This version of the page http://smi.liga.net/articles/IT081572.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-04-17. The original page over time could change.
Репортаж із зеніту слави // Мониторинг СМИ
 
Медиа-новости
16.04.2008 У "MTV Россия" новый директор
16.04.2008 ТРК "Новости" выйдет в эфир в мае 2009 г.
16.04.2008 ICTV купил формат шоу "Amnesia"
16.04.2008 Телеканал СNN извинился перед Китаем
16.04.2008 В России появится медиа-парк
все новости >>
 

 
16.04
У депутатов увели миллиард из-под носа Балога мстит коалиции Нацбанк сделает недвижимость дешевлеВысокая цена мелких интриг Как закрыть "ящик Пандоры"В США появился авиагигант
 
MarketGid
Загрузка...
 

 
Статья

Репортаж із зеніту слави

Валерія ТРУФАКІНА (Хрещатик, № 52, 24 березня 2008)

Дванадцята церемонія вручення загальнонаціональної премії "Людина року", якою відзначили 22 лауреатів, відбулася 22 березня в Національному палаці "Україна". Після урочистостей на прийомі в київській мерії гості, номінанти і лауреати спілкувалися в невимушеній обстановці.

Про значущість події свідчила кількість людей, що зібралися на церемонію, яких біля палацу "Україна" зустрічали і прихильники, і протестувальники з прапорами, і представники громадськості деяких областей України.

На захід прибули діячі культури і шоу-бізнесу, політики. Парадом почесних гостей командував засновник премії "Людина року" Аркадій Райцин. Він зустрічав їх на початку червоної доріжки і вимагав, аби запрошені проходили чітко парами (навіть одностатевими) та з рівними інтервалами. Головною окрасою церемонії вже традиційно стали два попередніх президенти України - Леонід Кравчук та Леонід Кучма.

Після виступу шоу-балету в клубках диму під фонограму з фільму "300 спартанців" ведучі торжества Ольга Сумська і Юрій Горбунов оголосили про початок ювілейної 12-ї церемонії, зручно мотивувавши "ювілейність" тим, що це число відіграє вагому роль у розвитку людської цивілізації. Гумористично-стьобну ноту були покликані внести ведучі-антиподи із "95 кварталу" Євген Кошовий і Володимир Зеленський, котрі сиділи на балкончику. Вони дещо понизили помпезність заходу й олюднили своїми необразливими репліками суху церемонію. Як згодом розповів "Хрещатику" Володимир Семиноженко, "щоразу хочеться зробити більше номінацій, аби відзначити якомога більше гідних людей, але від того стала б довшою програма. А нам не хочеться втрачати темпу, енергії, що сприймають глядачі. Тому поява додаткових популярних ведучих сприяла тому, щоб ніхто не нудьгував, прикрасила багатогодинну дію". Справді, хлопці викликали добрий сміх, як на творчому концерті, пропонуючи і коментуючи власні номінації. Вони оголошували й гостей концертної програми, котра цьогоріч була доволі пристойною і представницькою: демонічний баритон Костянтин Ріттель-Кобилянський, Тіна Кароль, Наталя Могилевська, Валерій Меладзе, Максим Дунаєвський, "ВіаГра" в парному складі, Віталій Козловський, оголошений як співак з бородою, Наталя Бучинська, котра виявилася "майором внутрішніх справ", юний талант Наталія Краснянська та Ольга Ларіна. Через металевий звук здалося, що всі вони, за винятком Максима Дунаєвського, чиє виконання було природним і невилощеним, співали під фонограму.

Лауреати періодично віддавали належне першим президентам України, котрі підтримали їхні галузі у тяжкі 1990-ті, цитували або згадували кумедні історії, пов'язані з тодішньою дійсністю. Це звучало зворушливо. За Кіру Муратову отримувати нагороду вийшов Богдан Ступка, що виявив знання окремих англійських слів, а Валерій Меладзе поскаржився, мовляв, його брат бере участь у нагородженнях значно рідше за нього самого, і це несправедливо. Лауреатів одразу ж відводили за сцену на флеш-інтерв'ю, що, очевидно, прийшло на зміну морально застарілому бліц-інтерв'ю.

Під час короткого антракту гості знов вийшли в хол, де можна було роздивитися вбрання присутніх дам у всіх деталях. Ольга Сумська змінила за час церемонії дві сукні від дизайнера Стелли Шеховської. Марина Кінах з'явилася в розшитій чорній сукні в підлогу, прикрашеній чорним хутром. Фешн-продюсер Міла Городецька була в темно-зеленій сукні, оздобленій Swarovski. На що Ольга Сумська зауважила: хоч які діаманти на сцену надягай, Swarovski однак виблискують сильніше. На Владі Литовченко, главі модельної агенції Karin MMG, була глибоко декольтована срібляста з переливом сукня, розшита стразами, а Наталя Могилевська прийшла на вечір у плісированій сукні на одному плечі кольору бронзового металіка. Діана Дорожкіна продемонструвала жовту у щонайдрібніший горошок коктейльну сукню в аплікаціях чорним мереживом та з чорним розшитим золотом корсетом.

Церемонія затяглася на чотири години, тож чимало гостей у її процесі охоче освоювала бари і буфети, час від часу повертаючись для годиться в залу.

По закінченні церемонії вручення премії та виходу лауреатів на червону доріжку, де потрапляли в лапи преси і шанувальників, значна частина гостей, номінантів і лауреатів перемістилася в будівлю київської мерії, де в Колонній залі з ініціативи міського голови Леоніда Черновецкого відбувся спеціальний прийом, присвячений цій події.

Господарем прийому виступив заступник мера Віталій Журавський, який зазначив, що такої честі його удостоївся уперше і сприймає це із задоволенням. Крім того, він багатьох знає по роботі, тож йому дуже приємно зустрічатися з цими людьми в такій невимушеній обстановці. А більшість запрошених віддали перевагу неформальному спілкуванню. Вони активно пересувалися уздовж столів, спілкувалися з учасниками церемонії, обмінювалися візитівками та фотографувалися. Багато хто вважав за обов'язок підійти до Володимира Бортка і Максима Дунаєвського, щоб висловити свою вдячність і шану. Актор Остап Ступка з друзями взагалі створив неформальну частину тусовки. Прийом не був переобтяжений пресою, тож гості почувалися вільно й розкуто.

Зрештою, і сама церемонія, і вдалий теплий прийом, за який Київський медіахолдинг та програма "Людина року" дякують торговим маркам "Коблево", Bonaqua, WineMan, Rich і Curtus, залишили щонай-приємніші враження.

Лауреати премії "Людина року-2007":

1. Регіональний лідер року - Олександр ДОМБРОВСЬКИЙ, голова Вінницької облдержадміністрації

2. Міський голова року - Сергій БРАЙКО, міський голова Ялти

3. Промисловець року - Євген ЛАПІН, голова правління ВАТ "Сумихімпром"

4. Підприємець року - Вадим ГРИБ, голова спостережної ради групи компаній "ТЕКТ"

5. Менеджер року - Оксана ЄЛМАНОВА, генеральний директор групи компаній "FIM"

6. Фінансист року - Денис ГОРБУНЕНКО, голова правління ВАТ "РодовідБанк"

7. Лідер страхового ринку року - Володимир ШЕВЧЕНКО, ЗАТ "Європейський страховий альянс"

8. Національна торговельна марка року - ТМ "Єврокредит"

9. Аграрій року - В'ячеслав ПЕТРИЩЕ, директор ТОВ "Холдинг "Зерноторговельна компанія"

10. Журналіст року в галузі електронних ЗМІ - Олесь ТЕРЕЩЕНКО, Телеканал "1+12

11. Газета року - газета "Факты и комментарии"

12. Журнал року - журнал "ФОКУС"

13. Митець року - Кіра МУРАТОВА, народна артистка УРСР, кінорежисер

14. Спортсмен року - Володимир КЛИЧКО, чемпіон світу з боксу за версією IBO

15. Меценат року - Олександр ЛОЙФЕНФЕЛЬД, голова опікунської ради благодійної організації "Фонд пам'яті Бабин Яр"

16. Юний талант року - Наталія КРАСНЯНСЬКА, співачка, володарка Гран-прі пісенного фестивалю "Слов'янський базар-2007" у Вітебську

Володарі міжнародних та спеціальних премій "Людина року-2007"

- Амангельди ЖУМАБАЄВ - Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Казахстан в Україні - міжнародна премія в галузі дипломатії

- Валерій МЕЛАДЗЕ - заслужений артист Росії, та Костянтин МЕЛАДЗЕ - композитор, музичний продюсер - міжнародна премія за видатний внесок у розвиток культури та мистецтва

-Максим ДУНАЄВСЬКИЙ - народний артист Росії - міжнародна премія за видатний внесок у розвиток культури та мистецтва

- Володимир БОРТКО - народний артист Росії, народний артист України - спеціальна премія за видатні заслуги


Источник
Распечатать
 
НА ЭТУ ЖЕ ТЕМУ
[ Награды, премии, конкурсы, рейтинги, рекорды ]
Рейтинги самого вредного и опасного в мире Наталья МИЧКОВСКАЯ (СЕЙЧАС, № 72, 16 апреля 2008)
На чем ездят богачи Василий ВОВЧЕНКО (2000, № 13, 28 марта - 3 апреля 2008)
Одинокий "Монгол" взял шесть "Ник" Глеб ГУСЕВ (Газета "24", № 63, 24 марта 2008)
Назван лучший топ-менеджер страны Инна СААКОВА (Дело, № 48, 20 марта 2008)
Нові йдуть. ТОП-10 молодих політиків (Главред, № 11, 17-23 березня 2008)
 

Реклама

 
Хит-статьи
  1. Политики не стесняются своих молодых любовниц
  2. Граждане, не сдавайте валюту!
  3. Страшное НЛО
  4. Спешите взять кредит!
  5. Доллар по 4,75... Но сдавать не стоит!
все хит-материалы >>
 
Анонсы изданий
"Автоцентр" №16 от 14 апреля 2008
"Власть денег" №15 от 11 апреля 2008
 
МЕТА
Загрузка...