This version of the page http://smi.liga.net/articles/IT080928.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-04-17. The original page over time could change.
"Коли киянин користується транспортом, він отримує якісну і безпечну послугу" // Мониторинг СМИ
 
Медиа-новости
16.04.2008 У "MTV Россия" новый директор
16.04.2008 ТРК "Новости" выйдет в эфир в мае 2009 г.
16.04.2008 ICTV купил формат шоу "Amnesia"
16.04.2008 Телеканал СNN извинился перед Китаем
16.04.2008 В России появится медиа-парк
все новости >>
 

 
16.04
У депутатов увели миллиард из-под носа Балога мстит коалиции Нацбанк сделает недвижимость дешевлеВысокая цена мелких интриг Как закрыть "ящик Пандоры"В США появился авиагигант
 
MarketGid
Загрузка...
 

 
Статья

"Коли киянин користується транспортом, він отримує якісну і безпечну послугу"

Михайло ШКУРІН (Хрещатик, № 31, 20 лютого 2008)

Учора генеральний директор КП "Київпастранс" Микола Ламбуцький звітував перед мером Києва Леонідом Черновецьким про стан справ у місті з громадським транспортом. На початку зустрічі міський голова зазначив, що останні десять років у столиці з'явилася негативна тенденція до часткової заміни комунального пасажирського транспорту маршрутками. "Жодне європейське місто не має приватних перевізників. Маршрутки, які курсують столицею, не відповідають сучасним вимогам. Вони забагато коштують міському бюджету", - сказав мер Києва. Леонід Черновецький запевнив, що останні півтора року комунальний транспорт почав розвиватися за європейськими стандартами, і влада реагує на будь-які зауваження, які надходять на 051. "Комфортний комунальний транспорт - це хороша противага комерційному", - переконаний він. "Хрещатик" публікує запитання мера Києва та відповіді на них генерального директора КП "Київпастранс".

- Я знаю, що ви практикуєте і звільнення, й догани для тих водіїв, котрі грубі до киян. Де ви берете інформацію про такі випадки?

- Ми маємо змогу прямо спілкуватися з ними, і це є пріоритетом у нашій роботі. Простежується тенденція до зменшення частоти скарг, хоча кількість звернень мало змінюється. 60% - це пропозиції.

- А як щодо підвищення зарплат і кадрового резерву?

- Є результат удосконалення мотивації оплати праці. За минулий рік у водіїв тролейбусів і автобусів зарплата підвищилася майже вдвічі. Скарг на роботу водіїв було 78, і з них 74 підтвердилися, і частину винних звільнили, а на інших накладено штрафи. Киянин має бути впевнений: коли він користується транспортом, отримує якісну і безпечну послугу. А цього в місті не може гарантувати ніхто, крім комунальних транспортних засобів. Цифри засвідчують, як зростає пропускна спроможність наземного транспорту. Якщо у 2006 році автобус перевозив у час пік за годину 52 тис. пасажирів, то у 2008-му він має перевозити не менше 70 тис.

- Щодо заторів у столиці. Ви надасте мені конкретні пропозиції стосовно вирішення цього питання?

- Так, готуємо проект розпорядження, яким передбачається виділити смуги для руху громадського транспорту і розширення, де раціонально, вулиць у районі перехресть для здійснення правого чи лівого поворотів. У поєднанні з нашою новою інтелектуальною системою управління, на яку цього року закладено 90 млн грн, це дасть вагомі результати. Зокрема, домінуватиме громадський транспорт, і багато киян перейдуть на користування ним замість індивідуального. Це дасть змогу не лише поліпшити ситуацію на дорогах міста, а й самим киянам заощадити гроші. До того ж проїзд ми їм забезпечимо досить комфортний.

- Ви ведете переговори щодо лізингу?

- Ми вже розпочали таку роботу, і я готовий вам сказати, що перші 250-300 автобусів ми зможемо придбати вже через чотири місяці. Принаймні є такі домовленості з постачальниками. Адже ми хочемо купити найсучасніший транспорт, а не просто те, що бачимо на вулицях. Головне - це низька підлога, без сходинок, для забезпечення безбар'єрного простору. До слова, Київ має найбільший відсоток таких безбар'єрних транспортних засобів у СНГ. Думаю, небагато міст центральної Європи можуть похвалитися таким відсотком комфортабельних транспортних засобів. Ми хочемо мати найсучасніші транспортні засоби, щоб їх можна було використовувати мінімум 12 років.

- Є ще два важливих питання, на яких я хочу наголосити. Перше - це виділення для громадського транспорту окремої смуги. Коли ми взагалі можемо вирішити це питання і в якій стадії воно нині?

- Найближчий проект - це вулиці, де організовано односторонній рух. І найперше, що через кілька тижнів буде доведено до норми, - це Жилянська та Саксаганського. Цього року на 32 вулицях запровадимо односторонній рух. На більшості цих вулиць зможемо створити окремі смуги для громадського транспорту. Щодо інших вулиць, то киянам просто треба буде показати: коли громадський транспорт матиме домінанту, це принесе вигоду для всіх. Попереду досить тяжка робота, але потім виграє не лише громадський транспорт, а й машини "Швидкої допомоги", пожежників, аварійних служб. Якщо з вулицями одностороннього руху все зрозуміло, то щодо решти треба визначити кількість головних магістралей і просто наводити лад.

- Коли в місті з'являться нові зупинки?

- Наразі у нас встановлюють табло. Їх маємо вже п'ять, і щодня встановлюють по одному новому табло. Склад ними заповнений, так що робота триває. На табло пасажири зможуть прочитати інформацію про час прибуття та відправлення транспорту. А ще зупинки повинні мати привабливий вигляд. Тут є проблема. Потрібно виділити земельні ділянки для балансоутримувача - комунального підприємства, а вже потім визначитися, що потрібно місту, який вигляд повинні мати зупинки, й провести конкурс. Це організаційні питання, які треба провести через Київраду.


Источник
Распечатать
 
НА ЭТУ ЖЕ ТЕМУ
[ Черновецкий и его команда ]
Грузовики не хотят забыть дорогу в Киев Дмитрий МАРКОВСКИЙ (Экономические известия, № 68, 15 апреля 2008)
Леонід Черновецький запускає "Львівську браму" Лідія СТРЕЛЬЧЕНКО, Наталка МАКОГОН (Хрещатик, № 68, 15 квiтня 2008)
Правда о выплатах Татьяна НЕДОРИЗАНЮК (Дело, № 65, 14 апреля 2008)
За пасажирами спостерігатимуть камери Віталій КУРІННИЙ (Хрещатик, № 66, 11 квiтня 2008)
Книжный червь Черновецкий Егор СТРЕЛЯНЫЙ Обозреватель, 10 апреля 2008
[ Черновецкий Леонид ]
Мер потрапив до десятки Ірина СИВАШОВА (Хрещатик, № 67, 14 квiтня 2008)
Книжный червь Черновецкий Егор СТРЕЛЯНЫЙ Обозреватель, 10 апреля 2008
Команда мера не ховає облич Наталка МАКОГОН (Хрещатик, № 55, 27 березня 2008)
Леонид Черновецкий: "Мы увеличили бюджет до 25 миллиардов" Ася ХРИСТОКИНА (Комсомольская правда в Украине, № 67, 27 марта 2008)
О чем поведал Черновецкий 27 марта 2008
[ Транспорт, логистика ]
Аэропортам светит черная полоса Ольга ФЕДОРЯК, Инна КАЦ (Коммерсантъ-Украина, № 67, 16 апреля 2008)
До чемпіонату у "Борисполі" з'явиться новий термінал Ігор СВАЧІЙ (Хрещатик, № 69, 16 квiтня 2008)
"Борисполь" пополнится бюджетным терминалом Наталья ДАВЫДЕНКО (Экономические известия, № 68, 15 апреля 2008)
Леонід Черновецький запускає "Львівську браму" Лідія СТРЕЛЬЧЕНКО, Наталка МАКОГОН (Хрещатик, № 68, 15 квiтня 2008)
"Львівську браму" раньше времени не откроют 15 апреля 2008
 

Реклама

 
Хит-статьи
  1. Политики не стесняются своих молодых любовниц
  2. Граждане, не сдавайте валюту!
  3. Страшное НЛО
  4. Спешите взять кредит!
  5. Доллар по 4,75... Но сдавать не стоит!
все хит-материалы >>
 
Анонсы изданий
"Автоцентр" №16 от 14 апреля 2008
"Власть денег" №15 от 11 апреля 2008
 
МЕТА
Загрузка...