This version of the page http://eu.prostir.ua/calendar/2240.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-04-17. The original page over time could change.
Науково-практична конференція "Україна – ЄС – Європа: нові виклики та модернізація відносин" :: Європейський простір

Європейський простір - портал проєвропейського громадянського суспільства України

14-02-2007

Адаптація законодавства | Політичний діалог Україна-ЄС | Права людини | Київ

Науково-практична конференція "Україна – ЄС – Європа: нові виклики та модернізація відносин"

Регуш Любомир

18 квітня 2007 року Наукове товариство студентів та аспірантів проводить у Києві VII міжнародну науково-практичну конференцію „Україна – ЄС – Європа: нові виклики та модернізація відносин”.

Тематика секцій

1. Україна між Європою та Росією. Політичні, правові та економічні перспективи. Європейська політика сусідства як фактор демократизації та трансформації країн Східної Європи. Актуальні питання міжнародної економічної інтеграції. Євроінтеграція. НАТО. ЄЕП як альтернативний інтеграційний центр.
2. Шляхи забезпечення енергетичної безпеки України. Розвиток та співробітництво в рамках Регіональних енергетичних систем. ГУАМ в пошуках шляхів забезпечення енергетичної безпеки та економічного зростання.
3. Новий масштаб регіональної політики Європи. Підтримка зайнятості, малого та середнього бізнесу. Роль фінансових інституцій в формуванні Нової економіки. Регіональна інтеграція як засіб реалізації національних інтересів.
4. Конкуренція в глобальній економіці. Конкурентоспроможність національної української, європейської та російської економік в умовах глобалізації світогосподарських відносин: теорія і практика. Інвестиційний клімат як основа зростання національних економік. Інноваційне підприємництво.
5. Політичні реформи в Україні та на Європейському просторі очима нового покоління. Гармонізація національного законодавства з європейськими правовими нормами. Міжнародні договори та їх вплив на розвиток національного законодавства та економіки.
6. Маркетингові механізми управління зовнішньоекономічною діяльністю. Тарифні та нетарифні методи захисту національного виробника.
7. Захист прав людини в європейських судах. Роль міжнародних організації у їх забезпеченні
8. Питання міграції населення по Європейському простору. Демографічна політика країн Європи. Розширення Шенгенської зони та його наслідки.
9. Моделі та стратегії європейської інтеграції та їх взаємозв’язок з ринком капіталів, системою міжнародних розрахунків. Фінансова система України в контексті інтеграційних процесів. Вдосконалення національної системи боротьби з відмиванням брудних коштів в умовах посилення інтеграційних процесів.
10. Питання розвитку міжнародної торгівлі країн Європи. Проблеми адаптації економіки України до функціонування в умовах членства у СОТ та розширення ЄС. Міжнародний досвід трансферу нових технологій і місце України в ньому. Міжнародний електронний бізнес, комерція, торгівля. Роль та значення зовнішньої торгівлі для національної економіки: динаміка, структура, проблеми.
11. Удосконалення системи прав захисту інтелектуальної власності. Корпоративне право.
12. Проблеми міжнародно-правового режиму та використання морських просторів, що претендують на статус об’єктів загальної спадщини людства. Міжнародна логістика, її розвиток та перспективи в Україні.

Кінцевий термін подання заявок – 12 березня 2007р.

Детальна інформація про конференцію



Постійний URL: http://eu.prostir.ua/calendar/2240.html

© 2007 Портал "Європейський простір". Використання матеріалів вітається за умови гіперпосилання: http://eu.prostir.ua