This version of the page http://narodna.pravda.com.ua/politics/480a42187775a/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-04-28. The original page over time could change.
Повстання проти висоток продовжується! | Народна правда
  • UKR
  • RUS
  • Про проект Автори Правила Аудиторія Часті запитання
Пошук на сайті:




  • ЗАГАЛЬНА СТРІЧКА
  • ПОЛІТИКА
  • ІСТОРІЯ
  • ГРОШІ
  • ПОДОРОЖІ
  • ЗДОРОВ'Я, СПОРТ
  • КНИГИ, МУЗИКА, КІНО
  • СКРІЗЬ ЖИТТЯ
  • ГУМОР
  • ДИСКУСІЇ
  • ФОТО

RSS-стрічка найпопулярніших публікацій
RSS-стрічка останніх публікацій
Експорт публікацій

Сайт Наталки Іванченко  0
Синдром відкладеного сумління  0
Козацькі рекорди Костянтина Стасюка  1
Культ матерії або "старий хлів"...  7
Великоднє  7
Наукова сенсація!  6
Об одном окаризме, рождённом при попытке искоренить из себя жлоба  -4
"Народна правда"  Політика  Статті
акція   забудова   збережемо старий Київ   Київ   протест   хмарочоси

Повстання проти висоток продовжується!

Юрій Шеляженко | 19.04.2008 22:03

3
Рейтинг
3


Голосів "за"
3

Голосів "проти"
0

0
Ясного весняного дня в суботу 19 квітня кияни дружно вийшли на захист зелених схилів Дніпра і Аскольдової могили від будівельних кранів, тракторів та парканів.

Маршрут був запланований заздалегідь: збір учасників акції – біля входу в Маріїнський парк з боку метро "Арсенальна", далі протестна хода до Палацу дітей та юнацтва на вул. Мазепи (Січневого повстання). Символізм акції в тому, щоб привернути увагу до двох абсурдних забудов: скандально відомий будинок на Грушевського, 9а та забудову в Аскольдовому провулку. Головне гасло і вимога до влади та забудовника – "Ні!" – висотці над Аскольдовою могилою"!



Висотка біля центрального входу до Маріїнського парку була вибрана орієнтиром зустрічі не випадково. Раніше на тому місці знаходився дитячий майданчик, тепер же там стирчить цей черговий "шедевр" архітектурного мистецтва у стилі "треш-модерн" (відомий також як "фак небу" або "постструктуралістський несмак") ім. Бабушкіна.



Служиві з Печерського райвідділку міліції проявили дивовижну громадянську свідомість – прийшли першими на місце зустрічі. Ними керував сумнозвісний погонич Соцький, що явно взяв собі за правило не пропускати жодної акції протесту проти варварських забудов в історичному центрі Києва.



Учасники акції рушили вулицею Грушевського, скандуючи "Геть руки від схилів Дніпра", "Ні висотці!", "Вийди на вулицю, захисти своє місто!", закликали киян звернути увагу на дикунське знищення унікальних ландшафтів берегу Дніпра та об'єднатися у організованому спротиві свавіллю забудовників.



Хода зупинилася біля Палацу дітей та юнацтва, під парканом будівництва 18-поверхової висотки-монстра, що порушить ландшафт схилів Дніпра й зруйнує вид на унікальну пам'ятку, Києво-Печерську Лавру. Блискавично почався мітинг, на якому в коротких виступах оратори підкреслювали, що запланована забудова вражає своїми масштабами і завдасть Києву ще більшої шкоди, ніж "монстр" на Грушевського, 9а. Не кажучи вже про порушення ратифікованої Україною Європейської ландшафтної конвенції, згідно якій, ландшафт є ключовим елементом добробуту людини і суспільства, відіграє важливу роль у культурній, екологічній, природоохоронній та соціальній сферах. Однак очевидно, що у житті чиновників та бізнесовців, причетних до цього варварського будівництва, важливу роль відіграють лише надприбутки. Окрім того, будівництво багатоповерхівки з підземним паркінгом на схилі загрожує зсувом, в той час як безпосередньо внизу розташовані Аскольдова могила, пам'ятник апостолу Андрію Первозванному та меморіал жертвам голодомору 1932-1933 рр. Характерно, що забудова ведеться впритул до найстарішого в Києві дитячого садка.





Після мітингу почалося найцікавіше – театралізована вистава. З'явилися четверо дівчат на ходулях, що, здається, символізували дух історії та пам'ять про наших предків. Потім вийшов "олігарх" з напомадженим волоссям та його "забудовник" в будівельній касці. За наказом "олігарха" забудовник повалив предків і почав зводити якусь незграбну будівлю з дерев'яних та картонних ящиків. Потім спільними зусиллями артистів незаконна забудова була знищена, на радість глядачів.



Тим часом учасники акції іноді підходили до паркану, пробували його на міцність, фотографували, що відбувається по той бік. А там щось почало сильно диміти. Як відомо, диму без вогню не буває. Звідки виник вогонь? Перша версія – порушення правил безпеки. Отакі, мабуть, "надійні" сусіди у дитячого садка! Друга версія – диверсія невідомих...



Після вистави акція закінчилася. Але повномасштабна протестна кампанія проти забудови над Аскольдовою могилою продовжується, бо на першу, попереджувальну акцію на цьому місці 5 квітня влада і забудовники не відреагували. Тоді на дніпровському схилі спалахнули вогненні літери "НІ ВИСОТЦІ". Учасники акції об'єдналися для захисту свого міста і переконані: вибухонебезпечну забудову буде скоро припинено, так само як київська громада переборола жадібність "девелоперів" на Пейзажній алеї та на території Жовтневої лікарні.

Фото Странніка (всі фото за цим лінком).

Дякую за розповідь Надії Прудяк.


  • Додати коментар
  • 0
  • Версія для друку
  • Код для блогу
-->
Где купить дешевле?
Цифровые фотоаппараты
Мобильные телефоны
Стиральные машины
Кондиционеры
Мониторы
КПК (PDA)
Ноутбуки
DVD-плееры
MP3-плееры
Пылесосы
Холодильники
LCD-телевизоры







Чи трансформується суспільство нероб і заздрісників у суспільство працелюбів і кар'єристів-патріотів?

Сергій Степанишин | 24.04.2008 13:19
Про лінощі і заздрість, як основні вади українського суспільства
Політика  |    суспільство лінощі заздрість працелюбність 

Спасите жизнь Стёпе Жданову  46
Голосуємо за Народну Правду у нагороді UA Webstar 2007  43
Русскоговорящие украинские националисты...  41
Моя маленька акція у підтримку української мови  34
Мордовороты в политике...и гордость  32
ВО "Свобода"???  32
Хмельницький, Мазепа і шведи  31
Вопросы-тесты для "квасных" и настоящих патриотов России  28
"Собори душ своїх бережіть"  25
Де ми Українці поділися?  24



© 2007 - 2008, Народна правда
© 2007, УРА-Інтернет – дизайн і програмування

Передрук матеріалів дозволяється тільки за умови посилання на "Народну правду" та зазначення автора. Використання фотоматеріалів із розділу "Фото" – тільки за згодою автора.
"Народна правда" не несе відповідальності за зміст матеріалів, опублікованих авторами.

Технічна підтримка: support@narodnapravda.com.ua
Наші проекти:
Українська правда
Економічна правда
ТаблоID
Чемпіон
weblog.com.ua