21ea
This version of the page http://websecurity.com.ua/1775/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-04-17. The original page over time could change.
Sophos: Щодня інфікується 6000 веб-сторінок - Websecurity - Веб безпека

Sophos: Щодня інфікується 6000 веб-сторінок

22:36 26.01.2008

Число заражених веб-сторінок росте з загрозливою швидкістю. За даними дослідників безпеки, число комп’ютерів-ботів також стрімко росте.

Дослідники ІБ з Sophos щодня виявляють близько 6000 нових інфікованих веб-сторінок, тобто одну сторінку кожні 14 секунд. Чотири з п’яти (83 %) цих сторінок належать ні в чому не винним компаніям і приватним особам, що і не підозрюють, що їх сайти взломані й заражені. Розробники вірусів не щадять нікого: ні дилерів антикваріату, ні виробників морозива, ні весільних фотографів.

Це дослідження проливає світло на серйозну проблему ІБ: поширення вірусів здійснюється за допомогою заражених веб-сторінок і спама. Кіберзлочинці розсилають користувачам спам-листи, що містять лінки на заражені веб-сторінки. Щонайменше, одна з десяти веб-сторінок заражена шкідливим ПЗ, відповідно до дослідження Google, опублікованому в травні 2007 р. Найчастіше ці шкідливі програми спрямовані на те, щоб скомпрометувати користувацьку систему і “зомбувати” її для включення в ботнет.

Щодня біля півмільйона комп’ютерів стають ботами, згідно даним PandaLabs, підрозділу антивірусної компанії Panda Software. Приблизно 11% комп’ютерів в усьому світі стали частиною ботнетів, що відповідальні за 85% усіх спам-повідомлень.

По матеріалам http://www.securitylab.ru.


2 Responses to “Sophos: Щодня інфікується 6000 веб-сторінок”

  1. trovich Says:

    Цікаво, шо буде, коли усі сайти буде інфіковано та всі компьютери буде включено до ботнетів? Війна роботів, я думаю. Бггг

  2. MustLive Says:

    Цілком можливо . Війни ботів та цілі війни ботнетів - це можливий сценарій розвитку ситуації в Мережі (і можливо подібні “пробні” війни вже відбуваються, просто їх особливо ніхто не спостерігає). Наприклад війни вірусів вже мають місце - навість сам спостерігав подібне, коли на компі зараженому масою вірусів (котрий я прийшов полікувати), віруси змагалися між собою хто перший завантажиться у пам’ять (при завантаженні системи).

    Але ситуації, щоб усі сайти і комп’ютери були заражені я не допущу - як мінімум свій комп’ютер, свій КПК та свій сайт я захищу від подібного. Так що 100% інфікування усіх сайтів та компів не відбудеться і все ще є надія на краще.

    24cd

Leave a Reply


0