцнила свої позиції в Італії, наряду з Німеччиною, Австрією та країнах ЦСЄ.

У країнах Центральної та Східної Європи, UniCredit Group має широку регіональну мережу у 3 700 відділень, 76 000 працівників обслуговують 27 млн клієнтів.

Історія UniCredit Group

1998 р. Credito Italiano, Мілан, та Rolo Banca 1473, Болонья (які разом сформували Credito Italiano Group), приєдналися до регіональних ощадбанків, таких як Cariverona (Верона, Венеція, Белуно та Анкона), CRT (Турін) та Cassamarca (Тревізо) для створення UniCredit Group.

В цьому ж році UniCredit відкрила мережу дочірніх компаній в країнах Центральної та Східної Європи, відомих зараз як Нова Європа. Першим надбанням став контрольний пакет акцій в банку Pekao, Варшава, Польща.

1999–2000 рр. UniCredit придбав банк Pol’nobanca — зараз UniBanka — Братислава, Словаччина. Наступним був великий болгарський Bulbank, потім Splitska Banka в Хорватії (який в 2000 р. став частиною Bank Austria).

2000 р. Створено Загальне Інноваційне Управління Активами, до якого входив існуючий підрозділ управління активами Групи. Згодом до UniCredit Group приєднались великий хорватський банк Zagrebacka Banka, Demirbank в Румунії — зараз UniCredit Румунія, і банк Zivnostenska Banka у Чеській Республіці.

2000 р. Група підписала договір з турецькою Koc Group, у результаті чого було встановлено рівноправне партнерство для здійснення контролю за наданням фінансових послуг в Kocbank.

2001 р. Розпочато Проект С3 («3 Сегменти»), згідно з яким відбулася реорганізація Групи, також було сформовано чотири підрозділи: Роздрібна торгівля, Корпоративна діяльність, Приватна банківська справа та Управління активами.

2004 р. Сформовано п’ятий підрозділ, відомий як Загальні банківські послуги, який відповідає за оптимізацію витрат та внутрішніх процесів Групи, використовуючи синергію та збереження коштів.