This version of the page http://20minut.ua/news/120666 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2008-04-17. The original page over time could change.
Французький сніданок для українських гурманів
Новости
Авто
Недвижимость
Работа
Почта
Интернет-радио
Вход | Зарегистрироваться

Французький сніданок для українських гурманів

A A A
Размер шрифта:
- До смаку деяких французьких страв нам, українцям, досить важко звикнути. Наприклад, гірко-солодкий смак соусу "Екзотик" сприймає не кожен, - ділиться результатами спостережень Олена

 

Якщо Франція занадто далеко і побувати у ній здається недосяжною мрією, поселіть її шматочок у себе на кухні. Зробіть собі свято, влаштувавши застілля зі справжніми французькими стравами. Їх рецептами та особливостями приготування сьогодні ділиться директор кафе "Шико" Олена Кудрик.

- Усе, що ми сьогодні готуватимемо, - справжні французькі страви. Деякі рецепти для меню нам присилають друзі з Франції. Я теж була у цій країні, переймала досвід. Страви зовсім не складні, і їх дуже легко приготувати вдома.

Слова Олени підтвердилися практично за півгодини. Після закінчення цього часу вже всі три салати красувалися готовими на столі. У процесі роботи господиня розповідала про особливості і "примхи" кожного з них.

Сад на столі

Окрасою столу та чудовою закускою до спиртних напоїв стане салат із красивою назвою "Жарден". Готується він за лічені хвилини, тож навіть якщо гості застали на порозі зовсім несподівано, безпомічними ви не будете.

- «Жарден» у перекладі з французької означає сад, - пояснює Олена. - Його козир - оригінальна подача, завдяки якій непоміченою на столі страва не залишиться. Салат чудово підходить до вина, горілки, мартіні.

Якщо у вас у холодильнику не знайдеться фети (твердий сир), його можна замінити звичайною бринзою. А замість вишні як прикрасу використати морожену смородину. Тільки обов'язково морожену, ні в якому разі не консервовану.

Салат для чоловіка

Якщо ж вам потрібно дуже швидко нагодувати чоловіка, та ще щоб страва була красивою, пригостіть його салатом "Шико". Компоненти, що входять до цієї страви, роблять її надзвичайно ситною.

- Із цим салатом узагалі ніяких проблем. Усі інгредієнти нарізаються дуже великими шматками, і чим більшими, тим краще. Яйце можна розрізати частин на вісім, гриби - на дві.

Чесно кажучи, цей салат із-поміж усіх сподобався найбільше. І передовсім своїм оригінальним пікантним смаком. Його страві надав розчавлений у часникодавці часник, змішаний із подрібненою петрушкою. (Втім, якби своїми очима не бачила, що його туди таки додавали, навряд чи здогадалася б, що він там є: в суміші з майонезом та петрушкою він майже не відчувався).

Як нарізати цибулю "пером"

А от під час приготування третього салату потрудитися довелося самій. Під пильним керівництвом Олени та шеф-кухаря Тетяни Василівни вперше в житті вчилася нарізати зелену цибулю "пером". Хочете знати враження? Ніколи не думала, що поставити пальці перпендикулярно до столу і втримувати їх у такій позиції буває так складно. Це потрібно для того, аби не порізатися, орудуючи швидко ножем. У такому положенні ніж завжди ковзатиме по нігтях і не зачепить самі пальці.

Зелена цибуля "пером" - хіт цього салату. Усі інші інгредієнти нарізаються так само, завдяки чому салат здається легким, об'ємним, повітряним.

- Щоб салат мав красивий вигляд, перець для нього краще брати жовтий або червоний. Це контрастуватиме із зеленню цибулі та матиме естетичний вигляд, - уточнила господиня.

Що ж, екскурсія у світ французької кухні виявилася досить цікавою та корисною, а передовсім смачною. Занесіть у свій записничок ці рецепти, і ви завжди матимете під рукою швидку, красиву та смачну страву.

Шпажкою треба проколоти загорнутий у балик корнішон

Ось так треба тримати пальці, щоб швидко орудуючи ножем, не порізати їх

"Шико"

Для салату знадобиться: філе куряче копчене, мариновані шампіньйони, помідори, твердий сир, варене яйце, майонез.

Усі інгредієнти нарізати великими шматками, посолити, заправити майонезом. Додати часникову масу, змішану з петрушкою.

"Де-Луї"

Телячий язик, болгарський перець, пекінську капусту і зелену цибулю нарізати соломкою. Оливки додати цілими. Посолити за смаком і заправити майонезом.

"Жарден"

Необхідні інгредієнти: балик, морожена вишня, фета (можна замінити бринзою), корнішони, маслини, оливкова олія.

Корнішон замотати у балик і скріпити зубочисткою, додати кусочок фети і маслину. Зробити кілька порцій і викласти в тарілці на листі салату. Поміж порціями покласти по одній вишеньці, полити оливковою олією. 

Винница 2008-04-12 12:25:31
Версия для печати    Отправить на email
Если Вы увидели ошибку на этой странице, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter.
кулінарія  французькі страви  Олена Кудрик 
Статьи автора Тамара ТИСЯЧНА:

Оцените новость:

Рейтинг: 0
Голосов: 0
Просмотров:61

Тамара ТИСЯЧНА

Написать письмо автору

Добавить комментарий (0)
Также в рубрике:
13:01Відбудеться творчий вечір Богдани Дурди
12:59Єфрем Гасай презентував книгу
01:21«ЧеLOVEческая» музыка не оставила равнодушных
19:15Перші власні вироби демонстрували студенти-модельєри
18:07Аматорський театр запрошує щирих і незакомплексованих
17:01Дві майстрині презентували вироби з бісеру
14:32"Подільські хатки" почалися із "Серця Єрусалима"
14:32Вуличний музикант грає і в негоду
12:54Експонують фото й документи про Голодомор
09:12Де навчитися писанкарства
Статьи автора Тамара ТИСЯЧНА:
12:35 Вирушаємо у Космач по рідну культуру
12:25 Французький сніданок для українських гурманів
09:52 Металлический Джек Воробей отлит на винницкой кухне
12:17 День из жизни ливанской женщины
12:01 На шашлик до Семена Ханука
11:23 Креветки по-тайски от семьи Ропотиловых
11:14 Вихідні з начальником головного управління ПФУ у Вінницькій області
10:51 Путешествие в Петру - древний мир храмов, гробниц и тайн
16:08 Непал - країна древньої культури, традицій та смиренності
16:04 Чистимо організм із Валерієм Палієм