This version of the page http://narodna.pravda.com.ua/life/46762d81669b4/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-04-28. The original page over time could change.
Люди і пам'ятник | Народна правда
  • UKR
  • RUS
  • Про проект Автори Правила Аудиторія Часті запитання
Пошук на сайті:




  • ЗАГАЛЬНА СТРІЧКА
  • ПОЛІТИКА
  • ІСТОРІЯ
  • ГРОШІ
  • ПОДОРОЖІ
  • ЗДОРОВ'Я, СПОРТ
  • КНИГИ, МУЗИКА, КІНО
  • СКРІЗЬ ЖИТТЯ
  • ГУМОР
  • ДИСКУСІЇ
  • ФОТО

RSS-стрічка найпопулярніших публікацій
RSS-стрічка останніх публікацій
Експорт публікацій

Сайт Наталки Іванченко  0
Синдром відкладеного сумління  0
Козацькі рекорди Костянтина Стасюка  1
Культ матерії або "старий хлів"...  7
Великоднє  7
Наукова сенсація!  5
Об одном окаризме, рождённом при попытке искоренить из себя жлоба  -4
"Народна правда"  Скрізь життя  Статті
люди   памятник   ідеали   привид   розчарування

Люди і пам'ятник

Олекса Косар | 18.06.2007 10:00

4
Рейтинг
4


Голосів "за"
8

Голосів "проти"
4

5
...Слава Всевишньому, що минули ті часи, коли із того, кому пам'ятники ледве не на кожній вулиці стояли, хотіли зробити Ідеал, без гріха і пороку, святого як Бога. Бога з нього не вийшло, одержали ідола. Ідоли падуть. Не сотворяймо нових...

Люди і пам'ятник

Його воздвигали, бо треба було, щоб стояв він у кожному місті й містечку, у селах і селищах. Його творці старалися, щоб у погляді Пам'ятника люди вбачали найвищу мудрість їхнього Вождя і піклування про них, яке приведе до щасливого і світлого майбутнього. Такі часи були, що Він був альфою і омегою життя. І в народу не запитували, хочуть вони, щоб такий Пам'ятник стояв на площі їхнього населеного пункту, чи – навпаки. Та нікому і в голову не прийшло б провести подібне опитування. А якби хто й наважився на такий вчинок, то його, щонайменше, вважали б ненормальним, а відповідні державні органи забезпечили б поза чергою тому дивакові путівку до "санаторію" з психіатричним ухилом, або на "курорти" узбережжя Північнольодовитого океану – щоб трохи охолов від "гарячки" громадянської активності.

Світле майбутнє так і не настало. Розчаровані люди вибрали інші орієнтири, і Пам'ятник знесли. Проте, подекуди він ще й досі стоїть. Напевно, комусь гріє душу теплом... І надією, що Він повернеться.

А люди, йдучи дорогою до нових маяків пізнали (вже вкотре?) розчарування і обман. Сум'яття пішло поміж них, як колись привид комунізму ходив, що так і не матеріалізувався, але лиха наробив. Власне, це і є основною властивістю привидів – не матеріалізовуватися.

А тепер люди, котрі спробували повести народ іншим шляхом, по політичному вони називаються "праві", звинувачують послідовників того, чий Пам'ятник, у тому, що вони гальмують розвиток держави і тягнуть народ у минуле. Інші, ті що "ліві" – категорично проти перших, вважаючи ліквідацію Пам'ятника глумом над світлим минулим та їхнім кумиром, який, за їхнім переконанням, вів людство до всесвітнього миру, щастя і братерства. (Щоправда, через спробу сотворити всесвітню пожежу, але то дрібниці, на їхній погляд...) При цьому вони – "ліві" – забувають, що найбільше поглумився над тим, чий Пам'ятник, ніхто інший, аніж їхні ідеологічні предки, коли після смерті свого вождя з його трупа виготовили мумію (за яким то звичаєм?) і виставили її на площі на огляд...

А є ще й треті, яким байдуже: стоятиме Пам'ятник, чи ні. Перші й другі на третіх ображаються, за їхню зневагу і політичну апатію. Але хіба можна чекати чогось іншого від людей, яких обманули? І не один раз. Тим паче, як для обманутих вони поводяться досить-таки пристойно...

...Слава Всевишньому, що минули ті часи, коли із того, кому пам'ятники ледве не на кожній вулиці стояли, хотіли зробити Ідеал, без гріха і пороку, святого як Бога. Бога з нього не вийшло, одержали ідола. Ідоли падуть. Не сотворяймо нових...

Олекса Косар



  • Додати коментар
  • 5
  • Версія для друку
  • Код для блогу
-->
Где купить дешевле?
Цифровые фотоаппараты
Мобильные телефоны
Стиральные машины
Кондиционеры
Мониторы
КПК (PDA)
Ноутбуки
DVD-плееры
MP3-плееры
Пылесосы
Холодильники
LCD-телевизоры

ANONIM
Демократія також була творцем капіталістичного устрою. Започаткувавши епоху величезного матеріяльного прогресу, капіталізм із бігом часу все більш перетворювався в антисоціяльний фактор.
ANONIM
Фашизм підхопив, вирвав із рук демократії упосліджений ідеал нації та підніс його на небувалу висоту, вкладаючи в його життєве здійснення, свою волеву потугу і патос молодої творчости
ANONIM
Так демократія скристалізувала сучасне поняття національности, і в порядку історичного процесу витворила політико-соціологічне явище державної нації. Пізніше пош謬¬рення егоцентричного лібералізму, гуманізму та космополіти第¬му, вкупі з матеріялістичним світоглядом послабили й розх謬¬тали початковий зміст національного ідеалу.
Олекса Косар
аРхіпРавільно, таваРіщ ПРавнук.:)))
Правнук
Давно прибрати треба. І скрізь. Разом з тими, хто їх так ревно захищає. І прибрати їхнім улюбленим методом – не питаючи згоди.
  • Всі комментарі
  • Додати свій коментар







Чи трансформується суспільство нероб і заздрісників у суспільство працелюбів і кар'єристів-патріотів?

Сергій Степанишин | 24.04.2008 13:19
Про лінощі і заздрість, як основні вади українського суспільства
Політика  |    суспільство лінощі заздрість працелюбність 

Спасите жизнь Стёпе Жданову  46
Голосуємо за Народну Правду у нагороді UA Webstar 2007  43
Русскоговорящие украинские националисты...  41
Моя маленька акція у підтримку української мови  34
Мордовороты в политике...и гордость  32
ВО "Свобода"???  32
Хмельницький, Мазепа і шведи  31
Вопросы-тесты для "квасных" и настоящих патриотов России  28
"Собори душ своїх бережіть"  25
Де ми Українці поділися?  24



© 2007 - 2008, Народна правда
© 2007, УРА-Інтернет – дизайн і програмування

Передрук матеріалів дозволяється тільки за умови посилання на "Народну правду" та зазначення автора. Використання фотоматеріалів із розділу "Фото" – тільки за згодою автора.
"Народна правда" не несе відповідальності за зміст матеріалів, опублікованих авторами.

Технічна підтримка: support@narodnapravda.com.ua
Наші проекти:
Українська правда
Економічна правда
ТаблоID
Чемпіон
weblog.com.ua