This version of the page http://blogoreader.org.ua/2008/04/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-04-18. The original page over time could change.
Архів: 2008 Квітень
  • БлогоТиждень
  • Webreader
  • Статті
  • Дизайн
  • Верстка
  • Персоналії
  • Лікбез
  • Бліц
  • Мікроскоп
  • Інші автори
  • UA Webstar
  • Інше

Всі записи за місяць Квітень, 2008

Створення блогу - яку тему обрати?

При створенні блогу кожен задумується, яку ж тему обрати, в разі тематичного сайту. Тематик існує безліч, рівно стільки ж, скільки у людей уподобань та звичок. Поговоримо трохи про позитивні і негативні моменти кожного виду нового блогу.

Популярні теми

Позитив

- Впевненість у стабільній кількості відвідувачів та подальшому збільшенні трафіку.

- Кращі можливості щодо SEO-просуванню, адже популярні теми частіше шукають в мережі, ніж маловідомі

- Більше можливостей знайти знайомих, і, відповідно, обмінятися лінками. Сайтів вашої тематики може бути дуже багато, і коментуючи один одного, ви підвищуєте загальний рейтинг.

- Більше можливостей заробити. Адже потенційна кількість рекламодавців збільшується пропорційно популярності тематики, котру ви оберете. Чим популярніша тема - тим більше реклами.

Читати продовження »

Popularity: 5%

Під мікроскопом 5.0 - Web 2.0 Magazine

Блогорідер писав про це онлайнове видання ще восени, коли воно стартувало. А сьогодні настала черга розкласти все про цей ресурс "по поличкам".

Профіль

Автори - колективний сайт

URL - http://w2.com.ua/

Дата заснування - жовтень 2007

Тематика - інтернет, уанет, соціальні мережі і стартапи

Читати продовження »

Popularity: 6%

Інтерв’ю з Олегом Боженком

 Олег Боженко - автор небагатьох, але популярних ресурсів, котрі ви добре знаєте. Це український портал Теревені та УкрБаш, гумористичний цитатник. Олег завітав до Блогорідера на коротку розмову

- Чому ти вирішив завести блог? (стандарт)
- Перший блоґ я завів на blogger’і (http://www.mr-gall.blogspot.com/) в серпні 2004 року, бо хотів отримати запрошення на GMail (я десь прочитав, що його роздають активним блоґґерам).
Запрошення я отримав іншим способом, а в блозі я час від часу щось писав.
Потім почалася Помаранчева революція, і мій блоґ перетворився на політичний — я там викладав все цікаве, що знаходив в мережі про події осені 2004 року.
Потім в лютому 2005 року я його закинув і створив новий на власному сайті (http://mrgall.com/blog/).

Читати продовження »

Popularity: 7%

Що таке соціальні мережі?

Яким же було моє здивування, коли я почув у маршрутці розмову однієї дівчини, яка розповідала про знайомих, котрих надибала у "Вконтакте". Виходить, інтернетизація країни йде потужними темпами, і технології добираються до найглухіших куточків України.

Цього разу я буду розповідати, що ж таке соціальна мережа, для тих, хто цього не знає. А ті, хто вже знає, уважно читають, і додають те, що я пропустив.

Соціальна мережа - це структура, що базується на людських зв’язках або ж взаємних інтересах. В якості інтернет-сервісу соцмережа може розглядатися як платформа, за допомогою люди можуть здійснювати зв’язок між собою та групування за специфічними інтересами. Завдання такого сайту полягає у тому, щоб забезпечити користувачів всіма можливим шляхами для взаємодії один з одним - відео, чати, зображення, музика, блоги та інше.

Читати продовження »

Popularity: 9%

Блоґотиждень №20

Невеликі ювілеї

До вашої уваги - 20 випуск Блоготижня, котрий уже більше півроку радує своїх читачів новинами з українського інтернету та української блогосфери. Дякую за увагу та за те, що й досі читаєте рубрику Блоготиждень.

Новини проектів

Найголовнішою новиною останніх днів, не тільки для блогосфери, а для всього українського сегменту інтернету стала звістка про те, що українська Вікіпедія перетнула позначку в 100 тисяч статей. Сталася ця знакова, без перебільшення, подія 28 березня 2008 року. Тепер українська онлайн-енциклопедія входить у двадцятку найбільших Вікіпедій світу. Кількість зареєстрованих користувачів перевищує 11 тисяч, і щомісяця це число збільшується майже на тисячу. За дотриманням правил спостерігають 14 адміністраторів. Це, в свою чергу, накладає нові цілі та зобов"язання для спільноти української вікіпедії. Зміни мають торкнутись насамперед поліпшення якості статей та їх вікіфікації (додання у зміст скрізних посилань на інші статті), крім цього, 25% статей позначено як незавершені. На початку лютого 2008, як повідомляється в прес-релізі, розпочалася підготовка до проведення першої Української вікіконференції.

Читати продовження »

Popularity: 11%

25 шляхів покращити свій сайт

Переклад англомовної статті Ендрю Фолкнера.

Юзабіліті/Доступність

1. Використовуйте логотип: покладіть лінк на головну сторінку. Звучить просто, але це добре економить час для ваших читачів.

2. Зробіть посилання явними: простіше простого змінити стиль лінків, виділити їх на фоні сайту.

3. Зробіть текст читабельним: не забивайте собі голову тим, як би запихнути текст у видиму область сайту, тим самим позбавивши читачів потреби прокручувати сторінку. Дозвольте тексту вільно дихати - додайте пусті області, збільшіть міжрядковий інтервал, не вагайтесь при збільшенні розмірів шрифту.

4. Створіть зрозумілу сторінку помилки 404. Поясніть, що означає ця помилка, дайте лінк на карту сайту, головну сторінку чи пошук.

5. Додайте можливість зв’язатися з вами. Якщо у відвідувачів немає можливості зв’язатися з вами, то вони, очевидно, не зможуть повідомити вам про помилку на сайті.

Читати продовження »

Popularity: 14%

Vlogger - український відеоблог

Як ви знаєте, шановні читачі, сюрпризи я завжди роблю майже завжди виключно на початку місяця. Так легше орієнтуватися в здобутках та перемогах.

Проминув рік після створення Політичного блогу. І я запускаю новий проект - Vlogger.org.ua. Вся його суть коротко описана в прес-релізі, котрий і пропонується до вашої уваги.

Відвідувачів Всесвітньої мережі в Україні стає щомісяця більше, так само збільшуються потужності пропускної здатності інтернет-каналів. Тепер вже нікого не здивуєш наявністю підключення у 256 чи 512 Кбіт/с, і навіть більше. Це, в свою чергу, відкриває нові можливості, котрі раніше були недоступні для користувачів інтернету. Маються на увазі ті можливості, котрі з”явились в епоху так званого web 2.0. Зокрема, відео.

Саме на темі відео акцентує свою увагу новий український відеоблог, котрий називається Vlogger. Vlogger - це слово, утворене з двох слів, котрі відомі багатьом - video i blogger. Подібних сайтів, як зауважить дехто, останнім часом розвелося аж занадто багато. Однак вони не вирізняються чимось особливим, пропонуючи своїм відвідувачам банальні “прикольні відео” та “гарячих красунь”.

Для чого ж тоді Влоггер? Український відеоблог буде розміщувати тільки те відео, котре несе хоч якусь пізнавальну мету, тобто той контент, який справді видасться корисним його відвідувачам. І можете не сумніватись, це не єдина функція, яку буде мати новий проект. Про новинки ви завжди зможете дізнатись з новин блогу. До речі, весь відеопотік поділений на рубрики Веб, Гумор, Реклама, Політика, Природа, Репортаж, Інше. Цілком можливо, що з часом з’являться нові розділи. Тож якщо ви хочете бути в курсі всього цікавого, що трапляється в світі, варто підписатися на RSS-стрічку Влоггера (?) вже прямо зараз.

Ласкаво прошу на сайт і бажаю приємного перегляду!
hellveen

Насамкінець пропоную вам до перегляду одне з останніх відео на Влоггері.

Popularity: 13%

 

Нагору ↑

Передрук матеріалів можливий, якщо дотримуватись обов'язкових правил.

Хочете бути нашим автором? Ласкаво просимо.

Промышленная химия и ветошь
европоддон для вас, продажа поддонов деревянных