This version of the page http://eu.prostir.ua/calendar/2765.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-04-17. The original page over time could change.
Інформаційні дні проекту ТАСІС в Україні: “Поширення результатів проектів з питань ядерної безпеки” :: Європейський простір

Європейський простір - портал проєвропейського громадянського суспільства України

27-03-2007

ЄС: безпековий аспект діяльності | Київ

Інформаційні дні проекту ТАСІС в Україні: “Поширення результатів проектів з питань ядерної безпеки”

Представництво Європейської Комісії в Україні

У рамках Програми ТАСІС з питань ядерної безпеки, яку фінансує Європейська Комісія, Центр спільних наукових досліджень у м. Петтені (Нідерланди), Бюро з питань співпраці „EuropeAid” та Представництво Європейської Комісії в Україні проведуть дводенний інформаційний захід щодо проектів ТАСІС з питань ядерної безпеки.

Захід пройде у Великій залі засідань Національної академії 27-28 березня (презентації англійською мовою з синхронним перекладом на російську мову).

Цей захід є завершальною конференцією проекту „Розповсюдження результатів проектів з питань ядерної безпеки”, бенефіціаром якого є Міністерство палива та енергетики України, а реципієнтом ДП НАЕК „Енергоатом”. Серед учасників заходу будуть також представники Державного комітету з питань ядерного регулювання України, Міністерства надзвичайних ситуацій, моніторингового комітету ТАСІС, проекту спільної підтримки, що фінансується ТАСІС, атомних електростанцій України, а також західноєвропейських організацій, задіяних у реалізації проектів ТАСІС з питань ядерної безпеки. Загальна мета проекту ТАСІС з поширення результатів полягала в об’єднанні усієї документації, яка розроблялася проектами ТАСІС з питань ядерної безпеки в Україні, відслідкування діяльності цих проектів від початку до підготовки звітів з питань безпеки.

На конференції буде розглянуто знання та досвід, отримані у ході реалізації заходів з модернізації українських АЕС, що здійснювалася за підтримки проектів ТАСІС, з метою передати цей досвід іншим АЕС. Для цього ДП НАЕК „Енергоатом” запровадить у своєму центральному офісі централізовану систему електронної документації для збереження усіх відповідних документів та відслідкування всіх необхідних кроків від ідентифікації питання безпеки до його вирішення та видання необхідного сертифікату відповідності. Ця документація може також пізніше використовуватися ДП НАЕК „Енергоатом” для отримання внутрішньої інформації щодо результатів попередніх проектів та їхнього відтворення при реалізації заходів модернізації у своїх різноманітних відділах.

Цілі проектів – зібрати, систематизувати та узагальнити усю документацію проектів ТАСІС у сфері ядерної безпеки – були виконані завдяки високому рівню співпраці між відповідними сторонами. Більше 125 документаційних файлів було включено до бази даних проекту ТАСІС з розповсюдження результатів, до якої відкритий загальний доступ в Інтернеті (www.jrc.nl/dissem). Окрім вдосконалення спроможності ДП НАЕК „Енергоатом” застосовувати результати попередніх проектів, це дасть йому можливість використовувати їх як первинне джерело інформації щодо подальших проектів з ядерної безпеки, які будуть розроблятися в Україні у рамках нового Інструменту ЄС з ядерної безпеки, схваленого Європейською Радою у лютому 2007 року.

Додаткова інформація: Центр спільних наукових досліджень Європейської Комісії, Інститут енергетики, Петтен (Нідерланди), Технічно-наукова підтримка програм ТАСІС і ФАРЕ, тел.: +31 (0) 224 56 51 12; або e-mail: Paolo.Contri@jrc.nl



Постійний URL: http://eu.prostir.ua/calendar/2765.html

© 2007 Портал "Європейський простір". Використання матеріалів вітається за умови гіперпосилання: http://eu.prostir.ua