This version of the page http://narodna.pravda.com.ua/politics/4663d82a9d58f/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-04-28. The original page over time could change.
Димова завіса | Народна правда
  • UKR
  • RUS
  • Про проект Автори Правила Аудиторія Часті запитання
Пошук на сайті:




  • ЗАГАЛЬНА СТРІЧКА
  • ПОЛІТИКА
  • ІСТОРІЯ
  • ГРОШІ
  • ПОДОРОЖІ
  • ЗДОРОВ'Я, СПОРТ
  • КНИГИ, МУЗИКА, КІНО
  • СКРІЗЬ ЖИТТЯ
  • ГУМОР
  • ДИСКУСІЇ
  • ФОТО

RSS-стрічка найпопулярніших публікацій
RSS-стрічка останніх публікацій
Експорт публікацій

Сайт Наталки Іванченко  0
Синдром відкладеного сумління  0
Козацькі рекорди Костянтина Стасюка  1
Культ матерії або "старий хлів"...  7
Великоднє  7
Наукова сенсація!  5
Об одном окаризме, рождённом при попытке искоренить из себя жлоба  -4
"Народна правда"  Політика  Статті
логіка   прихований мотив   димова завіса   прозора влада   далі буде

Димова завіса

Олекса Косар | 4.06.2007 12:15

8
Рейтинг
8


Голосів "за"
10

Голосів "проти"
2

15
Якщо в чиїхось діях немає логіки – шукайте прихований мотив. Якщо немає ні першого, ні другого, то це божевілля. Хочеться вірити, що у верховній українській політпроцесії до цього ще не дійшло. Хоча, коли "беркутівці" брали штурмом приміщення Генеральної прокуратури, здавалося, що процес почався...

Димова завіса

Якщо в чиїхось діях немає логіки – шукайте прихований мотив. Якщо немає ні першого, ні другого, то це божевілля. Хочеться вірити, що у верховній українській політпроцесії до цього ще не дійшло. Хоча, коли "беркутівці" брали штурмом приміщення Генеральної прокуратури, здавалося, що процес почався...

Щодо прихованого мотиву, то для політиків – це "ази" їхньої професії. Та і взагалі: приховані мотиви це те, що завжди домінує в діях наших лідерів. Яких, до речі, ми обираємо самі.

Пригадаймо, що вони нам казали на початку так званої "великої приватизації". Майнові приватизаційні сертифікати, акції, дивіденди... За приклад ставили країни з розвинутою ринковою економікою, і вважалося, що в їхніх доводах є якась логіка. Час показав інше: в усьому тому був прихований мотив: перехід державної власності у приватну власність порівняно невеликої групи громадян.

Чи є прихований мотив у майбутніх чи то перевиборах, чи то дострокових виборах? Є, і полягає він у їхніх результатах. А головним результатом буде те, хто візьме під свій контроль формування багатомільярдного ринку землі.

У ситуації, що склалася, кожна із сторін надіється на свою перемогу. Проте, було б занадто недалекоглядно не прорахувати наслідки імовірної поразки, а отже не одержати ласого шматка від тих казкових багатств, що називаються українські чорноземи. Прорахувати усе, і щоб усі учасники цього процесу були задоволеними, дуже непросто. Ось тому так складно і тяжко ідуть переговори, зриваються домовленості усупереч всякій логіці і т. п.

Чому депутати від опозиції, які наполягають на розпуску ВР, від самого початку не склали своїх повноважень? Адже це стало б законною однозначною підставою для припинення повноважень Верховної Ради і дострокових виборів? Навіщо було затівати довготривалий і нудний процес із Указами Президента, розборами у Конституційному суді, бійками в Генпрокуратурі, загадкове пересування підрозділів Внутрішніх військ? Усе це схоже на таку собі димову завісу. А що відбувалося і відбувається за нею? На жаль, обіцяти прозору владу набагато легше, аніж нею бути.

І все ж – це трапилося. Більше аніж 150 депутатів від БЮТ і "нашої України" склали свої повноваження народних обранців. Згідно законодавства Верховна Рада має скласти свої повноваження і повинна розпочатися процедура дострокових виборів. Проте, не все так однозначно, бо кожна із сторін Закон розуміє по-своєму, а точніше – за принципом: закон, як дишло. Зокрема, Прем'єр міністр вважає, що потрібно, щоб Верховна Рада ще попрацювала... Далі буде?...

Олекса Косар

  • Додати коментар
  • 15
  • Версія для друку
  • Код для блогу
-->
Где купить дешевле?
Цифровые фотоаппараты
Мобильные телефоны
Стиральные машины
Кондиционеры
Мониторы
КПК (PDA)
Ноутбуки
DVD-плееры
MP3-плееры
Пылесосы
Холодильники
LCD-телевизоры

ANONIM
Кто-то считает рейдеров общенациональной экономической проблемой, с которой необходимо бороться всеми доступными способами; есть и такие, кто считает, что на данном этапе развития отечественной экономики рейдеры играют позитивную роль; большинство же просто смирилось с этим явлением как с неизбежным фактором украинской действительности.
ANONIM
Вероятно, этому поспособствовала и успешная защита от внешних посягательств уже упомянутого НЗФ, который, по мнению многих обозревателей, достался Виктору Пинчуку именно при помощи рейдерской схемы с непосредственным участием государства.
ANONIM
Интересно, что профессиональный рейдер Геннадий Корбан не считает Ахметова своим коллегой, отмечая, что тот предпочитает решать вопросы путем переговоров. Однако если времена "черного" рейдерства остались для СКМ в прошлом (как в том нас пытаются убедить его владельцы и менеджеры), то это еще не значит, что компания не прибегает к рейдерству "белому", то есть законному.
ANONIM
1. Группа "Приват". Детище Игоря Коломойского является общепризнанным лидером в украинской практике рейдерства. "Тема" пишет, что именно с помощью рейдерских схем "Привату" удалось заполучить в сферу своего влияния целый ряд ГОКов и нефтехимических предприятий.
ANONIM
Рейдер управляет милицией, налоговой и прокуратурой – заставить стража порядка стеречь чьи-то конкретные интересы? "организовать" кому-то уклонение от уплаты налогов? "подшить" кому-нибудь уголовное дело? – да раз плюнуть!
  • Всі комментарі
  • Додати свій коментар







Чи трансформується суспільство нероб і заздрісників у суспільство працелюбів і кар'єристів-патріотів?

Сергій Степанишин | 24.04.2008 13:19
Про лінощі і заздрість, як основні вади українського суспільства
Політика  |    суспільство лінощі заздрість працелюбність 

Спасите жизнь Стёпе Жданову  46
Голосуємо за Народну Правду у нагороді UA Webstar 2007  43
Русскоговорящие украинские националисты...  41
Моя маленька акція у підтримку української мови  34
Мордовороты в политике...и гордость  32
ВО "Свобода"???  32
Хмельницький, Мазепа і шведи  31
Вопросы-тесты для "квасных" и настоящих патриотов России  28
"Собори душ своїх бережіть"  25
Де ми Українці поділися?  24



© 2007 - 2008, Народна правда
© 2007, УРА-Інтернет – дизайн і програмування

Передрук матеріалів дозволяється тільки за умови посилання на "Народну правду" та зазначення автора. Використання фотоматеріалів із розділу "Фото" – тільки за згодою автора.
"Народна правда" не несе відповідальності за зміст матеріалів, опублікованих авторами.

Технічна підтримка: support@narodnapravda.com.ua
Наші проекти:
Українська правда
Економічна правда
ТаблоID
Чемпіон
weblog.com.ua