This version of the page http://20minut.ua/news/120929 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-04-17. The original page over time could change.
Суботник перетворюється на шкідливі вогнища
Новости
Авто
Недвижимость
Работа
Почта
Интернет-радио
Вход | Зарегистрироваться

Суботник перетворюється на шкідливі вогнища

A A A
Размер шрифта:
Вогні вже незабаром можуть заполонити місто. Та справа не в яскравих феєрверках, а у величезних вогнищах, які традиційно восени влаштовують господарі приватного сектору. Таким чином, щорічний суботник стає схожим на іншу сторону медалі, щоправда, більш негативну


Спалювання рослинності несе серйозну шкоду здоров'ю людей, адже дерева тривалий час поглинають токсичний пил на вулицях міста, а при спалюванні всі токсичні речовини миттєво повертаються назад

Такі дії природоохоронці сміливо називають повільним самогубством, оскільки, палають вогні, в яких горять гори старого та нового рослинного сміття і, як додаток до "джентльменського" набору, пластикові пляшки та обгортки. До речі, за словами екологів, згоряння полімерів призводить до утворення різних небезпечних канцерогенів, у тому числі діоксинів - стійких токсичних речовин, які стають причиною страшних хвороб.
- Будь-яка пластмаса, додана до вогнища, створює міні-реактор з виробництва та викиду діоксину в навколишнє середовище, - пояснює начальник Держуправління природи у Вінницькій області Олена Яворська. – Стосовно спалення решток рослинності на полі, то, в разі необхідності, керівник господарства повинен отримати відповідний дозвіл. Тоді як спалювання сухої рослинності на узбіччі доріг, на схилах балок, пасовищах категорично заборонено законом і тягне за собою доволі серйозні штрафи. Господарі приватних будинків можуть облаштовувати компостні ями, а пластикову тару відвозити на підприємство, яке переробляє цю продукцію.  
Помилковим також екологи вважають думку вінничан про те, що при спалюванні відбувається оновлення рослинного покриву. Насправді ж, збіднюється склад трав, в огні гинуть комахи та тварини, знижується родючість ґрунтів, забруднюється атмосферне повітря. Цей список негативних факторів можна ще продовжувати.
 
Довідка
Стаття 77.1 Адміністративного Кодексу: “Випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов такого дозволу, а так само невжиття особою, яка одержала дозвіл на випалювання зазначеної рослинності або її залишків та опалого листя, заходів щодо своєчасного їх гасіння - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від десяти до двадцяти   неоподатковуваних   мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від п'ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Ті самі   дії,   вчинені   в   межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від сімдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян".

Винница 2008-04-16 19:17:20
Версия для печати    Отправить на email
Если Вы увидели ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
спалювання  шкода  відповідальність 
Статьи автора Тетяна БАКОВСЬКА:

Оцените новость:

Рейтинг: 5
Голосов: 1
Просмотров:41

Тетяна БАКОВСЬКА
8(097)2436899
Написать письмо автору

Добавить комментарий (0)
Также в рубрике:
09:46Зручна постіль забезпечить міцний сон
19:17Суботник перетворюється на шкідливі вогнища
17:29Весенняя аллергия: цветы, насморк и слезы в придачу
14:07Закаляемся в бане
12:35Жінці замінили два клапани серця на штучні
14:52Рівень дитячого травматизму зростає
14:19Вместе с пользой весенняя зелень приносит и опасность
17:58Вінниця виміряла тиск
08:59Тату позбавить лазер
15:16Гастрит передається через поцілунок
Статьи автора Тетяна БАКОВСЬКА:
09:49 Вітчизняний виробник не пройшов перевірку
09:46 Зручна постіль забезпечить міцний сон
19:17 Суботник перетворюється на шкідливі вогнища
16:07 Навпроти “Книжки” зіткнулися автомобілі
18:05 Молдовські метали не впустили на Україну
09:05 Суботній потяг на Івано-Франківськ змінює шлях
17:06 Екологи запрошують вінничан до парків
21:47 Рибалки не зважають на заборону нересту
16:31 На свята додадуть вагони
09:27 Сучасна праска випрямляє всі складки