This version of the page http://eu.prostir.ua/calendar/4371.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-04-17. The original page over time could change.
Проект з розвитку професійного навчання підбиває підсумки роботи :: Європейський простір

Європейський простір - портал проєвропейського громадянського суспільства України

14-06-2007

Гуманітарні та соціальні питання | Освіта | Київ

Проект з розвитку професійного навчання підбиває підсумки роботи

Представництво Європейської Комісії в Україні

19 червня 2007 року в Кришталевій залі готелю “Київ” відбудеться конференція “Національні пріоритети розвитку системи професійного навчання кадрів на виробництві: досвід, проблеми, оновлення, стратегія”. Учасники обговорять проблеми і концептуальні підходи до формування державної політики щодо подальшого розвитку системи професійного навчання найманих працівників.

Серед питань, винесених на порядок денний конференції, провідна роль належить навчанню працівників підприємств з тим, щоб підвищити ефективність виробництва та національної економіки в цілому. Вагоме місце в обговоренні посядуть також взаємодія між навчальними закладами та підприємствами та соціальний діалог і партнерство у сфері професійного навчання.

Це завершальна конференція, яка підіб’є підсумки проекту “Розвиток системи професійного навчання на робочому місці” за останні два з половиною роки. Результати за різними напрямками роботи (реалізація пілотних проектів, навчання фахівців з питань організації професійного навчання, розробка пропозицій з питань законодавства тощо) представлять експерти проекту. Учасники конференції отримають можливість ознайомитися з низкою методичних рекомендацій, підготованих під час реалізації проекту і спрямованих на вдосконалення системи професійного навчання кадрів на виробництві.

У конференції братимуть участь заступник міністра праці та соціальної політики України Н. І. Іванова, директор департаменту професійно-технічної освіти Міносвіти Т. Десятов, член наглядової ради Європейського центру розвитку професійної освіти CEDEFOP С. Ставру, відповідальні представники головних управлінь праці та соціального захисту населення, підприємств і навчальних закладів Києва й пілотних регіонів, соціальні партнери, міжнародні експерти проекту.

Проект “Розвиток системи професійного навчання на робочому місці”, тривалість якого склала 30 місяців, виконувано в рамках програми Тасis, що її фінансує Європейський Союз, з метою вдосконалити систему неперервного професійного навчання кадрів на виробництві.

Серед завдань проекту – підготовка пропозицій щодо модернізації системи професійного навчання на виробництві та нормативно-правової бази; сприяння центральним і місцевим органам виконавчої влади, підприємствам, навчальним закладам й іншим зацікавленим сторонам у розробці та впровадженні заходів у сфері подальшого професійного навчання на робочому місці; створення ресурсних центрів як осередків надання інформаційної, консультативної та методологічної підтримки; розробка методів і процедур для здійснення аналізу потреб роботодавців у професійному навчанні їхнього персоналу.

По детальнішу інформацію, будь ласка, звертайтесь до Марини Малік, Олега Козловського чи Тетяни Несторас за телефоном (044) 289-75-57. Конференція відбудеться за адресою: готель “Київ”, м. Київ вул. Грушевського 26/1.



Постійний URL: http://eu.prostir.ua/calendar/4371.html

© 2007 Портал "Європейський простір". Використання матеріалів вітається за умови гіперпосилання: http://eu.prostir.ua