This version of the page http://zaxid.net/article/14359/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-04-17. The original page over time could change.
ZAXID.NET - Я був би нещирим, якби сказав, що в міліції немає корупції, – Василь Пісний

Анонси

17:00 Відкриття виставки молодих фотомитців
19:00 Виступ польського оркестру «Czesctochowa Pipes & Drums» в ...
18.04 08:15 Виїзна нарада-семінар «Громадянське суспільство і Україна. Жур...
16:39 17.04.2008
  • PDA
  • UKR
  • PL
  • RUS
  • Про нас
  • Стартова
  • RSS
  • Реклама

незалежне iнформацiйно-аналiтичне iнтернет-видання

  • Новини
  • Тема
  • Блоги
  • Інтерв'ю
  • Міські Акценти
  • Хроніки Львова
  • Точка зору
  • Щоденник
  • Чат
  • Архів
 

Попереднiстаттi

Інтерв'ю

  • У Білорусі з маразмом вийшов якийсь зашкал, – Андрей ХадановічНаталія Єфіменко zaxid.net , 17.04.2008
  • Читач розпізнає, коли письменник пише власною кров’ю, – Марія МатіосОксана Керик zaxid.net , 14.04.2008
  • Я не націоналіст – я просто патріот, – Фома («Мандри»)Аліна Небельмес zaxid.net , 10.04.2008
  • Я захоплююся зусиллями України стати демократичною, – Лі ГемільтонВ.Жугай, М.Е.Малінкіна для zaxid.net , 07.04.2008
  • В Росії церква перетворюється на музей, - Микола МуратовОксана Керик zaxid.net , 03.04.2008
  • У кожній професії є професіонали, аматори і негідники, – Марек ЦинкарСвітлана Одинець для zaxid.net , 31.03.2008
  • Нам не потрібне дешеве історичне кіно, – Володимир ГорянськийНаталія Єфіменко zaxid.net , 27.03.2008
  • Я був би нещирим, якби сказав, що в міліції немає корупції, – Василь ПіснийНаталія Єфіменко zaxid.net , 24.03.2008

ТОП-ТЕКСТИ

  • Історія міфу Галичини
  • Мій сон – Львів
  • Львів і ностальгія
  • Львівська «мазохіада»
  • Львів – ілюзорна столиця

Iнтерв'ю

Я був би нещирим, якби сказав, що в міліції немає корупції, – Василь Пісний

Наприкінці минулого року міліцію Львівщини очолив генерал-майор міліції Василь Пісний. Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, представляючи нового керівника, сказав, що у своєму виборі керувався особистими та професійними якостями останнього.

Василь Пісний заявляє, що перебуваючи на цій посаді, зможе переконати мешканців Львівщини у тому, що міліції можна довіряти. Керівник міліції області обіцяє, що звільнятиме керівників райвідділів, на яких скаржитимуться люди. Про роботу міліції Львівщини, ймовірні кадрові ротації, розкриття резонансних злочинів ZAXID.NET розповідає начальник головного управління МВС України у Львівській області генерал-майор міліції Василь Пісний.

 

- Почнімо з останніх подій. Чи вже затримано осіб, які пограбували банк у четвер, 20 березня?

- У скоєнні цього злочину підозрюють двох осіб. Я певний, що ми розкриємо злочин протягом двох діб.

 

- Зараз дуже багато говорять про спекуляції навколо видачі віз, діяльності так званих посередників біля Генерального консульства Польщі у Львові. Багато звинувачень лунає на адресу міліції, що вона не може вирішити цього питання, покриває «кантори» біля консульства. Прокоментуйте, будь ласка.

- Стосовно того, що відбувається навколо Генерального консульства Польщі у Львові, то, повірте, я абсолютно певний, що жодної корупції з боку наших працівників там немає. Я зі всією відповідальністю можу сказати і у нас є відеозаписи, де видно, що злочини вчиняються вже на території Генерального консульства. Минулого року ми порушили три кримінальні справи щодо тих шахраїв, які там працюють, ще одна справа порушена цього року. Повірте мені, ми там наведемо лад. І таких речей не буде. До кінця цього місяця буде порушено ще низку кримінальних справ щодо шахраїв, які роблять візи за певну суму, незалежно від того, чи це громадяни Польщі, чи України.

З консулом у нас є добра співпраця, порозуміння, домовленість, що у разі вчинення злочину на території Польщі, консул зробить все, аби наші працівники потрапили на територію консульства.

 

- Ви зазначили, що у вас є відеозаписи, «де злочини вчиняються вже на території Генконсульства» ...

- Я говорю, що є певні напрацювання, домовленості з консулом, і в березні буде порушено ще ряд кримінальних справ. Додам, що нам сьогодні складно вирішити питання з тими будками, які там працюють на тротуарах. І мерія, і Львівська ОДА нас підтримує у тому, що їх там не повинно бути. Але ті люди звернулися до суду і є рішення, що вони там розташовані законно - тобто міліція не вправі втручатися чи забирати ті будки. Я не розумію, чому було прийнято таке рішення, напевно ще раніше було видано документи, на підставі яких з'явилося таке рішення суду, але воно є і ми, як законослухняні громадяни, маємо його виконувати належним чином.

 

- Якими є результати перевірки діяльності управління земельних ресурсів Львівщини, зокрема, чи були встановлені факти зловживань з боку екс-керівника управління пана Пшевлоцького?

- Ми провели перевірку. Порушені кримінальні справи, у тому числі і стосовно 15 ділянок під АЗС. Ви знаєте, яке рішення прийняв Господарський суд. Ми, і прокуратура нас тут підтримує, все робитимемо, аби підтримати громаду міста, людей, які відстоюють інтереси Львова.

 Міське управління також розслідує декілька кримінальних справ, у тому числі щодо працівників управління земельних ресурсів. Особисто у мене до пана Пшевлоцького претензій немає, можливо, під час перевірки якісь факти будуть виявлені, тоді ми поставимо громадськість до відома. У мене немає інформації щодо особистих зловживань з боку цієї людини.

 

- На якій стадії знаходиться розслідування вибуху в будинку по вул. Костюшка, 14? Мас-медіа поширювали інформацію, що там було знайдено вибухівку?

- Стосовно цієї справи, то можна сказати, що міліція завершила попереднє слідство. Можу сказати з повною впевненістю, що вибухових пристроїв чи речовини там не було. Однозначно! У нас є попереднє заключення експертизи, яке виключає вибухівку. Зараз проводиться ряд експертиз у Києві. Коли їх буде завершено, прокуратура прийме справу до свого провадження. Ми попереднє слідство завершили.

 

- Які висновки зроблено?

- Є певні докази того, що ті чи інші особи винні у цій трагедії, прокуратура дасть правову оцінку, це їхня підслідність.

 

- Уточніть, що це за особи?

- Ще раз наголошую, це підслідність виключно прокуратури. Скажу лише, що халатність з боку посадових осіб була точно.

 

- З'явилася інформація про те, що найближчим часом на Львівщині очікуються кадрові перестановки серед керівництва прокуратури, МВС, СБУ. Зокрема, говорять про ваш перевід до Києва?

- Знаєте, я людина в погонах, якщо мені міністр внутрішніх справ скаже, що я потрібен на тій чи іншій ділянці роботи, то я повинен це виконати: накази не обговорюються. Але поки це виключно плітки, я не збираюся нікуди йти.

 

- Чи плануєте провести кадрові ротації на Львівщині?

- Я не збираюся проводити кадрових ротацій, хоча деякі зміни вже відбулися. Звичайно, у мене сьогодні є претензії до окремих керівників служб. Проводячи колегію головного управління за два місяці роботи, я висловив свої претензії до керівного складу, до начальників управлінь. Ми не приймали кадрових рішень за підсумками двох місяців роботи, а вже за підсумками трьох місяців такі рішення будуть прийняті. Це життя, і якщо людина не працює, ми повинні роботи ротації чи звільняти цих людей.

 

- Зараз область очолив новий губернатор. Ви налагодили з ним співпрацю?

- Із паном Кмітем ми спілкуємося щоденно по телефону, раз на тиждень зустрічаємося, обговорюємо проблеми, які є в міліції. Керівник області йде нам на зустріч, це нормальна співпраця, порозуміння є.

Нещодавно ми зустрічалися з мером Львова щодо вирішення питання стосовно будівлі по вул. Мечнікова. На цій вулиці є будинок, який колись був переданий нам внутрішніми військами. Ми хочемо перенести туди міське управління міліції, «Беркут», патрульно-постову службу. Мер пообіцяв винести це питання на сесію, щоб передати ці будівлі на баланс ГУ МВС України у Львівській області.

 

- Міліцію називають одним із найбільш корумпованих органів на Львівщині. Як ви плануєте із цим боротися?

- Щодо корупції  в органах внутрішніх справ, то я був би нещирим, якби сказав, що її немає. Однозначно, вона є. Навіть не корупція, а працівники, які зраджують інтереси служби, я би назвав це так. Ми робитимемо все, щоб їх виявляти. Я недавно звільнив деяких працівників. У нас є служба внутрішньої безпеки, яка займається цим питанням. Сьогодні я викликав деяких працівників і запропонував їм написати рапорти на звільнення, бо вони зрадили інтереси нашої служби. Ми мали певні напрацювання, а вони ту чи іншу інформацію надали людям сумнівної репутації. Щодо корупції в тих чи інших службах, то внутрішня безпека проводить розслідування, прокурор порушив низку кримінальних справ. Я нікого не прикриваю і не прикриватиму. Ми маємо зробити все, аби очистити власні ряди від працівників, які «кришують» ті чи інші злочини, або ті чи інші моменти. На кожній нараді, яку я провожу, це питання номер один.

 

- Колись Ви казали, що особисто обходитиме райвідділи? Після таких «таємних» відвідин вас не всюди впізнали...

- Так. Після одного випадку мої фотографії, напевно, кожному черговому роздали. Я декілька разів заходив у цивільному одязі, вони реагували належним чином. Вже впізнають.

Я щиро говорю, ми робимо все, аби міліція працювала належним чином. Нещодавно  послали людину до одного з райвідділів, де він заявив, що проти нього вчинено злочин. У райвідділі відреагували не належним чином. Було покарано деяких працівників. У нас у штабі створена робоча група, яка постійно виїжджає в райони і перевіряє роботу, зокрема щодо заяв громадян. Якщо є сигнали, що хтось відмовляється реєструвати заяву, нехай звертаються, я особисто буду реагувати.

Крім того, кожної середи я здійснюю прийом громадян у двох районах області, зустрічаюся із громадськістю. Розглядаються всі питання, після цього проводимо підсумки роботи з особовим складом, і я даю оцінку роботи залежно від того, що каже населення. Якщо люди кажуть, що міліція не на своєму місці, керівники не можуть організувати роботу, то їх буде звільнено. За підведенням підсумків за квартал ці керівники будуть звільнені із займаних посад. Міліція має служити не владі, а людям, потрібно, щоб люди відчували себе у безпеці. Це для мене основне.

 

- У звичайних людей є багато нарікань на роботу ДАІ...

- На сьогодні є серйозні зрушення щодо зниження аварійності і смертності на дорогах. Коли буде належний закон про дорожній рух, коли за перевищення швидкості людина заплатить великі гроші, тоді щось зміниться. Зараз прийняли за основу відповідний законопроект. Впевнений, що і закон буде прийнятий.

 

- На вашій спільній з прокурором області прес-конференції Олексій Баганець сказав, що він не бачить можливості розкриття резонансних злочинів найближчим часом?

-  Разом із прокурором ми заслуховували ці резонансні справи. Зокрема, Сенчука, Дацка. Щодо цих злочинів звітував на колегії МВС. Ми проаналізували ситуацію, заслухали слідчо-оперативні групи, включили до їх складу нових працівників, склали додаткові плани щодо їх розкриття. Є ряд зачіпок, я думаю, що найближчим часом ми повинні два таких злочини розкрити.

 

- Такі обіцянки щодо розкриття резонансних злочинів звучали і від ваших попередників...

- Не буду називати які, але незабаром ми розкриємо два резонансні злочини. Щодо часових меж, то не все залежить від мене чи прокурора, є певні моменти, питання, де не все залежить від нас. Даю слово, ми зробимо все, щоб їх розкрити. В нас є ще інші нерозкриті вбивства. Я впевнений що цього тижня ми дамо на розкриття як мінімум два вбивства минулих років.

 

- Ви говорили про те, що арештовано працівника аптеки «Доктор», який торгував трамадолом. Чи будуть відповідати власники?

- Так, він арештований. Було встановлено, що дійсно певні громадяни торгують наркотичними засобами. Це було зроблено за підтримки прокуратури, бо, повірте, був шалений тиск. Аптеку позбавлять ліцензії. Я певний, що Львівська ОДА нас підтримає у позбавлені їх ліцензії.

 

- А щодо власників: невже людина сама, без відома власників, стала продавати трамадол?

- Під час слідства буде з'ясовано, чи буде ще хтось притягнутий до кримінальної чи іншої відповідальності.

 

- Ще одна гучна справа - Торський-Говірко: на якій стадії знаходиться її розслідування?

- Справа на завершенні. Призначено ряд експертиз. Встановлювати немає що, все ясно. Я впевнений, що найближчим часом ми передамо справу до суду.

 

- Проясніть нам точну картину того, що тоді відбулося?

- Є таємниця слідства. Я не можу вам сказати, що відбулося, хто в кого стріляв. Суд прийме ті чи інші рішення. Винен Іванов, значить Іванов, Петров - значить Петров. Будуть відповідати, згідно з чинним законодавством.

 

Довідка ZAXID.NET

Василь Пісний народився 2 січня 1963 року у селі Лопушани Зборівського району Тернопільської області. За фахом - юрист. В органах внутрішніх справ з 1983 року. Працював на посадах у підрозділах Державної автомобільної інспекції, очолював Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр на Львівщині. У листопаді 2004 року був призначений начальником управління боротьби з організованою злочинністю, а у березні 2005 року начальником обласного УМВС у Тернопільській області. Генерал-майор міліції, заслужений юрист України.

 

Фото з сайту milicia.lviv.ua

Наталія Єфіменко  ZAXID.NET

Коментарi

194.44.*.*Олег26-03-2008 18:22

Пісний і є найголовнішим орупціонером. За які гроші він купив ресторан "Високий замок"? гоьель "Наталі 18? Невже заробив чесною працею.

Злодюга. Як і Луценко.

83.170.*.*до ххх26-03-2008 16:52

Кожен вважає себе тим, ким він насправді є!!!

194.44.*.*Свій26-03-2008 12:30

А де Тершак, чому тут не виложив(ла) свій коментарій?

77.87.*.*xxx25-03-2008 16:05

Інтервю - одна вода, загальні фрази. Найбільш "змістовно" пан Пісний відповідає на запитання про корупцію.Кожна фраза - "своєрідний" перл. Запитання до редакції сайту і його журналістів: шановні, за кого ви маєте своїх читачів? судячи з цієї публікації, невіть не за лохів, а за круглих дебілів.

91.124.*.*андре225-03-2008 11:16

Погане та пошлості писати про людину в інтернеті непотрібно. Генерал В.М.Пісний наводить порядок на території області на відмінно, у нього наша тече даішня кров, а ми поставили усіх на місце. Це так !

209.89.*.*Ronald25-03-2008 08:22

А я можу бути ще "більше" щирим і скажу- "Міліція і корупція стали словами синонімами". І ніякий "пурєдний" начальник ніякого ГУМВСУ, ні в якій області не припинить цей бардак. Якщо "низи" не хочуть, то "верхи" тим більше не хочуть.

194.44.*.*Справедливий24-03-2008 21:11

Дуже приємно що наші міліціонери наводять порядок в місті і країні. Але чи неварто би було почати з самого себе, перед тим як вказуваьти іншим. Сьогодні 24 березня в самому центрі Львова - навпроти кавярні Віденьська кава були запарковані два автомобіля Вольксваген Фаєтон на яких завітав до нас сам Юрій Віталійович. Протягом двох годин центр міста був паралізований. При тому що в цьому місці заборонена не стоянка а навіть зупинка, ці два автомобіля сумлінно охороняли два міліціонери.

Шановні слуги народу не шукайте пилинку в чийомусь оці, перед тим витягніть КОЛОДУ зі свого ока.

83.170.*.*до Андрія24-03-2008 15:32

сльози заважають писати, такий правдивий ваш відгук

91.124.*.*андрій24-03-2008 13:14

Начальник ГУМВСУ у Львівській області надзвичайно серйозна і порядна людина.

Iм'я*
Вiдгук*
  
Код*
     
 
Розробка e-design.
©2007 ZAXID.NET
За умови повного або часткового використання iнформацiї гіперпосилання на Zaxid.net є обов'язковим. Редакцiя не несе вiдповiдальностi за достовiрнiсть рекламної iнформацiї. Думка редакцiї може не збiгатися з думкою авторiв.