Вчора в НТУУ “КПІ”, куди я цього року вступив, відбулося свято знагоди Дня першокурсника. Якщо казати чесно, я й сам не чекав такого розмаху…

Спочатку ми зібрались біля власного корпусу (4-го, ХТФ), після чого з прапором факультету попрямували до головного майдану, що біля 7-го. Там уже стояли колонами інші факультети та інститути, а на підвищення вийшов ректор та почесні гості: радник Президента Олександр Зінченко, віце-прем’єр Табачник, гості з Польщі, а також депутат міськради Дмитро Андрієвський (Наша Україна) від Солом’янського району.

Потім на площу вийшов ансамбль дівчат-барабанщиць (всі хлопці почали ставати навшпиньки), після чого залунав гімн у виконанні духового оркестру ВІТІ і був піднятий прапор.

На території університету є пім’ятники Мєндєлєєву, Тимошенку, Кирпичову, Лєбєдєву і студентам-оборонцям Києва від фашистів. Тому представники відповідних факультетів поклали цим пам’тникам квіти.

Далі, як належить, пролунав виступ ректора Михайла Згуровського і почесних гостей: Зінченко зачитав лист від Президента, Табачник привітав студентів і передав кілька слів від Януковича, а польський делегат поділився ностальгією про те, як рівно 50 років тому на цьому місці (тоді там був стадіон) він здавав нормативи.

У перервах міжє виступами були шоу університетських творчих колективів, вихід Королеви КПІ і Містера КПІ у стилі “міс Америки” - на платформі, якій слугувала вантажівка “ГАЗель”. В кінці під “Gaudeamus” запуск в небо величезної кількості повітряних кульок, конфетті і емблеми КПІ, зробленої з тих де кульок.

Після цих урочистостей ми знову розбрелися по факультетах, де знами привітались завідувачі кафедр і відомі випуснники ХТФ. Куратором нашої групи був призначений старший викладач кафедри кібернетики Аркадій Шахновський (найприкольнішйи, до речі, чувак): коли його оголошували, наша група аж свистіла.

Після цього відбувся концерт і феєрверк, яких я, на жаль, не бачив (такі були обставини), але загалом я дуже задоволений провенням свята.