Сьогодні один з перекладачів програмного забезпечення від Мозілли Тимофій Бабич запросив мене порекомендувати для стартової сторінки українського Firefox’a кілька корисних українських сайтів. Справа в тім, що в новій версії браузера розробники вирішили піти на зустріч користувачам не лише в плані удосконалення самої софтини, а й стартової сторінки, себто сторінки, що завантажується при першому запуску оновленого (чи вперше встановленого браузера). Нагадаю, що Firefox 2 має ось таку стартову сторінку:

Отож, для того, щоб не лише сказати юзерам, що вони скачали Firefox і це круто, а й порекомендувати сайти, які будуть корисними в подальшій роботі, було вирішено створити стартову сторінку з підбіркою сайтів, веб-служб і розширень по чотирьом категоріям: Work, Learn, Play та Connect. В англомовну весію увійшли наступні ресурси:

Work: Google Docs, RememberTheMilk.com, LinkedIn, Clipmarks Add-on, built-in spellcheck
Learn: Wikipedia, Topix, HowStuffWorks.com, Answers Add-on, customize the search bar
Play: YouTube, Hype Machine, Miro, PicLens add-on, use Add-ons Manager to customize Firefox
Connect: Craig’s List, Yelp, Facebook, Meebo Add-on, subscribe to RSS feeds

Виглядатиме це чудо ось як:

Пропозиції щодо стартової сторінки українського Вогнелиса приймаються тут, на Українському форумі Mozilla. Вимоги дві: сайти мають бути корисними і україномовним. Я свої п’ять копійок вже вніс, тепер ваша черга .