This version of the page http://narodna.pravda.com.ua/fun/46a71bdaa8df0/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-04-28. The original page over time could change.
Розплата за курсову | Народна правда
  • UKR
  • RUS
  • Про проект Автори Правила Аудиторія Часті запитання
Пошук на сайті:




  • ЗАГАЛЬНА СТРІЧКА
  • ПОЛІТИКА
  • ІСТОРІЯ
  • ГРОШІ
  • ПОДОРОЖІ
  • ЗДОРОВ'Я, СПОРТ
  • КНИГИ, МУЗИКА, КІНО
  • СКРІЗЬ ЖИТТЯ
  • ГУМОР
  • ДИСКУСІЇ
  • ФОТО

RSS-стрічка найпопулярніших публікацій
RSS-стрічка останніх публікацій
Експорт публікацій

Сайт Наталки Іванченко  0
Синдром відкладеного сумління  0
Козацькі рекорди Костянтина Стасюка  1
Культ матерії або "старий хлів"...  7
Великоднє  7
Наукова сенсація!  5
Об одном окаризме, рождённом при попытке искоренить из себя жлоба  -4
"Народна правда"  Гумор  Статті
Юлька   подруга   курсова   математик   рученята

Розплата за курсову

Олекса Косар | 25.07.2007 12:46

15
Рейтинг
15


Голосів "за"
18

Голосів "проти"
3

7
Студентка фізико-математичного факультету Юлька-симпатюлька: так її називала сердечна подруга Лариса, спересердя аж кипіла. І якби не морозиво, яким охолоджувала гнів, то із її примхливого носика парувало б як із киплячого чайника.

Лариску – пошматувала б! Оце так подруга!... Оце порадила!... Він, мовляв, вихований, ввічливий, а в математиці – сила, будь-якому доцентові носа втре, і курсову роботу виконає за кілька днів, і плату візьме невелику. І що ж, цей "корифей" математики, інвалід нещасний, що навіть ходити не може, невже він сподівається, що я розрахуюся із ним саме так! Невже він припускає, що я здатна на таку зустріч із ним? Але ж і дурепа! Замість того, щоб дати йому ляпаса, щоб аж ляснуло (дарма, що в інвалідному візку), та щосили грюкнути дверима, пішла мовчки. Та хіба то пішла?... Почервоніла, ніби варений рак, і вилетіла з квартири, як реактивний снаряд. А як на лихо – завдання залишила у нього, і він подумає, що погодилася на його умову... Та нехай, мине два-три дні, я прийду до цього математика-маніяка, дам йому півсотні гривень, а ще – велике-привелике спасибі, і на цьому – бувайте-прощавайте, шановний. І подібного стосовно мене навіть у голову не беріть. Стоп! А чи не заробляє моя вірна подружечка на поставці цьому розумнику невстигаючих студенток? (Так, так, який час – така й мораль, все продається і все купується.) Ось побачиш, торохтіла цілий день, він дорого не візьме, а гарантія зарахування курсової – сто із хвостиком, рекламувала його, ніби фірму рідного татуся. Ні, не подумайте: у списку невстигаючих студенток мене немає, і з курсовою роботою і сама успішно впоралася б, але часу не вистачає, хоч сядь та й плач, хоч стоячи реви. А останні два тижні, так взагалі все з рук падає, бо мій двоногий козел, ну, мій коханий (хоча, я ще потерплю і козлом не називатиму його ще тиждень, а потім – козел, і всьому край, і ніяких вибачень, навіть з подарунками...), привселюдно, із нічого, влаштував сцену ревнощів, і вже ні появляється, ні телефонує цілісіньких два тижні. Сподівається, що сама прибіжу, приповзу до нього... А цей, в інвалідному візку, бідолаха, звичайно, шкода його (що з ним трапилося?), але ж це не дає йому ніякого права отак нахабно використовувати трудне становище бідних студенток. "Я з вас грошей не візьму... давайте домовимося... ви по-іншому мені віддячите..." Казав би вже відверто і прямо, а то ще й за інтелігента себе видає. Йому, бачте, потрібні мої здорові ручки і трохи мого вільного часу... Ну й нахаба! Таких ще й не зустрічала. (Хоча, якщо чесно, то попадалися ще й не такі... Ось візьмімо наш університет. Але про нього іншим разом.) А чому, власне, тільки ручки?... Ненормальний якийсь...

* * *

Інвалід-математик свого слова дотримав: через три дні курсова була готова.

Юля прийшла за нею зранку. Піднімаючись ліфтом до квартири цього огидного для неї типа, вона тримала у кишені джинсів затиснуту в кулачку п'ятдесяти гривневу купюру, яка їй так і не знадобилася.

...Коли все було закінчено, Юльчині рученята були такі втомлені, хоч відірви та викинь, а тендітну спинку, ніби сто сверделець вивірчували. Хотілося одного: упасти на ліжко і спати, спати, спати. Але попри втому було приємно, і, ну як би сказати, відчувала радість, побачивши, що математик дуже задоволений її вмінням і старанністю. Він із подивом і вдячністю озирав кімнату, ніби й не пізнавав її.

Спочатку вона хотіла відмовити йому, зіславшись на зайнятість, і що мусить поспішати, але зміркувала, що півсотні на дорозі не валяються, та й погодилася. І взагалі: яке жіноче серце хоч без краплиночки жалю та співчуття... А він – самотній, і при такому здоров'ї тримати квартиру в порядку дуже важко. Зате тепер його помешкання, що не прибиралося напевно місяців зо два, дихало затишком, сяяло вимитими вікнами й натертим паркетом. Найприскіпливіше око, навіть озброївшись лупою, не знайшло б жодної порошинки.

ОЛЕКСА КОСАР

  • Додати коментар
  • 7
  • Версія для друку
  • Код для блогу
-->
Где купить дешевле?
Цифровые фотоаппараты
Мобильные телефоны
Стиральные машины
Кондиционеры
Мониторы
КПК (PDA)
Ноутбуки
DVD-плееры
MP3-плееры
Пылесосы
Холодильники
LCD-телевизоры

ANONIM
Коли сучка не хочить – песик не вскоче. Все залежить від людини ху із ху
Григорій Шадура
Чудова історія, інтрига зберігається до останнього моменту.А ще можна було б продовження написати про щасливе кохання:-). Можна взятися до колективної праці, я вже придумав останню фразу "...І вмерли вони в один деь" Ну так і проситься далі по сюжету запрошеня на побачення...
ANONIM

Ви, горе-коментатор, прочитайте спочатку))
ANONIM

Ви не читали тексту. Де там про маніяків? Коментуєте за одним лиш заголовком. Ха, ха, ха. Хоч би глянули в який розділ автор помістив цей матеріал.:))) ну і ну, горе-коментатори.))) І не соромно?
Пайташ
Щасливий ви, як і я, що маніяки вас обходять. Але це заслуга наших Ангелів-хоронителів. А ось іншим людям часто маніяки життя нівечать.
  • Всі комментарі
  • Додати свій коментар







Чи трансформується суспільство нероб і заздрісників у суспільство працелюбів і кар'єристів-патріотів?

Сергій Степанишин | 24.04.2008 13:19
Про лінощі і заздрість, як основні вади українського суспільства
Політика  |    суспільство лінощі заздрість працелюбність 

Спасите жизнь Стёпе Жданову  46
Голосуємо за Народну Правду у нагороді UA Webstar 2007  43
Русскоговорящие украинские националисты...  41
Моя маленька акція у підтримку української мови  34
Мордовороты в политике...и гордость  32
ВО "Свобода"???  32
Хмельницький, Мазепа і шведи  31
Вопросы-тесты для "квасных" и настоящих патриотов России  28
"Собори душ своїх бережіть"  25
Де ми Українці поділися?  24



© 2007 - 2008, Народна правда
© 2007, УРА-Інтернет – дизайн і програмування

Передрук матеріалів дозволяється тільки за умови посилання на "Народну правду" та зазначення автора. Використання фотоматеріалів із розділу "Фото" – тільки за згодою автора.
"Народна правда" не несе відповідальності за зміст матеріалів, опублікованих авторами.

Технічна підтримка: support@narodnapravda.com.ua
Наші проекти:
Українська правда
Економічна правда
ТаблоID
Чемпіон
weblog.com.ua