This version of the page http://ua.korrespondent.net/ukraine/354887 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-04-18. The original page over time could change.
Кореспондент » Головна » Україна » У Криму мітингували проти НАТО і за союз із Росією
bigmir)net  Пошта   Пошук:        
По-русски Українською
 Вхід   Реєстрація
Україна

У Криму мітингували проти НАТО і за союз із Росією

24 січня, 16:48

Reuters
У Криму мітингували проти НАТО і за
союз з Росією
У Сімферополі відбувся антинатовський мітинг. Його учасники скандували Крымчане против вступления Украины в НАТО!, Будущее Украины – в союзе с Россией!, Да – Северодонецку-2.

Акцію було проведено Російським блоком та Російською общиною Криму, Партією регіонів, КПУ, СДПУ(О), прогресивними соціалістами та Союзом молоді регіонів України. Учасники вимагали від Віктора Ющенка провести всенародний референдум щодо вступу України до НАТО.

Організатори стверджують, що у мітингу взяли участь понад 5 тисяч осіб. Водночас, журналісти нарахували близько 2-3 тисяч мітингувальників.

Учасники мітингу тримали в руках прапори Росії, стяги своїх партій, і транспаранти з гаслами: «Требуем всенародного референдума по НАТО», «Крымчане против вступления Украины в НАТО!», «Будущее Украины – в союзе с Россией!», «Да – Северодонецку-2» тощо. Також учасники акції періодично скандували: «Украине нужен мир, а не натовский мундир!».

Як заявив на мітингу лідер кримської організації Партії регіонів, народний депутат України Василь Кисельов, «регіонали» і їхні політичні союзники обурені тим, що Президент Віктор Ющенко, прем`єр Юлія Тимошенко і голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк «таємно підписали» і направили Генеральному секретарю НАТО звернення про приєднання України до Плану дій із набуття членства в НАТО.

«Ющенко не провів референдум, але заявляє від імені народу, що Україна хоче в НАТО. Ми вимагаємо від Президента України: або він повинен провести референдум, або він мусить як людина, що не виконує як Глава держави свої конституційні обов`язки, піти у відставку», - заявив Вадим Кисельов.

Крім того, регіонал заявив, що Верховна Рада України не повинна працювати, допоки Президент не призначить дату референдуму щодо НАТО.

Також учасники мітингу обурювались наказом про проведення українською мовою тестування випускників шкіл. Зокрема, лідер Російської общини Криму, перший віце-спікер парламенту автономії Сергій Цеков заявив, що «тій вакханалії, яка відбувається в Україні, ми (можемо відповісти тільки масовим обуренням, масовою відсіччю».

«Тільки разом, консолідувавшись, ми не допустимо вступу України в НАТО, ми захистимо російську мову і зробимо її державною, ми зробимо все для відродження священного союзу Росії і України», - заявив віце-спікер  Криму. Він також зазначив, що люди на з`їзді в Сєвєродонецьку теж, напевно, скажуть: «Ні – НАТО, так – російській мові!».

Учасники акції ухвалили резолюцію, в якій, зокрема, підтримали «зусилля депутатів рад різних рівнів, що висловилися за проведення другого з`їзду в Сєвєродонецьку». «Вважаємо, що новий з`їзд в Сєвєродонецьку має продемонструвати ще раз народу України прагнення до продовження конституційних реформ, розширення прав регіонів. Тільки сильні регіони можуть зберегти єдність країни. Розширення повноважень органів місцевого самоврядування, федералізація державного устрою країни зміцнить Україну, її соборність і незалежність», - наголошується в резолюції.

За матерiалами УНІАН

Версія для друку   Відправити другу   Лист редактору   Обговорити у форумi
Коментарів (78)
Додайте свій коментар
Залишилось 1000 символів
Змінити зображення
Якщо Ви не бачите зображення з контрольними символами, це означає, що у вашому браузері відключено підтримку графіки. Включіть її та перезавантажте сторінку.
Відсортувати за датою 
коментарів на сторінці
Олекса  (анонім) | 07.03.2008, 11:15
Увага-увага!!!
У Сімферополі створюється нова регіональна партія "Партія труноложців Криму"!!! Подробиці читайте у наступном у номері "Кримської світлиці"!!!
Сла ва Україні! Герогям Слава!
Москалі, заглохніть! В Криму є українські патріоти, які діють!!!
Відповісти  
Патріот  (анонім) | 03.03.2008, 12:11
Вже дістали представники Кацапстану в Україні. Пропозиція для влади України - відмінити автономію Криму. Всіх противників цього виселити в Кацапстан. Татарам виділити по 5 соток на сімю землі, а не кацапам, які її відбирають. Російська - друга державна: вже порядком надоїло це - цього не буде!!! Тих, хто кричить Сєвєродонецьк-2 на відео, матеріали до суду, кримінальна справа, тюрма!!!
Відповісти  
Moskali get!  (анонім) | 03.03.2008, 12:11
dyv. vyshe
Відповісти  
Хохол  (анонім) | 03.03.2008, 12:11
моего приятеля водители видели как увозили этого поляка
Відповісти  
Козак  (анонім) | 03.03.2008, 12:11
Підтримую Патріота,кацапи-ГЕТЬ!
Відповісти  
Expat  (анонім) | 03.03.2008, 12:11
Vrze czas zjednaty kacapiw z kacapszczynoju - usich kacapiw szczo choczut' sojuzu z Moskwoju - na potjah i do Moskwy! Tam chaj zjednujutsja sobi jak choczut'.
Відповісти  
Oxygene  (анонім) | 03.03.2008, 12:11
Ще місяць чи півтора тому я ще вагався,а чи потрібно нам вступати в НАТО,тепер переконаний-потрібно і негайно,українську мову-на Схід,хто проти-на Далекий Схід
Відповісти  
Serhiy  (анонім) | 03.03.2008, 12:11
1. Замало духу у нашої влади, щоб протидіяти московській пропаганді
2. Замало грошей, щоб протидіяти купленим москвою найманцям
3. Забагато страху, що москва витягне з досьє КДБ справи на Ющенко, Тимошенко та усіх інших. Мало хто з них крав без участі російської сторони, тому на усіх є інформація.

Ні російській мові, як державній в Україні!
Ні будь-яким політичним союзам з Росією! Економічна співпраця на конкурентних з іншими партнерами умовах.
Росія - нам не друг, але росіяни - брати.
Відповісти  
Arrey  (анонім) | 03.03.2008, 12:11
Профінансований Росією дружнівй акт в Криму, тисячний раз підтверджує, що дружба на папері ніяк не заважає хазяювати в хаті друга.
Жаль що в Криму зібралося забагато відставників КГБ і не тільки, з бувшого СССР, і до тепер вони чотко заробляють кричучи те, в що самі частенько не вірять просто рефлекс :).
Залишається або самим активно згорнути цей писк по принципу Путіна або ждати милості від природи :) поки поздихають верние ленінци і тд. і тп.
Надія всетаки є що їх потомки більш мозговиті і відрізняють справжне від папереового...
Відповісти  
Галицький  (анонім) | 03.03.2008, 12:11
Крим,це маленька частина України,але кацапів там більше ніж в цілій державі.А як з тими,що проти нових "союзів" і за НАТО?Росія сама собі риє яму своїми протестами,діями...Наші східні брати вже прозрівають.Ще трохи і можна сміло референдумити.Аби наша влада не зламалась,не зійшла з наміченого курсу,як це часто бувало в нашій історії.Геть кацапів!СЛАВА УКРАЇНІ!
Відповісти  
1   2   3   4   5   ...   8    →

Останні новини:

  • ВН: Сигнал до відплиття   04:22
  • Померла королева трилерів Хейзел Корт   03:57
  • Учені створили робокопа   03:41
  • НГ: Воля народу і немовлята на сніданок   03:27
  • Вінський звільнив гендиректора Укрпошти   03:01
Усi новини

Найбільш коментовані:

  • Добкін: Ми встановимо пам’ятник тим, кого УПА замучило на Західній Україні  Коментарі (33)
  • На Львівщині встановлять пам’ятник Дивізії СС Галичина  Коментарі (20)
  • ЗМІ: Президент Румунії заявив, що південь України має відійти Молдові  Коментарі (15)
  • Депутат від БЮТ: Ми вашого Президента вперед ногами винесемо  Коментарі (14)
ТОП-50 за коментарями
Погода
 
Валюта:
  1USD  5.05     1EUR 8.04

UkrJob - VIP Вакансии

LKW Walter Internationale Transportorganisation AG
... лидер в области европейских грузовых перевозок
British American Tobacco Україна
Вritish American Tobacco Україна – це частина групи British American Tobacco, ...
DataArt
Компания DataArt с 1997 года занимается разработкой заказного программного ...
СЕМПАЛ
Фирма «СЕМПАЛ» - крупный производитель энергосберегающего оборудования. ...