This version of the page http://mystyle.name/articles/73.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-04-28. The original page over time could change.
Сніппет — додаткове джерело відвідувачів — SEO-блоґ MyStyle.name

Сніппет — додаткове джерело відвідувачів

Сніппет (англ. snippet — фрагмент) — це стисла інформація про сторінку, на яку веде посилання з результатів пошуку.

Сьогодні пошукові системи не дають веб-майстру можливість самому створювати сніппети за допомогою тегу meta з параметром description (хіба що Google інколи залишає опис із meta description). Зазвичай сніппет формується з тексту, що знаходиться навколо ключового слова/запиту. Алгоритм аналізує текст і видає той шматок, що найбільш релевантний до запиту, тому майбутній сніппет все-таки можна сформувати самому після декількох експериментів. Але такий спосіб формування сніппетів вимагає дуже багато часу і використовується тільки для важливих сторінок (наприклад, для внутрішньої сторінки, що просувається по ВЧ запиту було б чудово мати ще й гарний сніппет).

При перегляді результатів пошуку думка користувача про сайти формується саме на основі їх сніппетів, оскільки вони частково описують зміст сайтів. Ви встигаєте за декілька секунд прочитати title і сніппет сторінки і вирішити чи переходити на неї, чи ні. Тому цей атрибут пошукової оптимізації є дуже важливим фактором залучення користувачів з результатів пошуку на сайт.

Наприклад, тільки зміна сніппетів через meta description на моїх сайтах додала кожному по 10-20% трафіку з пошукової системи Google (Яндекс зараз взагалі не визнає тег meta description).

І під кінець статті хочу порадити вам, щоб ви не набивали meta description ключовими словами, оскільки meta description не впливає на ранжирування в пошуковій системі.


Додати цей блоґ до:  

Коментувати (тестується)

* Нік

Сайт

e-mail (не показується)

* Покажіть, що ви не робот (: Відгадайте код.

Попередні статті:

  • Користь від 301 редіректу: визначаємо головний домен сайту (з www або без)
  • Рекомендації по реєстрації сайту в ODP (dmoz.org)
  • Як зробити сайт легким у користуванні та зручним для відвідувачів
← На попередню сторінку