This version of the page http://smi.liga.net/articles/IT070373.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-04-17. The original page over time could change.
Василь Горбаль: "Ми сподіваємося на тих, хто голосуватиме не емоціями, а головою" // Мониторинг СМИ
 
Медиа-новости
16.04.2008 У "MTV Россия" новый директор
16.04.2008 ТРК "Новости" выйдет в эфир в мае 2009 г.
16.04.2008 ICTV купил формат шоу "Amnesia"
16.04.2008 Телеканал СNN извинился перед Китаем
16.04.2008 В России появится медиа-парк
все новости >>
 

 
16.04
У депутатов увели миллиард из-под носа Балога мстит коалиции Нацбанк сделает недвижимость дешевлеВысокая цена мелких интриг Как закрыть "ящик Пандоры"В США появился авиагигант
 
MarketGid
Загрузка...
 

 
Статья

Василь Горбаль: "Ми сподіваємося на тих, хто голосуватиме не емоціями, а головою"

Денис ЖАРКИХ (Хрещатик, № 141, 31 серпня 2007)

За результатами соціологічних досліджень, Партія регіонів є безперечним лідером у парламентських перегонах, саме вона є потужним ядром усіх непомаранчевих сил. Проте секрет успіху цієї сили досі належним чином не розкритий. Що стосується керівника її київського відділення народного депутата України Василя Горбаля, то, окрім того, що він входить до керівництва цією силою (член політради), ця людина, за оцінкою журналу "Кореспондент", посіла 44 місце за впливовістю серед українців. Саме цими секретами впливовості "Хрещатик" і пропонує поділитися київському "регіоналу".

- У чому секрет лідерства Партії регіонів?

- Що б не казали наші опоненти, наша партія це команда професіоналів, причому кожен у своїй галузі. У БЮТ є лідер, а далі порожнеча. Є спроба НУ назвати новими людьми людей, які вже далеко не нові, а в нас у списку є люди, які, якщо вони прийшли з бізнесу, то вони у бізнесі були успішними, або були першими, або досягали чималих вершин. Є успішні колишні чиновники. Партія добре структурована. У багатьох партій велика ротація членів після виборів, а в нас помітного відпливу кадрів не було ні після 2004 року, ні у 2005-му, ні після 2006-го. Це свідчить про достатньо цілісний організм партії як інституції.

- Що особливого в будівництві партії в Києві?

- До 2006 року наша партія ніяк не була представлена у столичній владі. Через це ми бачили проблеми незамиленим оком, за нами не тягнувся шлейф негативу. Адже чимало докорів можна закинути колишній Київраді. Нині ми представлені в усіх райрадах і в Київраді. Ми справді дуже серйозно поставилися до відбирання кандидатів у депутати районних рад. Навіть наші опоненти визнають, що рівень наших депутатів вищий, ніж у інших колег. І лише з політичних причин депутати досі не могли проголосувати за наших висуванців на посади голів райрад. Я певен, що у будь-якій іншій ситуації у кількох районах могла б утворитися така ситуація, що депутати різних фракцій могли б запропонувати на посаду голів райрад наших однопартійців. Коли б не було цієї ситуації з достроковими виборами, це рішення підтримувалося б і нашоукраїнцями, і бютівцями. Це серйозно - це лише нині вони почувалися зобов'язаними демонструвати, які вони вороги ПР.

Ми у Верховній Раді кажемо, що у комітетах нема політики. Ті пристрасті, які спостерігаємо у сесійній залі, у комітеті зникають. Подібна атмосфера спостерігається вже у районних радах.

У Київраді маємо достатньо самобутню фракцію. Це, наприклад, Олег Шевченко, якого ви бачили нещодавно на екранах телебачення, - він був у складі делегації у Москві і підписував угоду про постачання АНів.

Фракція зокрема пропонувала рішення щодо ігрових автоматів. Першими також порушили проблему залежності дітей від Інтернету. Ми першими разом з депутатами Верховної Ради порушили питання про тарифи і створення відповідної робочої групи, і, зрештою, Київрада таке рішення ухвалила.

До кожної сесії депутати готуються. На відміну від БЮТівців, котрі нібито перебувають у жорсткій опозиції, але при цьому вони нехтують навіть стеженням за рішеннями, які ухвалює Київрада. В мене створюється враження, що вони дізнаються про ті чи інші рішення Київради або з преси, або з "Обозу". Якщо простежити заяви БЮТ, вони з'являються щоразу із запізненням на день-два. А коли б депутати готувалися до сесії, вони висловлювали б свої заперечення ще під час засідання президії, під час підготовки порядку денного. Власне я жодної конструктивної критики від БЮТ ніколи не чув. Єдина бійка точилася з приводу тарифів, але це був технологічний ланцюжок, котрий потрібен був Юлії Володимирівні, бо Київ потрібен був їй як один із епізодів у поїздках регіонами України.

- Хто ваш виборець у столиці? Який він має вигляд?

- Ми розуміємо, що Київ - молодіжне місто - майже 400 тисяч студентів, котрі навчаються у кращих вищих навчальних закладах країни і відповідно це амбіційні люди. Тому ми сподіваємося, що молодь зможе розібратися у політичних програмах. Складно буде допомогти будь-кому будь-якими казками у вигляді неокейнсіанських теорій технологічного прориву нашвидкуруч, чи одержати задоволення політичного хамства. Ми сподіваємося, що інерційні процеси, які були у студентському середовищі після 2004 року, вже минули. І студенти зможуть не емоціями, а розумом розпізнати основного політичного лідера 2007 року.

- Яка особливість стратегії партії у Києві?

- Пам'ятаймо, що політична ситуація і кампанія суттєво відрізняються від усіх інших міст і регіонів бодай тому, що це столиця. Якщо є якась партія, то її може не бути в якомусь регіоні, а в Києві вона завжди представлена. Якщо якась партія і не має жодних шансів поза Києвом, то в столиці ця партія однаково бореться за голоси. Вони не стільки розтягують електорат, скільки відволікають увагу від політичних програм основних гравців - ті партії, які справді мають шанси і справді пройдуть до Верховної Ради. При цьому достатньо часто зваблюють і відволікають виборця заздалегідь програшними речами.

Наші технічні опоненти лише ведуть свою кампанію у Києві. Але це не кампанія з виборів мера, а вибори партій, які працюватимуть у парламенті, кампанія зі створення партій, які утворять коаліцію і формуватимуть уряд.

Якщо ж ми хочемо зосередитися на місцевій тематиці, то визнаймо, що більшість у всіх райрадах належить тим, хто нині активно поборює Черновецького. У місцевих рад достатньо повноважень для наведення порядку, тому всі київські проблеми повинні були б уже розв'язані. Бо всі ці партії обіцяли навести порядок у столиці. У Києві вони вже перемогли, але проблеми на районному рівні, тобто ті, з якими найчастіше зіштовхуються пересічні громадяни, коли виходять зі свого помешкання, вирішують, як правило, дуже неефективно.

Доводимо до наших виборців позицію партії щодо того, що депутати "Нашої України" завжди заявляють про те, що вони за дострокове переобрання мера, перебувають у жорсткій опозиції, але при цьому завжди достатньо слухняно голосують за ті рішення, які виносять на Київраду. На нашу думку, це банальний піар, котрий підточує владу як в країні, так і в столиці. Ми проти подібної діяльності і вважаємо, що можемо сподіватися на того виборця, котрий голосуватиме не емоціями, а головою.

- Які у вас стосунки з фракцією Черновецького у Київраді?

- Я вже казав, що наші депутати справді працюють у комісіях, вони завжди підготовлені до сесії. Ми ніколи не нарікали, що в нас є проблеми з Черновецьким. Є питання, щодо яких ми не дійшли спільної точки зору. Не буває все без проблем. І в коаліції були питання, за які не голосували всі учасники коаліції. Але через це коаліція не розпалася.

Зрештою, нині вести мову про більшість у Київраді було б принаймні нерозумно. Є депутати, які прагнуть працювати, а є депутати, котрі відразу були налаштовані на війну: от у нас не вийшло взяти влади, тому ми будемо домагатися, скільки завгодно, повторних виборів, доки не візьмемо владу. Щоб здобути авторитет у столиці, треба бути представленим у владі Києва, бо лише так можна вирішувати нагальні проблеми Києва і киян.

Джерело


Распечатать
 
НА ЭТУ ЖЕ ТЕМУ
[ Досрочные выборы-2007 ]
Разочарование в цифрах Лариса СТЕПАНУШКО (СЕЙЧАС, № 235, 14 декабря 2007)
Украина ждет обещанного Анна НЕСТЕРОВА (Аргументы и факты (Украина), № 46, 15-21 ноября 2007)
Ющенко отрекламировался на 27 миллионов, а Нострадамус - на 15 Галина СТУДЕННИКОВА (Сегодня, № 244, 29 октября 2007)
Золото партій Лідія СТРЕЛЬЧЕНКО (Хрещатик, № 180, 25 жовтня 2007)
Козни "админресурса" Михаил КРАМАРЕНКО (СЕЙЧАС, № 197, 23 октября 2007)
[ Горбаль Василий ]
Василий Горбаль: "Некоторые банки попросту брезгуют надлежащими кредитными процедурами" Юрий СКОЛОТЯНЫЙ (Зеркало недели, № 42, 10-16 ноября 2007)
 

Реклама

 
Хит-статьи
  1. Политики не стесняются своих молодых любовниц
  2. Граждане, не сдавайте валюту!
  3. Страшное НЛО
  4. Спешите взять кредит!
  5. Доллар по 4,75... Но сдавать не стоит!
все хит-материалы >>
 
Анонсы изданий
"Автоцентр" №16 от 14 апреля 2008
"Власть денег" №15 от 11 апреля 2008
 
МЕТА
Загрузка...