This version of the page http://smi.liga.net/articles/IT071931.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-04-17. The original page over time could change.
Президентський миротворець // Мониторинг СМИ
 
Медиа-новости
17.04.2008 Программа телеканала ICTV едет на "DetectiveFEST"
17.04.2008 Российские СМИ примут меры по защите авторских прав
17.04.2008 "ELLE" запускает новый журнал посвященный уникальным женщинам
17.04.2008 Газетные сайты США поставили рекорд по посещаемости
17.04.2008 C наружников возьмут плату
все новости >>
 

 
17.04
Премьер решила ограничить полномочия Президента и нардепов Гостаможня обвиняет НАК "Нафтогаз Украины" в контрабанде топливаВ.Цушко предъявлены обвиненияНалоговая займется инсайдерскими кредитамиРоссияне хотят строить в пику нашимХитрая автостраховкаКак заработать, не работая
 
MarketGid
Загрузка...
 

 
Статья

Президентський миротворець

В'ячеслав ЧЕЧИЛО (Хрещатик, № 210, 6 грудня 2007)

Сьогодні Арсеній Яценюк відкриє своє перше пленарне засідання в ранзі голови українського парламенту. Головною ж темою учорашнього дня стало аналізування того, хто саме виграв від затяжної спікеріади. Хоча політики вітали Арсенія Яценюка, головним іменинником експерти називають Президента.

Учора новообраного спікера привітав мер Києва Леонід Черновецький. "Верховна Рада повинна показати, що вона є органом, який не просто представляє інтереси різних частин України, а й докладає всіх зусиль для її об'єднання", - заявив мер. Водночас він закликав парламент якнайшвидше стати до роботи і приділити особливу увагу ухваленню головного фінансового документа країни - бюджету на 2008 рік.

Голосування стало можливим завдяки злагодженості демократичної коаліції, у що до останнього не вірили навіть самі помаранчеві. Хоча переможцем вівторка все-таки вважають Президента. "Арсеній Яценюк, не маючи власної політичної сили, може розраховувати фактично лише на підтримку самого Ющенка або його оточення. Це означає, що глава держави може покладатися на Яценюка як на людину, котра буде його інструментом у боротьбі з Тимошенко на посаді прем'єра", - прокоментував "Хрещатику" підсумки голосування політолог Михайло Погребинський. За будь-якого розвитку подій Президент тепер матиме вплив на вищий законодавчий орган. Тобто те, чого він не мав від самого початку своєї каденції. Українська політична система почала наближатися до системи зразка пізнього Леоніда Кучми. Саме цей дисонанс між молодими обличчями у владі та поверненням до старої недемократичної системи правління дещо зіпсував загальне враження від старту роботи парламенту.

Те, що Віктор Ющенко все ще сподівається відновити статус-кво 2004 року, засвідчила і його учорашня заява. Глава держави наголосив, що перед голосуванням за прем'єра має бути ухвалена низка важливих законів, "що прийняті з порушенням Конституції і стосуються стратегічних відносин нашого життя". Насамперед зміни до Закону "Про Кабінет Міністрів", які мають істотно обмежити повноваження уряду на користь президентської вертикалі. Прем'єром Юлія Тимошенко може стати, проте повноважень вона матиме значно менше, аніж Віктор Янукович.

Тому, говорити, що Партія регіонів однозначно програла, зарано. Адже новообраний спікер докладе всіх зусиль, щоб не стати джерелом конфлікту між політичними силами. Принаймні таке припущення "Хрещатику" висловив політолог Олег Покальчук, охарактеризувавши Арсенія Яценюка як "політика без команди". "У цьому сенсі він найнятий дуже різними насправді ідеологічними силами, яких об'єднала політична доцільність, топ-менеджер для Верховної Ради", - зазначив політолог. Наскільки вдало пан Яценюк виконуватиме цю функцію, ми дізнаємося вже сьогодні, коли новий спікер відкриє своє перше пленарне засідання.


Источник
Распечатать
 
НА ЭТУ ЖЕ ТЕМУ
[ Коалициада и премьериада - 2007 ]
Постследователь Елена ГЕДА (Коммерсантъ-Украина, № 230, 24 декабря 2007)
В тени Януковича 24 декабря 2007
"Ошибки" Януковича - сохранить и ускорить Сергей ЛОЗУНЬКО (2000, № 51, 21-27 декабря 2007)
Ответный удар по Тимошенко Алла ПРИСЯЖНЮК (СЕЙЧАС, № 239, 20 декабря 2007)
Юлин предел Анна НЕСТЕРОВА, Жанна ШЕВЧЕНКО, Юрий ОНЫШКИВ (Аргументы и факты (Украина), № 51, 20-26 декабря 2007)
[ Яценюк Арсений ]
Верховная Рада отошла от политики Сергей ГОЛОВНЕВ (Коммерсантъ-Украина, № 61, 8 апреля 2008)
Депутаты своих не сдают Сергей ГОЛОВНЕВ (Коммерсантъ-Украина, № 57, 2 апреля 2008)
Арсений Яценюк. Посредник Мустафа НАЙЕМ, Ярослава АРТЮШЕНКО (Фокус, № 12, 21-27 марта 2008)
Кожа воспроизвел свой знаменитый жест Анна ГАЙДАЙ (Газета по-киевски, № 48, 29 февраля 2008)
Ющенко устроил новый разгон ГАИ. Причина: спикеру Яценюку показали палец из джипа Ирина СОЛОМКО (Сегодня, № 39, 19 февраля 2008)
 

Реклама

 
Хит-статьи
  1. Позднее материнство
  2. Политики не стесняются своих молодых любовниц
  3. Граждане, не сдавайте валюту!
  4. Наталья Могилевская стала миллионершей
  5. Страшное НЛО
все хит-материалы >>
 
Анонсы изданий
"Власть денег" №16 от 18 апреля 2008
"Автоцентр" №16 от 14 апреля 2008
 
МЕТА
Загрузка...